- Santa Coloma de Gramenet va viure un creixement demogràfic molt important durant el segle XX
- La mancança de serveis bàsics per abastir a tota la ciutat va provocar una lluita veïnal que va transformar el municipi
- Recupera tot el contingut de 'La Recepta Perduda' a RTVE Play Catalunya
El cultiu de la vinya a Santa Coloma de Gramenet
El cultiu de la vinya a Santa Coloma de Gramenet ha existit des de l'època dels ibers fins a mitjans el 1870, quan la fil·loxera va acabar amb els conreus de tota Europa. Meho Spago i Asce Calderón formen part del projecte de la Vinya d'en Sabater, que pretén recuperar el passat vitivinícola a la ciutat amb objectius formatius i de divulgació.
- María Zurita se ha convertido en la séptima expulsada, en un programa que vieron en algún momento 4,7 millones de personas
- La presentadora Patricia Conde, repescada para las cocinas del talent
- El videoclip de ‘TOKE’ con Chanel sumó 1,7 millones de seguidores (14,3%)
- El hermano de Alfonso Bassave, el también actor Manu Baqueiro, participa en la séptima edición de Masterchef Celebrity
- Entrevistamos a Alfonso Bassave, Félix Gómez y Will Shephard por la presentación de su nueva serie Fuerza de Paz
- El talent abre los castings para su edición más especial: rtve.es/castingmasterchef
- Regresa el Concurso anual de Chistorra de Navarra: la carnicería Irigoyen de Lerín, ganadora
- Mucho ambiente en la plaza Alfredo Floristán de Pamplona para participar en la degustación de pinchos
Al restaurant 'Molí dels avis' han fet un kai tai, una tècnica per tallar la tonyina que han aprofitat per mostrar-li a Sílvia Abril totes les parts que es poden consumir del peix: la cua, la ventresca, el cor, l'"algallete", el morro, el mormo, el contra-mormo i molts més.
Sílvia Abril neda entre tonyines a Ametlla de Mar
Aquesta setmana a 'La recepta perduda', Sílvia Abril ha visitat Ametlla de Mar per descobrir la recepta de l'arròs amb tonyina. Un lloc singular amb molta varietat de peixos i una tradició molt arrelada al mar.
Per conèixer una miqueta més aquest producte, la presentadora s'ha banyat a una piscina on es crien aquests peixos que poden arribar als deu anys de vida. A més, els ha estat alimentant. Una feina que no és senzilla, ja que poden menjar diàriament entre el cinc i el sis per cent de la seva massa corporal.
Aquesta setmana a 'La recepta perduda', Sílvia Abril ha visitat Ametlla de Mar per descobrir la recepta de l'arròs amb tonyina. Un lloc singular amb molta varietat de peixos i una tradició molt arrelada al mar.
Sílvia Abril ha descobert el restaurant el 'Molí dels avis', que barreja la gastronomia japonesa i catalana per cuinar la tonyina. El xef Josep Margalef i l'expert Pere Vicent asseguren que és un peix del qual es pot aprofitar tot, inclús la pell.
La tonyina, un producte de luxe del que s'aprofita tot
- Ametlla de Mar és un poble amb una tradició molt arrelada al mar i a la tonyina
- Un producte del qual es pot aprofitar tot, fins i tot, la pell i els ulls
- A 'La recepta perduda', Sílvia Abril ha descobert tots els secrets d'aquest peix al restaurant 'Molí dels avis'
Arròs amb tonyina a l'Ametlla de Mar
Aquesta setmana 'La recepta perduda' ha viatjat a l'Ametlla de mar, on la tradició de pescar tonyina està ben arrelada. Quim Marquès, que va ser cuiner d'El suquet de l'Almirall durant 30 anys, ha explicat els secrets de la tonyina vermella del Mediterrani, molt apreciada per la seva gran qualitat.
I com que al Delta es fa servir per nombroses receptes, Sílvia Abril ha buscat algú que li ensenyi a fer-ne un arròs, un altre gran producte de la zona.
