Enlaces accesibilidad

Pastís per recuperar galetes: la recepta d'Ada Parellada

  • La xef i propietària del Semproniana de Barcelona explica com aprofitar aquest producte
  • Parellada ens parla d'aquest petit plaer que forma part de la nostra vida des de la infantesa
Pastís per recuperar galetes
RTVE Catalunya

Ada Parellada passa pel Cafè d'idees de Gemma Nierga per parlar-nos de les galetes, un petit plaer que forma part de la nostra vida des de la infantesa més tendra. En la seva secció Històries de bar, la xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona repassa quines són les galetes més nostrades, quin és el seu origen, d'on surt el nom de galeta María i com en podem fer a casa.

Com és habitual, també a través d'aquesta secció al programa ens acosta una recepta que podem fer a casa, de manera fàcil. En aquest cas, ens permetrà aprofitar aquelles galetes que tinguem destorrades! A més de ser base d’un pastís de formatge, fer-ne tiramisú, púding o pa de pessic de galetes, podem fer "pastís per recuperar galetes", on serveixen de substitut de la farina.

Pastís per recuperar galetesPastís per recuperar galetes
Ingredients Preparació
  • 100 g de galetes
  • 50 g de sucre
  • 25 g de cacau
  • 10 g d'impulsor
  • 2 ous
  • 50 ml d'oli de gira-sol
  • 100 ml de llet
  1. Matxuquem les galetes en un recipient fons i ampli. Afegim el cacau, el sucre i l’impulsor. Barregem bé.
  2. En un altre recipient batem els ous i barregem amb l’oli de gira-sol i la llet. Ho afegim al primer recipient (el de les galetes, cacau, sucre i impulsor).
  3. Ara posem en un motlle protegit amb paper de forn i enfornem a 180C durant uns 30 minuts.
  4. Atenció!!! Feu-lo refredar dins una bossa de plàstic. Quedarà molt més tendre.