Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Creixen els ingressos hospitalaris per covid i els contagis per la sisena onada. Des de principi de setmana 3.000 estudiants han hagut de ser confinats i també proliferen nous brots en hospitals, com el de Tortosa i Badalona, on limiten les visites.

L'atur baixa en 8.000 persones i encadena 9 mesos de caigudes. L'inici de la campanya de Nadal, amb el Black Friday, ha estat decisiu per una recuperació que l’ocupació que ha crescut un inèdit 23% respecte a l’any passat.

Avui fa 20 anys de l'assassinat a Sabadell de la jove periodista i bibliotecària Helena Jubany. Un crim sense resoldre que NO ha prescrit per només unes hores.

Les aportacions al Gran Recapte cauen quasi a la meitat respecte a fa un any. El Banc dels Aliments alerta de la gravetat de l'emergència alimentària per a 267 mil llars a Catalunya.

Salut recomana reduir els assistents a les reunions de Nadal i reobre els punts de vacunació massiva. Els majors de 65 anys ja poden demanar cita previa per a la dosi de reforç. L'efecte crida del certificat-covid fa créixer un 81% l’administració de primeres dosis.

Govern central i ERC es reuneixen aquesta tarda després del xoc per la quota del català a les plataformes audiovisuals estrangeres. Discrepen sobre què permet i què no la normativa europea. A l'amenaça d'Esquerra de tombar els pressupostos generals, se suma avui la crítica dels comuns al seu soci de la Moncloa.

Queden en llibertat els 3 mossos detinguts avui a Tarragona per revelació de secrets i malversació de fons públics. Se'ls ha obert un expedient disciplinari i se'ls ha suspès de sou com a mesura cautelar.

Fa 40 anys del primer cas a Espanya d'una altra pandèmia, la SIDA. Es va detectar a la Vall d'Hebron de Barcelona. Repassem aquestes 4 dècades amb el metge que el va diagnosticar i amb l'actual cap de malalties infeccioses d'aquest hospital.

El arquitecto y urbanista Oriol Bohigas ha fallecido a los 95 años de edad. Fue el responsable de abrir Barcelona al mar, transformarla para los Juegos Olímpicos y conectarla a través de sus barrios. Desarrolló 500 proyectos en 45 años en la capital catalana. De su cabeza salieron proyectos como la Villa y el Puerto Olímpico, el Museo del Diseño Y la Universidad Pompeu Fabra.

Esquerra advierte al Gobierno de que los Presupuestos Generales pueden estar en el aire. Los republicanos rechazan la ley audiovisual que ha aprobado el Consejo de Ministros y amenazan con retirar sus apoyos a las cuentas si no hay un 6 % de lenguas cooficiales en plataformas como Netflix o HBO. Sí estarían obligadas las españolas como Movistar o Filmin, algo insuficiente para ERC. A la amenaza de bloqueo se suman su socio en el gobierno catalán, JxCat.

Foto: EFE/Juan Carlos Hidalgo

Quatre persones moren en un incendi en un local abandonat a l'Eixample de Barcelona. Les víctimes són una parella i les seves dues criatures, un nadó i un nen de 3 anys. 4 persones més, que també vivien a l'edifici, han resultat ferides lleus per inhalació de fum. Vivien en precari i serveis socials els feia seguiment.

Preocupació entre les autoritats sanitàries per la variant òmicron. Al laboratori de l'hospital Bellvitge analitzen els dos casos sospitosos detectats ahir al Prat. Mentrestant els investigadors treballen per conèixer l'efectivitat de les vacunes davant la variant.

Cop policial contra el tràfic d'haixix. Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional escapcen una organització criminal que donava suport, des de terra, a les narcollanxes del llevant mediterrani. Hi ha una quinzena de detinguts. I als escorcolls a Barcelona i Tarragona s'han trobat armes.

Les visites a les urgències de salut mental de l'Hospital de Sant Joan de Déu s'han disparat un 75%. El centre impulsa una plataforma digital acompanyar les persones que pateixen problemes de depressió.