Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Quatre persones moren en un incendi en un local abandonat a l'Eixample de Barcelona. Les víctimes són una parella i les seves dues criatures, un nadó i un nen de 3 anys. 4 persones més, que també vivien a l'edifici, han resultat ferides lleus per inhalació de fum. Vivien en precari i serveis socials els feia seguiment.

Preocupació entre les autoritats sanitàries per la variant òmicron. Al laboratori de l'hospital Bellvitge analitzen els dos casos sospitosos detectats ahir al Prat. Mentrestant els investigadors treballen per conèixer l'efectivitat de les vacunes davant la variant.

Cop policial contra el tràfic d'haixix. Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional escapcen una organització criminal que donava suport, des de terra, a les narcollanxes del llevant mediterrani. Hi ha una quinzena de detinguts. I als escorcolls a Barcelona i Tarragona s'han trobat armes.

Les visites a les urgències de salut mental de l'Hospital de Sant Joan de Déu s'han disparat un 75%. El centre impulsa una plataforma digital acompanyar les persones que pateixen problemes de depressió.

En Barcelona, cuatro personas de una misma familia, entre ellas un bebé y su hermano de tres años, han muerto a causa de un incendio cuyo origen todavía se desconoce. La tragedia ha ocurrido en un local ocupado, una antigua sucursal bancaria ubicada en la plaza de Tetuán. Desde hace un año, convivían con otras familias en la misma situación de vulnerabilidad.

Las víctimas yacían en el interior y han fallecido por inhalación de humo. Otras cuatro personas han sobrevivido refugiándose en un patio interior. Desde 2019, el local era un asentamiento de varias personas, una situación conflictiva que desató la queja vecinal.

FOTO: PAU BARRENA / AFP

Una pareja y sus dos hijos, un niño de tres años y un bebé, han fallecido en el incendio del local comercial en el que malvivían en Barcelona. La familia ocupaba desde hace dos años el local abandonado por un banco. La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha explicado que la familia con los dos niños estaba siendo atendida por los servicios sociales del Ayuntamiento.

Cuatro personas, dos de ellas menores de corta edad, han muerto este martes en un incendio en un local de la plaza de Tetuán de Barcelona, según han informado fuentes municipales. El fuego se ha iniciado sobre las 6.00 horas de este martes en lo que era una antigua oficina bancaria, que estaba 'okupada', y en la que vivían ocho personas.

FOTO: Plano general del dispositivo de Bombers a las puertas del local incendiado en Barcelona. María Belmez /TVE Catalunya

Continúan el frío y las precipitaciones, especialmente en el norte de la península, donde la situación es complicada. Las fuertes lluvias y el deshielo han provocado el desbordamiento en diferentes municipios de Cantabria y el País Vasco. Se prevé que siga lloviendo, así que el riesgo se mantiene en las próximas horas.

En Reinosa, Cantabria, el Ebro está a punto de desbordarse y en Basauri, Vizcaya, el panorama se repite en el Nervión, donde el agua ya ha salido del cauce esta madrugada. El mal clima y el alto grado de desbordamiento han obligado a suspender las clases y desalojar centros de trabajo en varios puntos del Norte de España.

Se han registradonevadas en el Pirineo aragonés, donde comienza a remitir la primera gran nevada y se mantiene la alerta por riesgo de aludes y también un temporal marítimo en Baleares, que ha desatado la alerta naranja en Menorca y la alerta amarilla en Mallorca e Ibiza. En Girona, siguen buscando al excursionista desaparecido este domingo. Las previsiones apuntan a más frío durante las próximas semanas.

FOTO: EFE/Pedro Puente Hoyos

La Generalitat vacunarà els menors d'entre 5 i 11 anys, amb la màxima celeritat, un cop sigui possible. Ho ha dit el president Aragonès a l'esmorzar d'RTVE "Fora de plató". Això, a l'espera de saber quan tornarà a ser obligatori el passaport covid a restauració i gimnasos.

El Rei ha demanat a Barcelona als futurs jutges que actuïn amb "rectitud personal" per legitimar la justícia. I la neu, el vent i el fred continuen sent protagonistes a les comarques pirinenques. El torb ha obligat a aturar, per unes hores, la cerca de l'excursionista desaparegut a Vallter. Els Bombers l'han localitzat amb símptomes d'hipotermia a darrera hora.

Un 10% de les famílies catalanes no poden mantenir casa seva a una temperatura adequada, la majoria dones i gent gran. La Diputació de Barcelona intervé en alguns municipis per rebaixar la factura energètica en més de 200 euros anuals de mitjana en aquestes llars vulnerables.

El Rey Felipe ha presidido esta mañana la entrega de despachos a los 188 jueces que reciben sus diplomas en la Escuela Judicial. Ha estado acompañado por el presidente del CGPJ, Carlos Lesmes, que el año pasado desveló el malestar del monarca por la decisión del Gobierno de que no viajase a la capital catalan, y que ha puesto en valor su presencia. En el acto de no ha estado presente el president Aragonés ni la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, con los que Felipe VI coincidirá después en un acto empresarial. Informa Lucía Yeste. 

Augmenten els index de vacunació a l’espera que aquest dilluns la Generalitat reactivi el passaport covid. Mentrestant van aflorant a Europa nous casos de la variant sudafricana. Aquí, de moment, no se'n detecta cap.

Cap de setmana amb descomptes als comerços, que estiren la campanya del Black Friday. A partirt d'avui les botigues poden romandre obertes fins el cap de setmana abans de Nadal. Unes dates de consum, marcades enguany per l'augment de la inflació, la falta de matèries primeres i la pandèmia.

Avui se celebra el primer dia de la mediterrània, que vol posar en valor la diversitat de la regió. A L'Informatiu volem recordar la cara més desagradable del maremostrum, la dels migrants que s'hi han deixat la vida intentant-lo creuar.

Entitats ecologistes es manifesten a Deltebre solucions per fer baixar JA els sediments que es queden al pantà de Ribarroja. Es tracta de les partícules del riu que ajuden a mantenir la formació del delta. Diuen que els projectes previstos arriben tard. La UPC treballa en un pla de xoc a desenvolupar els propers 4 anys.

El Barça suma a Vila-real el primer triomf fora de casa de tota la temporada. També és el primer cop que encadena dues victòries i, en el tercer parrtit de Xavi a la banqueta.