Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
Champions | Barcelona femení 3 - 0 Manchester City

El Barça golpea al City y acaricia las semis de Champions

  • Las culés vencen 3-0 gracias a los goles de Oshoala, Caldentey (p) y Jenni Hermoso y a que Sandra Paños paró un penalti
  • Las de Lluís Cortés deberán cerrar su pase a semis en el choque de vuelta que se disputará el miércoles 31 en Manchester

El govern habilitarà fins a 500 punts per vacunar de forma masiva a la població contra la COVID19, entre ells també 6 grans recintes com Fira Barcelona o els pabellons firals de Cornellà, Girona o Lleida. L'objectiu és poder administrar fins a mig milió de dosis setmanals sempre i quan es compti amb els injectables suficients.

Salut repren avui la vacunació amb AstraZeneca a persones de fins a 65 anys. Estat i autonomies es tornen a reunir per replantejar si cal endurir les restriccions de cara a Setmana Santa i davant el repunt de contagis.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha de tancar aquest dimecres la ronda de consultes amb els líders dels diferents grups a la cambra catalana abans de proposar demà un candidat a ser investit president de la Generalitat. Entre els partits amb qui es reuneix avui hi ha Junts per Catalunya que, de moment, no garanteix el suport inmediat a Pere Aragonès.

I la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha autoritzat la primera fase de la fusió de Bankia i Caixabank el que posarà les bases al primer banc en actius al pais. L'imposa algunes condicions per evitar riscos d'exclusió financera en alguns municipis.

ERC i la CUP anuncien un pre-acord d'investidura. Inclou inclou preparar les condicions necessàries per fer un nou referendum, actualitzar un protocol contra els desnonaments i que els Mossos deixin de fer servir projectils de precissió. Un preacord que ara han validar els organs d'ambdues formacions i que posa pressió sobre Junts per Catalunya amb els qui continuen les negociacions.

El món de la medecina plora la mort del doctor, Josep Baselga, un dels referents mundials en oncologia, que ha mort aquest diumenge als 61 anys victima de la malaltia de Creutzfeld- Jakob.

Catalunya llença el seu primer nanosatèl.lit des del cosmòdrom de Baikonur a Kazakhstan.

La Vampira de Barcelona s'endú el Gaudí a millor pel.lícula en català i Las Niñas el millor Gaudí a millor pel.lícula en llengua no catalana. Candela Peña i Mario Casas han estat guardonats com a millor actriu i actor protagonistes respectivament. Carme Elies ha guanyat el Gaudí Honorífic. La d'aquest any ha estat l'última gala amb Isona Passola com a presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català.

"El que tengo que mejorar y crecer soy yo para que ellos (los jugadores) terminen respondiendo como lo vienen haciendo desde el inicio", ha dicho el este sábado Diego Simeone, el entrenador del Atlético de Madrid, en vísperas de su partido de la 28ª jornada de Liga y tras la eliminación en la Champions. El Cholo asume toda la resposabilidad. Una manera de quitar presión a sus jugadores, de cara a las 11 finales que tienen para conservar el liderato. La primera contra el Alavés sin Joao Félix, sancionado.

[Atlético-Alavés, en directo este domingo a las 18:30 en RTVE.es]

Mientras su perseguidor, el Barça, visitará a la Real Sociedad. El entrenador azulgrana, Ronald Koeman, admite que están jugando muy bien, pero prefiere ser precavido. "No me gusta hablar de doblete, esto cambia rapidísimo. Hace tiempo fuimos malos, no había nada bueno... Hay que seguir trabajando partido a partido", ha dicho.

[Real Sociedad-Barça, en directo este domingo a las 21:00 en RTVE.es]

Foto: EFE/Juan Carlos Hidalgo

José Elías es el empresario que ha permitido con su aval personal la investidura de Joan Laporta como presidente del FC Barcelona. No se siente salvador de nadie sino cumplidor de una promesa que hizo hace unos años al vicepresidente de su empresa de energía, Audax Renovables. Elías prometió a Eduard Romeu, culé apasionado, ayudarle a ser directivo del club si la empresa lograba unos determinados objetivos. Eso pasó y ahora dice que le tocaba cumplir su parte. Hoy, en la primera junta directiva de la era Laporta, Romeu ha sido elegido vicepresidente económico del club.

El empresario de Badalona recibe a TVE en su casa para explicarnos porque decidió dar el paso y se muestra confiado de revertir la situación económica del club. Dispuesto a aportar su granito de arena al proyecto de Joan Laporta, nos confiesa que solo hay una persona que puede convencer Leo Messi de seguir en el Barça y "jubilarse aquí"...

Informa: Albert Hernández / Rafael Lara

José Elías es empresario y presidente de la compañía energética Audax Renovables. Y desde hace unos dias algo asi como el hada madrina de Joan Laporta. Ha sido quien le ha proporcionado el aval para poder ser presidente del Barça aunque él no se siente salvador de nadie. "No creo que la función haya sido la de salvar a nadie. Los barcelonistas votaron en su día que Jan Laporta los representaría . Nosotros hemos puesto nuestro granito de arena para ayudar a que esa ilusión de mucha gente se cumpliera", explica a TVE. Dice que avala a título personal para cumplir su palabra con su amigo Eduard Romeu y que no esconde ningún otro interés. "Mis empresas tienen muy poco que ver con el mundo del fútbol. Mi papel acaba aquí. Yo he cumplido mi promesa que es la de ayudar a mi amigo a ser directivo del Barça". Además, está convencido de que el Barça tiene recursos para revertir su situación económica.

