Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En vigor des de la passada mitjanit el nou relaxament de les restriccions per contenir la pandèmia. Un dels canvis més destacats és l'aixecament del confinament comarcal sempre que el desplaçament es faci amb el grup de convivents, el que s'ha anomenat el grup bombolla. Un altre, la possibilitat que els comerços no essencials de fins a 800 metres quadrats obrin amb el 30% de l'aforament també el cap de setmana. Aquests i altres canvis que explicarem en detall estaran vigents fins el 28 de març.

I això en un context de millora de les dades, tot i que aquest diumenge el grup BIOCOM de l'UPC encarregat dels informes diaris de la incidència ha alertat d'un estancament de la millora a la Catalunya Central i a Lleida i fins i tot un empitjorament en alguns indicadors a la zona metropolitana nord.

Sobre les vacunes, debat obert al voltant de la seguretat de la d'AstraZeneca després que alguns països hagin deixat d'administrar-la davant la sospita que podria provocar trombosi o problemes de coagulació. Els investigadors demanen tranquilitat.

En matèria política els partits independentistes continuen aquesta setmana les converses que permetin arribar a un acord per investir president Pere Aragonés després de la proclamació de Laura Borràs divendres passat com a presidenta del Parlament.

El conseller d'interior, Miquel Samper i el secretari general de Salut, Marc Ramentol compareixen avui per explicar quines modificacions s'aplicaran a partir de dilluns pel que fa a les restriccions per contenir la pandèmia. Sobre la taula hi ha la possibilitat d'aixecar el confinament comarcal. Catalunya s'ha abstingut de votar en la reunió que les autonomies ha mantingut amb el Ministeri per decidir uns minims de cara a Setmana Santa. No comparteix que el nombre de persones a les reunions es limiti a 4. Sobre el toc de queda diu que el mantindrà a les 10 de la nit com fins ara. La Comisió de Salut Pública té previst decidir avui si la vacuna d'AstraZeneca es pot administrar a persones de més de 55 anys tal i com demana entre d'altres territoris Catalunya. La Generalitat insinuava que podria actuar pel seu compte si el Ministeri no canviava el criteri.

Els partits polítics apuren les hores per intentar arribar un acord abans de què demà es constitueixi el nou Parlament de Catalunya. Junts per Catalunya vol presidir la Mesa però encara no ha proposat cap candidat.

El pròxim Mobile té dues noves baixes destacades, Sony i Nokia han dit que no vindran al certamen previst per finals de juny.

En clau esportiva la remuntada no va ser possible i el Barça ha quedat fora de la Lliga de Campions.

El FC Barcelona necesita remontar el 1-4 encajado en la ida ante el PSG y para ello debe ganar en el Parque de los Príncipes, un estadio donde solo ha ganado en una ocasión. Koeman confía en lograr esa remontada histórica apoyándose en la buena racha de su equipo y en su capitán Messi. Los hinchas del PSG han tratado de impedir del descanso de la expedición culé poniendo fuegos artificiales cerca de su hotel, pero desde el club azulgrana aseguran que ni se han enterado.

El Barça juega este miércoles en París donde necesita casi un milagro para eliminar al PSG de la Champions. Los azulgrana deben remontar el 1-4 de la ida en un campo, el Parque de los Príncipes, en el que solo han ganado una vez en sus cinco visitas. Pero aunque la remontada sea casi imposible el estado de ánimo es de confianza tras la buena racha de resultados en liga y haber remontado ante el Sevilla en Copa. En el París Saint Germain, Pochettino recupera a Di María pero sigue sin poder contar con Neymar, que no jugará ante su exequipo.

El abogado Joan Laporta ha ganado las elecciones a las presidencia del FC Barcelona con el 54.28 % de los votos tras el 100% escrutado. Laporta ha ganado con claridad a sus dos rivales Víctor Font, con el 29.99% de los votos, mientras que Freixa ha conseguido el 8.58%. Laporta, que ya presidió el Barça entre 2003 y 2010, ha sido felicitado por los otros dos candidatos que han mostrado buena sintonía con el y han destacado que lo más importante es que "tenemos presidente".

És 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. L'impacte de la pandèmia en la vida de les dones marquen enguany les revindicacions. La pandèmia a més obliga a repensar els actes al carrer i a substituir les manifestacions per concentracions estàtiques. La de Barcelona enguany porta per lema "Juntes, diverses i rebels. Juntes imparables".

Catalunya modifica a partir d'avui les restriccions anticovid. Bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda entre dos quarts de vuit del matí i les cinc de la tarda. La universitat recuperar la presencialitat a tots els cursos amb el 30 per cent de l'aforament.

El ple del Parlament Europeu vota si retira la inmunitat als eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín y Clara Ponsatí. La votació serà telemàtica i secreta. El resultat es coneixerà dimarts.

En plana esportiva Joan Laporta torna a ser president del Barça després d'haver rebut el 54% dels vots emessos en les eleccions del club.

El capitán del FC Barcelona Leo Messi se presentó en las instalaciones del Camp Nou para votar a las 11.45 h de este domingo en las elecciones a la presidencia del club azulgrana.

El jugador argentino, que el 30 de junio de este año quedaría libre si no decide renovar con el Barça, votó acompañado de su hijo Thiago.

Según diferentes medios, es la primera vez que Leo Messi vota en unas elecciones a la presidencia del club azulgrana. Durante esta mañana también votó otro de los capitanes del primer equipo masculino de fútbol: Sergio Busquets, así como Riqui Puig, otro de los componentes de la primera plantilla.

Las elecciones a la presidencia del Barcelona se celebran este domingo después de que este viernes se celebrase el último debate electoral entre Joan Laporta, Toni Freixa y Víctor Font, en el que las acusaciones a Laporta por su gestión económica entre 2003 y 2010 coparon el protagonismo.