Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Hoy comenzamos el programa conociendo la última hora de Real Madrid y FC Barcelona de cara al 'Clásico' de mañana que puede marcar un Campeonato de Liga cuya jornada 30 arranca hoy con un Huesca-Elche. Continuamos, contando el Comunicado oficial de ésta sobre el presunto insulto racista del jugador del Cadiz Cala al valencianista Diakhaby. Analizamos también el triunfo del Villarreal en casa del Dínamo de Zagreb en una ida de cuartos de final de la Europa League en la que el Granada cayó ante el Manchester United. En baloncesto, hablamos de un Pau Gasol que esta noche va a volver a ponerse la camiseta del Barcelona 20 años después en su duelo ante el Bayern y de la marcha de Gaby Deck a la NBA solo un día después de que el Madrid se haya metido en unos play-offs de la Euroliga en los que aún aspira a entrar Valencia. Cerramos con ciclismo y una Vuelta al País Vasco que hoy vive su quinta etapa, con golf y lo sucedido en el primer día de juego en el Masters de Augusta y escuchando en directo en rueda de prensa a Zinedine Zidane en la previa del vital encuentro de mañana.

Dia de repressa de l'activitat després de la Setmana Santa. Uns dies festius l'efecte dels quals sobre els indicadors de la pandèmia s'han d'analitzar en els pròxims dies abans de decidir que fer amb les restriccions vigents en principi fins el 9 d'abril. En paral.lel avança la campanya de vacunació gràcies a 350.000 dosis de les vacunes de Pfizer i AstraZeneca arribades en els últims dies.

En clau política, Junts aparta a Jaume Alonso Cuevillas de la secretaria segona de la Mesa del Parlament després de què ell es desmarqués de l'estratègia de confrontació amb l'Estat que defensa el seu partit. Ara no només Junts proposa substitut per Cuevillas sino que també els Comuns volen ocupar la segona secretaria de la Mesa del Parlament i demanen a Esquerra que doni suport al seu candidat.

Avui hem de coneixer les xifres de l'atur corresponents al mes de març. A l'Audiència de Barcelona on comença el judici als acusats d'integrar l'anomenada "manda de Sabadell", el presumpte autor i els considerats cooperadors necessaris en la violació múltiple d'una jove de 18 anys el febrer de 2019.

Dels esports, el Barça guanya al Valladolid per 1 gol a zero i es queda a 1 punt del líder, l'Atlético de Madrid.

El FC Barcelona recibe este lunes en el Camp Nou a un Real Valladolid mermado por las bajas en el último partido de la vigésima novena jornada de LaLiga Santander, en busca de una victoria que le permita continuar su persecución al líder Atlético y que le refuerce de cara al Clásico del próximo fin de semana.

"No es el momento de descansar, ni por tarjetas ni por frescura", así de rotundo ha sido Koeman al ser preguntado sobre si reservará a Messi y  Frenkie de Jong en el partido ante el Valladolid. Ambos jugadores están apercibidos y en caso de ver una amarilla se perderían el clásico ante el Real Madrid. Además, Koeman advierte que no se fía del Valladolid pese a que tengan 12 bajas. También ha reconocido que ya ha hablado con Laporta para hablar de los fichajes de la próxima temporada.

Trànsit preveu una important mobilitat a les carreteres. Més de 300.000 cotxes de sortida de l'àrea de Barcelona en aquesta segona fase de la Setmana Santa i es preveu una mobilitat encara major de retorn dilluns vinent. Tot plegat en un context d'increment constant dels casos de coronavirus. El govern no maga que hi ha una quarta onada, reconeix que el sistema sanitari ja l'està notant. Insisteix en fer una crida a la prudència. Sobre la taula té peticions com la de l'alcalde de Lleida que demana ajornar el retorn a classes una o dues setmanes per als estudiants de secundària i batxillerat.

Els Mossos d'Esquadra establiran més d'un miler de punts de control a carreteres i autopistes. Mentre, com la resta del pais, Catalunya es queda sense processons per segon any consecutiu, ni actes que apleguin massa gent, les celebracions pròpies d'aquests dies adapten el seu format a esdeveniments estàtics, telemàtics o simbòlics.

Salut fa avui i demà un cribratge massiu a la zona alta de Lleida, després de detectar-se un for repunt dels casos de COVID19. El govern també ha anunciat proves a les universitats després de Setmana Santa i demana extremar les precaucions aquests dies per evitar que la situació es descontroli.

La pandèmia continuarà afrontant-se amb un govern en funcions, després de la investidura fallida, també en segona votació de Pere Aragonés. Queden menys de dos mesos per tancar un acord amb JxCat abans de què s'hagin de convocar noves eleccions. En el debat d'investidura el republicà ha deixat clar que NO acceptarà tutel.les de Carles Puigdemont.

L'Advocacia de l'Estat pel que fa als condemnats pel procés. Evita dir si està a favor o en contra dels indults, diu que això compet al govern de l'Estat. En tot cas apunta que el perjudici econòmic estaria reparat amb el dipòsit de més de 4 milions d'euros.

Pere Aragonés podria haver de sotmetre's a una segona volta per ser investit president de la Generalitat. Sense acord encara amb Junts per Catalunya, es preveu que els partits esgotin el temps per negociar. Junts per Catalunya diu que podrien ser fins i tot setmanes. El principal escull rau en el paper del Consell per la República Catalana. Esquerra Republicana diu que no hi ha res insalvable. Aragonés també necessita el suport de la CUP. Avui coneixerem si les bases anticapitalistes donen suport al pre-acord tancat amb els republicans.

El govern explica avui les restriccions que estaran vigents durant la Setmana Santa tot i que no es preveuen grans canvis sobre les actuals. Salut ha reprès la vacunació amb AstraZeneca, ara ampliada a persones de fins a 65 anys. Unes 100.000 tenen ja cita per ser inmunitzats.