Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La estrella de la Torre de la Virgen iluminará desde hoy las noches de Barcelona. Más de 135 años después del inicio de las obras, el equipo de arquitectos, artesanos y otros expertos que siguen los pasos de Gaudí asiste a esta inauguración como un hito más en la larga historia del templo. De todo ello hablamos con el arquitecto director de las obras, Jordi Faulí.

La comissió de Salut Pública ha aprovat ampliar la vacunació als infants d'entre 5 i 11 anys. Les primeres dosis seran de Pfizer i arribaran a partir de dilluns. També continuen les cues als centres de vacunació per les altres franges d'edat. La demanda de primeres dosis s'ha més que triplicat des de l'anunci de l'ampliació del passaport covid. A tres setmanes per Nadal, els indicadors de la pandèmia continuen a l'alça.

Els experts recomanen evitar aglomeracions com les que hem vist avui al centre de Barcelona. Els carrers comercials són plens de gent aprofitant aquests dies per avançar compres de Nadal. També hem vist cues a les administracions per comprar loteria.

A les pistes d'esquí, avui el temps ha donat una treva i ha permès reobrir les estacions que ahir van haver de tancar per vent i torb. Molts esquiadors aprofiten el dia i avancen la tornada d'un pont que ha fregat el 100% d'ocupació al Pirineu.

La Constitució compleix aquest dilluns 43 anys. Els tres poders de l'Estat, juntament amb la classe política, han participat en la celebració de l’aniversari de la Carta Magna, un homenatge marcat pel debat sobre la necessitat o no de reformar-la. Com és tradició, l'acte s'ha fet al Congrés, amb l'absència, un any més del lehendakari i el president de la Generalitat.

Un matrimoni ha mort aquesta matinada a causa d'un incendi a l'interior del seu habitatge a Vilassar de Mar. El fort vent i el fred obliga a tancar algunes estacions d'esquí del Pirineu. Continuen les cues per vacunar-se mentre segueixen disparant-se els contagis per la sisena onada. 

Los jóvenes habían sido convocados en las redes sociales contra esta discoteca, a la que acusan de racista a la hora de hacer uso del derecho de admisión. Los concentrados lanzaron piedras, vallas, bengalas y botellas contra el local y los agentes de la policía que vigilaban la zona. Unos mil jóvenes participaron en los altercados, en los que resultaron heridos leves un empleado y dos policías.

El ciberataque que ha afectado este viernes por la noche a los sistemas de información de la Generalitat está controlado. Así lo ha asegurado Jordi Puigneró, el vicepresidente del Govern. Puigneró dice que ha sido el ataque "más potente con diferencia" del último año y que los servicios ya están restablecidos.

FOTO: Una persona teclea en un ordenador personal. GETTY.

Entra en funcionament, sense incidències, el certificat COVID a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran, després d'haver-se d'ajornat una setmana per problemes informàtics. Fins ahir, segons Salut, 11 milions i mig de catalans se l'havien descarregat.

Comença, per a molts, el llarg pont de la Constitució i la Puríssima amb bones expectatives pel sector turístic. Al Pirineu de Lleida preveuen una ocupació mitjana de més del 90%. A l'aeroport del Prat hi ha més de 4.000 vols programats. Són més que fa un any,  tot i que encara no arriben al volum de 2019.

13 persones han resultat ferides, 3 d'elles greus, en l'incendi d'una empresa de tractament de residus on hi havia dissolvents i altres materials inflamables en un polígon industrial de l'Arboç. El foc ha cremat una desena de vehicles.

A Catalunya, més de 616.000 persones tenen alguna discapacitat diagnosticada. Més de 68.000, tenen discapacitat intel·lectual. En molts casos, les famílies continuen esperant un pis tutelat pels seus fills.

Trece personas ha resultado heridas en una explosión en una empresa de tratamiento de residuos donde había material inflamable en el Polígon Foix de L'Arboç (Tarragona). Según han informado los Bomberos de la Generalitat, el fuego, que se ha iniciado hacia las 11.00 horas, ha afectado una nave de la empresa además de varios camiones y vehículos estacionados en el aparcamiento de la planta. De los trece heridos, la mayoría trabajadores de la empresa, tres se encuentran graves y uno menos grave.

En Cataluña, los Mossos de Esquadra investigan si una familia que murió en un local ocupado de Barcelona pagó para vivir allí. Las asociaciones de vecinos de la ciudad hace tiempo que denuncian estas prácticas. El ayuntamiento de Barcelona ha detectado 105 locales ocupados en la ciudad, donde viven cerca de 500 personas, y 86 asentamientos con casi 400 personas más. Los menores que malviven en estas condiciones son más de 200. Las entidades reclaman más atención para la pobreza infantil.

foto: REUTER/Nacho Doce