Enlaces accesibilidad

Josef Ajram, expert en borsa i ultrafondista : "La borsa no és un joc ni té la culpa de res"

  • Amant dels números, apassionat de l'esport i dels tatuatges
  • Des dels 18 anys viu de la Borsa, especulant, comprant i venent el mateix dia
  • Participa a les proves més dures del món com els Ultraman de Hawai i Canadà
  • Ja són 11 edicions de "Guanyar a la borsa és possible. El mètode Ajram" 
  • Cristina Puig va entrevistar Josef Ajram dimecres, 6 de juny, a La 2 de TVE

Per
Gent de paraula - Josef Ajram - 06/06/2012

Gent de paraula

Cristina Puig és una periodista de llarga experiència al món de la televisió i una persona a qui agrada la conversa.

Gent de paraula, el nom del programa, defineix a la perfecció la mena de personatges que ella crida a seure al seu plató. Cada dimecres, a les 20.30 hores, a La 2 de TVE Catalunya

Josef Ajram té dues passions a la vida, la borsa i l'esport... i encara n'hi ha una tercera, els tatuatges i totes tres, les viu al límit.

A ningú li agrada perdre però quan es tracta de diners encara menys

És un day trader, o el que és el mateix, un especulador, que ven i compra el mateix dia.

Té clar que guanyar a la borsa és possible, per això ha patentat el seu propi mètode Ajram, que explica en llibres i conferències multitudinàries. "A ningú li agrada perdre però quan es tracta de diners encara menys".

La borsa... i la vida

Això de la borsa ja li ve de petit.

La borsa t'ensenya que has d'estar preparat per perdre

Explica Josef Ajram que de sempre, més que la possibilitat de guanyar diners fàcil, el que més l'ha fascinat de la borsa és el dinamisme, el fet que cada dia canviés.

"La borsa t'ensenya que has d'estar preparat per perdre" i per prendre decisions valentes perquè qui no arrisca, no guanya.

La borsa és un món molt addictiu

"La borsa és un món molt addictiu, el pitjor que et pot passar és guanyar i no saber per què has guanyat".

Day-trading... o especular

El mètode Josef Ajram és el mètode d'intradia, és a dir, comprar i vendre el mateix dia "una manera de crear diners sense tenir-ne".

Gent de paraula - Josef Ajram: "El terme 'especular' és molt ampli i ambigu"

Quan li diem que els especuladors han estat els causants de la situació de crisi que vivim avui és taxatiu "el terme especular és molt ampli i molt ambigu".

la borsa és necessària pel finançament de les companyies, és el mercat perfecte on sempre hi ha oferta i demanda

En defensa de la seva feina diu que comprar i vendre accions tributa legalment amb impostos per això "és impossible tenir economia submergida si es treballa amb borsa".

És un gran defensor d'aquest negoci que qualifica de feina "la borsa és necessària pel finançament de les companyies, és el mercat perfecte on sempre hi ha oferta i demanda".

Gent de paraula - Josef Ajram: "Vaig perdre 110.000 ¿ en unes hores"

El dia que Josef Ajram ha perdut més diners en borsa el té marcat de per vida. Va ser el 23 d'abril de 2007 i en unes hores va perdre 110.000€. "Perdre t'ajuda a valorar tenir diners, liquiditat, que les escriptures no serveixen per a res i que acumular béns materials és inútil".

La crisi i la prima de risc

Josef Ajram és molt crític amb la manera con els mitjans de comunicació gestionem les informacions sobre la crisi i els mercats "No cal que la prima de risc surti cada dia a les notícies " perquè la feina de la gent no és aquesta, afirma.

amb tot el que està passant em preocupa més la reacció social que no pas l'econòmica perquè la gent està sent molt pacient

I afegeix que hi ha motius per estar preocupats però "amb tot el que està passant em preocupa més la reacció social que no pas l'econòmica perquè la gent està sent molt pacient".

Econòmicament, afirma, és un cicle i "de la mateixa manera que hem estat vivint durant 15 anys en l'abundància, ara toca això.. i de moment només en portem 5 contra 15, esperem que no sigui tant llarg", conclou.

L'altra passió, l'esport

Com a esportista Josef Ajram és el que es coneix com a ironman, un ultrafondista que combina natació, ciclisme i córrer i que participa a les proves més dures del món com l'Ultraman de Hawai i Canadà o la Marató des Sables. "L'esport va sorgir per casualitat, tenia molt temps lliure, perquè la borsa ensenya que no has de dedicar molt temps a treballar"

L'esport va sorgir per casualitat, tenia molt temps lliure, perquè la borsa ensenya que no has de dedicar molt temps a treballar

La darrera competició, la 7 islands, set ironmans en set dies a les illes Canàries va resultar fallida perquè Josef Ajram va patir un col•lapse provocat per la calor i va haver d'abandonar "Hi va haver un nivell de calor excepcional i el meu cos no ho va tolerar bé" i té clar que tornarà a provar-ho perquè "quan perdo una prova esportiva ho visc com una decepció però no com un fracàs. Si fracasses, has acabat". Admet que esportivament no ha trobat el seu límit i creu que ningú l'hauria de trobar perquè això ens obliga a assolir objectius i superar-nos.

I finalment.. els tatuatges. "Per mi són una manera d'expressar totes les que coses que he fet a la vida". No els té contats tots però sí que té clar que ha fet 23 sessions...

També parlem dels seus orígens siris, de la seva filla Morgana i la tasca de fer de pare i de música electrònica.