Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Els pediatres animen els pares i mares a vacunar els infants contra la COVID

  • Asseguren que els beneficis demostrats superen amb escreix els dubtes que hi pugui haver sobre els efectes secundaris
  • 22 nins i nines infectats amb coronavirus han hagut de ser ingressats a UCI i un s'ha mort a causa de la malaltia.

Por
Les Balears són a la coa de la vacunació dels menors
Les Balears són a la coa de la vacunació dels menors

Les dues associacions de pediatria majoritàries, SOPEBA i APAPIB, han fet avui una crida conjunta als pares i mares perquè vacunin els fills majors de cinc anys per evitar les conseqüències més greus de la infecció per coronavirus.

No hi ha motius per desconfiar

Els pediatres expliquen que a hores d'ara s'hi han esvaït els dubtes que hi havia al començament de la vacunació respecte a les eventuals conseqüències indesitjades de la inoculació de la vacuna.

Fins i tot, un dels efectes secundaris més greus, la miocarditis, es presenta amb un percentatge ínfim i es resol amb medicació o de forma natural al cap de poc temps. Per això, els metges animen a aprofitar la que han definit com la millor arma que tenim ara mateix contra la malaltia: la vacuna.

A la coa de la vacunació infantil

Les Illes Balears són ara mateix una de les comunitats amb un índex de vacunació més baixa de tota Espanya: Només un de cada tres nins i nines majors de 5 anys té ja la primera dosi, quan la mitjana està per damunt del 45% i Galícia frega el 80%.

Els especialistes pensen que es deu a les característiques demogràfiques d'una comunitat autònoma on la majoria de la població és jove, que moltes vegades no percep la gravetat del risc de contreure la malaltia.