Ada Parellada ens regala dues receptes per cuinar carxofes
- La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens proposa carxofes fregides amb arengada i un carpaccio de carxofes!
- En la seva secció Històries de bar al Cafè d'idees de Gemma Nierga, Parellada explica com les hem de cuinar i com saber si una carxofa és bona
La cuinera Ada Parellada passa pel Cafè d'idees de Gemma Nierga per parlar-nos d'un ingredient tan preuat com les carxofes, estretament lligades a les èpoques de fred i a casa nostra cultivades especialment a El Prat. La xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens explica com podem saber si una carxofa és bona, com les hem de cuinar i com treure'n el màxim suc a la cuina.
Més enllà de la seva secció Històries de bar, Parellada també ens regala un parell de receptes. En primer lloc, un carpaccio en el qual farem una vinagreta amb 50 ml d’oli d’oliva, 1 cullerada de mostassa en gra i el suc de mitja llimona. Hi afegim herbes aromàtiques fresques: julivert, porradell i farigola fresca. Tallem dues carxofes ben fines, les submergim a la vinagreta i deixem que maceri uns minuts. I servim amb unes làmines de pernil i uns flocs de sal!
D'altra banda, Parellada també ens detalla una recepta que combina sabors potents i contrastos de textures d'una manera molt interessant. Es tracta d'unes carxofes fregides amb arengada, amb un toc aromàtic i marinats que elevaran el nostre plat, que podeu saber com es fan a continuació.
| Ingredients | Preparació |
|---|---|
|
|