Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un juzgado de Madrid ha abierto una investigación por la llamada Operación Cataluña, sobre presuntas maniobras de grupos policiales dirigidos por el Ministerio del Interior para desacreditar al independentismo. Lo ha hecho raíz de una querella presentada por el expresidente del Barça Sandro Rosell, que pasó por la cárcel para finalmente ser absuelto. En el informativo 24 horas de RNE, hemos entrevistado a su abogado, Pau Molins, que afirma que "a través de actividades delictivas y aprovechándose de los mecanismos del Estado, se dedicaron a montar una causa judicial". Basa sus acusaciones en las declaraciones del excomisario Villarejo en un programa de TV3, que empujaron a Rosell a iniciar la causa judicial, que fue rechazada por dos juzgados hasta que finalmente ha sido admitida a trámite en Madrid. "Hasta ahora, la justicia española no ha tenido mucho interés en aclarar las implicaciones de esta trama político-policial", asevera Molins.

L'atur a Catalunya ha baixat en 4.800 persones en el primer trimestre de l'any segons les dades de l'Enquesta de Població Activa. Això suposa un descens del 1% en relació a l'ultim trimestre de 2018. Segons les dades de l'EPA en acabar el mes de març a Catalunya havia 446.600 aturats el que situava la taxa d'atur en 11'6%.

Els sindicats es preparen ja per les mobilitzacions del 1 de Maig, eguany sota el lema "Primer les Persones". Unes manifestacions que aquest any tindran lloc ja amb els resultats de les eleccions generals a la mà. També els pensionistes demanen a l'executiu que surti del 28 d'abril que defensi el sistema públic de pensions.

El cas 'Sandro Rosell' obre el debat sobre la presó preventiva a Espanya. El Consell de l'Advocacia de Catalunya ha demanat reflexionar sobre aquesta figura després de què l'ex president del Barça passés 22 mesos a la presó investigat per pressumpte blanqueig i finalment hagi estat absolt per manca de proves concloents.

L'ex president del Barça, Sandro Rosell, esperarà a què la sentència de l'Audiència Nacional que l'absol del delicte de blanqueig sigui ferma per estudiar possibles indemnitzacions pel fet d'haver estat vint-i-dos mesos en presó preventiva. La seva defensa diu que els sistema ha fallat.  El cas reobre el debat sobre la presó preventiva a Espanya. El govern parla d'abús d'aquesta figura i ho considera un escàndol. Posa el focus en la situació dels polítics independentistes. D'altra banda, el govern ha acordat denunciar davant la Fiscalia l'afusellmanet i crema d'un ninot que representava l'ex president Carles Puigdemont en unes festes de Coripe, a Sevilla. Considera que els fets podrien constituir un delicte d'odi.
 

El judici del procés es repren amb testimonis polítics que van ser presents en els fets del 20-S. La sessió d'aquest dimecres ha estat marcada per la declaració de l'ex director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, qui ha defensat la independència del cos del context polític i ha explicat que va dimitir prcisament per aquest context.

A una setmana per al Primer de Maig, CCOO i UGT comencen a escalfar motors de cara a les manifestacions que enguany tindran com a lema "Primer les persones". Les mobilitzacions aquest 2019 tenen un tó marcadament polític amb els resultats del 28 d'abril sobrevolant el Dia del Treball.

La Audiencia Nacional ha absuelto al expresidente del FC Barcelona Sandro Rosell de blanquear y repartirse comisiones recibidas por el expresidente de la Confederación Brasileña de Fútbol, Ricardo Teixeira. A Rosell, que pasó 22 meses en prisión preventiva, se le ha aplicado el principio de "in dubio pro reo", que en caso de duda se falla a favor del reo. La Sección Primera de la Sala de lo Penal también ha absuelto a Joan Besolí, socio del expresidente culé, y a las otras cuatro personas acusadas, entre las que se encontraba su mujer Marta Pineda, de los delitos de blanqueo al considerar que las pruebas no son concluyentes.

La Audiencia Nacional ha absuelto al expresidente del FC Barcelona Sandro Rosell de blanquear y repartirse comisiones recibidas por el expresidente de la Confederación Brasileña de Fútbol, Ricardo Teixeira.

A Rosell, que se enfrentaba a una petición de seis años de cárcel tras haber pasado casi dos años en prisión preventiva, se le ha aplicado el principio de "in dubio pro reo", que en caso de duda se falla a favor del reo.

El tribunal de la Audiencia Nacional que juzga al expresidente del F.C. Barcelona Sandro Rosell por supuesto blanqueo de 20 millones de euros de la Confederación Brasileña de Fútbol ha decidido dejarle en libertad tras casi dos años en prisión provisional, una vez que ya ha declarado en la vista.

Informa Araceli Sánchez.