Enlaces accesibilidad
Llengua

El Tribunal Suprem confirma el 25% de castellà a l'escola després de rebutjar el recurs de la Generalitat

  • Els consellers d'Educació i Cultura consideren "una anomalia i un menyspreu" la confirmació de la sentència del TSJC
  • Cambray: "Els centres han de seguir treballant com fins ara, no han de fer cap canvi en els seus projectes lingüístics"

Per
El president Pere Aragonès defensa el model d'immersió linguïstica

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, ha lamentat aquest dimarts que el Tribunal Suprem (TS) hagi refermat l'obligació d'un mínim del 25% ensenyament en castellà dins del sistema educatiu de Catalunya que va fixar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En una roda de premsa aquest dimarts en el Palau de la Generalitat acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, Cambray ha afirmat que el tribunal no ha admès el recurs de cassació del Govern contra la sentència del TSJC i ha sostingut que els centres no han de canviar els seus projectes lingüístics.

El conseller ha lamentat que sigui un jutge "qui determini de forma arbitrària el percentatge d'hores que cal per aprendre una llengua" i ha afegit que això "és una anomalia i representa un menyspreu als nostres professionals de l'educació."

Cambray ha explicat que ha parlat amb la ministra d'Educació, que li ha transmès que el que cal és complir la Llei Celaá i garantir l'aprenentatge dels dos idiomes, però sense entrar en percentatges.

Recordem que va ser la Llei Wert, sota el mandat del PP, la que va establir aquest percentatge a les escoles catalanes. Posteriorment, va quedar desfet per la Llei Celáa, actualment en vigor. D'aquesta manera ara haurà de ser l'Advocacia General de l'Estat la que ha de decidir la seva execució.

El Suprem tomba el recurs del Govern contra el 25% del castellà a les aules

El Suprem tomba el recurs del Govern contra el 25% del castellà a les aules

Cimera per avaluar una resposta

Per la seva banda, la consellera Garriga ha avançat que convocaran a una cimera aquest vespre amb les entitats de foment del català "per avaluar una resposta conjunta" a la decisió.