Enlaces accesibilidad
Coronavirus

A partir d'avui ja està disponible la web d'autobaixes

  • La Conselleria de Salut reconeix que ara mateix hi ha 12.000 baixes sense resoldre
  • A partir de dilluns 160 farmàcies de les Balears també podran tramitar-les

Por
Imatge de la nova web del Servei de Salut de les Illes Balears
Imatge de la nova web del Servei de Salut de les Illes Balears

Salut ha posat en marxa una web de gestió per agilitzar els tràmits de les baixes laborals. Davant l'allau de sol·licituds i els retards, que poden arribar als quinze dies, a partir d'ara el treballador podrà comunicar la seva baixa per contagi directament a l'Administració.

Necessària una prova oficial

Per certificar que la baixa és per infecció de COVID-19, la persona positiva haurà de fer-se una prova oficial a través del Servei de Salut. A l'altre costat, vuit metges jubilats s'encarregaran de donar fe i cursar la tramitació.

La Directora Assistencial del Servei de Salut, Eugènia Carandell, assegura que "tot serà virtual i no caldrà cap presència física. La persona rebrà un correu electrònic i un SMS confirmant aquesta baixa". "S'ha produït un nivell de baixes tan impressionant que s'han acumulat i no hem pogut donar una sortida diària tal com és necessari fer", ha admès.

Els més vulnerables, en seguiment

La nostra voluntat és que el treballador rebi amb molta fluïdesa la seva baixa en un parell de dies i es pugui gestionar tot per aquest sistema

Els positius rebran l'alta una setmana després de la comunicació de la prova positiva i es podrà allargar si la persona continua amb símptomes. "La nostra voluntat és que rebi amb molta fluïdesa la seva baixa en un parell de dies i es pugui gestionar tot per aquest sistema", ha dit la Directora.

En cas de tenir la consideració de persona vulnerable, la persona afectada podrà sol·licitar que un professional sanitari, via telefònica, li faci un seguiment i n'avaluï la situació clínica.

També a les farmàcies

Per intentar alleugerir el sistema, 160 farmàcies de les Balears també podran tramitar les baixes a partir de dilluns. El presumpte positiu haurà de fer-se un test d'antígens davant el professional farmacèutic i, en cas de donar positiu, ho comunicarà a directament a l'Administració.