A més, ha conegut la Cinta Garcia, que és de família de pescadors, amb qui ha cuinat l'arròs amb tonyina. L'àpat l'ha compartit amb les seves amigues i companyes de l'associació Dones endavant. Com a postres, han menjat corassons, uns dolços típics de les terres de l'Ebre.
L'art i la tradició de la mel a Ametlla de Mar
A Ametllade Mar hi ha moltes famílies que es dediquen a l'apicultura. A 'La recepta perduda', l'apicultor Rafael Muria ha explicat com ha evolucionat aquesta feina a través dels anys. Un producte que s'ha convertit en medicina natural i que té a les abelles com a principals artistes.
'MasterChef Celebrity' repesca a uno de sus expulsados
LalaChus y Ger se unen a 'MasterChef Celebrity' con el videopodcast oficial en RTVE Play '¡Qué decirte que no sepas!'
- Harán un análisis muy peculiar del programa través de un videopodcast semanal
- Fueron los encargados de comentar ‘MasterChef 10’ en directo en Twitter
- Cada martes, un nuevo episodio disponible en RTVE Play y RTVE Play Radio
Los bosques de Soria dan vida a una inmensa variedad de setas, hongos, champiñones y productos micológicos en general. Cada otoño -y cada primavera-, sol y lluvia participan en la floración micológica que hace las delicias de los aficionados a su recolección y su degustación. En esta entrega de Entre pecho y espalda, hablamos sobre la magia de las setas con Jesús Javier Andrés, presidente de la Asociación Micológica de Navaleno, y sobre su conservación y preparación con Elena Lucas, del Restaurante La Lobita.
Capipota amb samfaina de Molins de Rei
Aquesta setmana Sílvia Abril ha visitat Molins de Rei per trobar la recepta del capipota. Un plat de vedella de subsistència típic dels molinencs. Un municipi amb molta vida cultural, molt proper i molt arrelat a les seves tradicions i a l'esmorzar de forquilla.
En Joan ha estat l'encarregat d'ensenyar-li la recepta a la presentadora, que ha descobert tots els secrets del poble de la mà de l'expert gastronòmic Jordi Beumala, les meravelles que es poden fer amb els menuts amb Francesc Clanchet i la importància del producte de temporada per fer samfaina amb l'Albert i Àngels Fisas.
El Camell de Molins de Rei, una tradició ancestral
ElCamell de Molins de Rei és una figura gegant que apareix durant la Festa Major i el Carnestoltes molinencs. A 'La Recepta Perduda', Sílvia Abril descobreix els orígens d'aquesta bèstia recuperada l'any 1981 d'una tradició ancestral que data del segle XVIII. Quan sona 'La Presó del Rei de França' d'Elèctrica Dharma, tots els molinencs saben que és hora de ballar al ritme d'una de les figures més importants del municipi català.
La samfaina, un dels pilars de la cuina catalana
La samfaina és un dels pilars de la cuina catalana, juntament amb el sofregit, l'allioli, la picada i el romesco. A 'La Recepta Perduda', la pagesa i verdulera de Molins de rei Àngels Fisas ens dona alguns consells per cuinar aquest plat que va sorgir com a tècnica d'aprofitament. Idealment, s'ha de consumir a l'estiu, una època on podem trobar tomàquets, pebrots i hortalisses de temporada.
Els ingredients principals de la samfaina són la ceba, el tomàquet, el pebrot, l'albergínia i el carabassó, però l'únic límit per preparar-ho és la imaginació. És ideal per acompanyar amb qualsevol classe d'arròs, pasta, carn o peix.
Els menuts, producte típic de la tradició gastronòmica catalana d'aprofitament
- Els menuts són les parts menys nobles de l'animal com el cor, les vísceres o els intestins
- A 'La Recepta Perduda' Sílvia Abril ha visitat Molins de Rei per descobrir la recepta del capipota
- El plat de tradició catalana està basat en la utilització de dues parts poc valorades de la vedella
La Recepta Perduda