Enlaces accesibilidad
Dijous 22 de setembre a La 1

Boi Ruiz: "Pagarem a les farmàcies abans de final d'any però ampliant el termini a un 60 dies"

  • El Conseller de Salut, en una entrevista al “59 segons”, justifica les retallades però nega que es perjudiqui a ningú i és optimista per arribar un acord amb l’ ICS

Por
El conseller de Salut Boi Ruiz
El conseller de Salut Boi Ruiz

59 Segons és un programa dirigit per Francesc Cruanyes i presentat per la periodista Cristina Puig. Un cop emès es pot tornar a veure al web: www.rtve.es/59segons

El conseller de Salut, Boi Ruiz , ha avançat al programa “59 segons” que abans de final d’any la Generalitat pagarà a les farmàcies els diners que deu però que ho farà amb una mica d’endarreriment. “Hem fet un pla de tresoreria per a les farmàcies fins al 31 de desembre – afirma Boi Ruiz - i això suposarà allargar el pagament d’uns 30 o 40 dies a uns 60, quan tinguem els diners. Però encara i així Catalunya continua sent una de les primeres comunitats en el pagament”.

Ruiz ha assegurat que, malgrat la situació financera de la Generalitat “la meva intenció és que el pressupost de Salut per l’any vinent sigui igual al de 2011. Segurament no podrà augmentar, però no es reduirà perquè no podem anar més enrere”.

Respecte a les vagues anunciades pels metges i infermeres per a l’octubre, el conseller ha admès les dificultats de la negociació, però s’ha mostrat “optimista per arribar a un acord amb l’ ICS que permeti desconvocar les mobilitzacions”.

Ruiz creu que “cal fer reformes organitzatives per ser eficients amb menys diners”, però assegura que no s’ha deixat d’atendre cap pacient a causa de les retallades i que “no hem tancat serveis sinó que hem canviat la manera de donar-lo”.

Bosch (ERC) : “ Anem a Madrid no a ocupar ministeris, sinó a perdre’ls de vista”

També “59 segons” ha entrevistat Alfred Bosch, candidat d’Esquerra Republicana a les properes eleccions generals del 20-N. Bosch s’ha mostrat il•lusionat amb el canvi de dirigents a ERC i n’ha elogiat “la combinació de renovació i experiència”. El cap de llista republicà creu que ha arribat l’hora de la independència i de dir a Madrid que “els catalans ens volem separar”.

Bosch no ha volgut concretar si buscaran una aliança amb CiU però ha dit que “no importa tant les sigles com el contingut dels acords”. Per Bosch, “hem de ser capaços de parlar amb els pensen com nosaltres però no serà fàcil perquè hi ha ferides obertes ”, en referència a les converses amb Reagrupament i Solidaritat. 

RTVE

anterior siguiente