Salut a l'espera avui del dictamen de l'Agència Europea del Medicament sobre la segurat de la vacuna d'AstraZeneca en un moment en què a més repunten els contagis i s'ha frenat el descens de la corba epidèmica. Tot plegat a les portes de Setmana Santa. Després d'aixecar-se el confinament comarcal la consellera de Salut, Alba Vergès, demana no especular amb les mesures a prendre en un futur.

En clau política la CUP reclama a Esquerra i JxCat gosadia i sortir de la zona de comfort per formar govern proposa una taula de diàleg de partits i entitats independentistes per plantejar un full de ruta comú.

El Tribunal Suprem condemna a Uralita a indemnitzar no només als familiars dels treballadors de la fàbrica de Cerdanyola del Vallés afectats per amiant sino també als veïns de l'entorn afectats igualment per les emanacions de la planta.

Els taxistes de Barcelona han convocat una marxa lenta per protestar contra el retorn d'UBER a la capital catalana.

Dels esports, Joan Laporta, ja és oficialment president del Futbol Club Barcelona

El nuevo presidente del FC Barcelona, Joan Laporta, ha tomado posesión del cargo este miércoles en el Camp Nou con un discurso con mensajes de apoyo al entrenador, Ronald Koeman, y al capitán y estrella del primer equipo, Leo Messi, y con ambición. "Hay que ir a por la Copa y a por LaLiga. Nos hemos conjurado para ganar títulos. Ronald, sabes que tienes la confianza de esta Junta", ha dicho. "El equipo va mejorando y estamos esperanzados y seguros de que irá a más haremos los esfuerzos necesarios, tenemos un equipo muy competitivo y queremos aspirar a todo. Queremos ganar, y ganar bien. Queremos recuperar la relación de éxito con la Champions", ha añadido.

Foto: LLUIS GENE / AFP

La suspensió cautelar de la vacunació contra la COVID19 amb AstraZeneca ha arribat a Catalunya quan més de 148.000 treballadors dels col.lectius considerats essencials havien rebut ja la primera dosi. Salut llença un missatge de tranquil.litat especialment a aquestes persones. Alerta però de què el descens de casos de coronavirus a Catalunya s'ha estancat justament quan comença a permetre's una major mobilitat. El govern afirma que la decisió de retardar l'inici del toc de queda o de permetre a la restauració recuperar els sopars no es prendrà en funció de les dates de Setmana Santa.

Es reuneix per primer cop la Mesa del Parlament. La reunió no ha estat exenta de polèmica en haver tingut lloc després d'un altre encontre que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha convocat exclusivament per a coordinar als membres independentistes de la Mesa.

Els taxistes de Barcelona convoca la primera marxa lenta contra el retorn d'UBER a la capital catalana.

Joan Laporta prendrà posessió en les pròximes hores com a president del Barça després d'haver aconseguir reunir els 124 milions d'aval que ha de presentar a la Lliga.

La junta de Joan Laporta ha conseguido, por parte de Audax Renovables, el aval de 124,6 millones de euros, el 15% del presupuesto del FC Barcelona, que debe depositar el equipo directivo del presidente electo en la Liga de Fútbol Profesional (LFP) antes de la medianoche del próximo miércoles para tomar posesión de su cargo, según fuentes de la empresa catalana a TVE.

En la victòria del Barça a l’Osca per 4-1, Leo Messi es va convertir en el jugador amb més partits disputats en la història del Barça. El jugador argentí iguala Xavi Hernández amb 767 partits jugats defensant la samarreta blaugrana. El capità va celebrar el rècord amb una exhibició sobre la gespa amb dos golassos i una assistència.

A la tertúlia del Desmarcats hem parlat d’aquesta fita i de la resta de temes de l’actualitat esportiva. Entre d’altres les dificultats que està trobant Joan Laporta per reunir l’aval per entrar a presidir el Barça. També hem debatut com queda la lluita per la Lliga després de l’ensopegada de l’Atlètic de Madrid i les victòries dels dos perseguidors: el Barça i el Reial Madrid. N’han dit la seva els periodistes avui a la taula: Jordi PonsMª Carmen Juárez i David Figueira.

Salut paralitza cautelarment la vacuna d'AstraZeneca a l'espera de què l'Agència Europea del Medicament analitzi els casos de trombosi detectats en persones a les què s'havia inmunitzat contra la COVID amb aquesta marca. El consell inter-territorial de Salut, Estat i autonomies, han acordat la suspensió cautelar en l'administració d'aquesta vacuna. Se seguiran inoculant, però, les de Pfizer i Moderna. Salut fa una crida a la tranquil.litat.

En clau política la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs ha convocat als independentistes de la Mesa de la Cambra a primera hora del matí abans de què s'hagi de reunir la Mesa al complet. El PSC, que ocupa la resta de seients en l'organ de govern de la cambra catalana, tilla a Borràs de sectària.

La plataforma nordamericana UBER torna a operar a Barcelona dos anys després d'haver marxat. Ho fa sense cotxes VTC, només com a plataforma per oferir servei de taxi.

El Barça escurça la distància amb el líder, l'Atlètico de Madrid, després de guanyar ahir a l'Osca.