Enlaces accesibilidad

RNE de Catalunya anuncia els guanyadors dels Premis Sant Jordi de Cinematografia

  • "Enterrado" de Rodrigo Cortés guanya el premi a la millor pel·lícula espanyola
  • Aina Clotet el de millor actriu per "Elisa K"
  • Carlos Areces i Antonio de la Torre guanyen ex aequo el premi a millor actor per "Balada triste de trompeta"

Por
55 edició dels Premis Sant Jordi de Cinema 2011

El Jurat dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia, encapçalat per Conxita Casanovas, Directora i presentadora del programa "Va de cine" de Ràdio , ha fet públics els guanyadors de la 55ena edició dels guardons.

El Premi a la millor pel·lícula és per "Buried" ( Enterrado) protagonitzada per Ryan Reynolds que explica el malson que viu un contratista civil a Iraq que es segrestat i es desperta enterrat viu amb un telèfon mòbil i un encenador.

"Cara cremada" de Lluís Galter ha estat escollida com a Millor Òpera Prima. A la categoria de Millor actor en un film espanyol, el jurat ha decidit concedir-lo ex aequo a Carlos Areces i Antonio de La Torre pels seus papers al film dirigit per Àlex de la Iglesia "Balada triste de trompeta". El Premi a millor actriu el recollira Aina Clotet per la seva interpretació a "Elisa K".

En l'àmbit internacional, el guardó a Millor film és per "La red Social" de David Fincher i Joaquin Phoenix ("Two Lovers") i Giovanna Mezzogiorno ("Vincere") han aconseguit el premi a Millor actor i actriu estrangers, respectivament.

El Jurat

Jurat format per : Núria Cornet Monterde de l'Agència EFE, Dícal Alcántara de COM Ràdio, José Enrique de l'Associació de Crítics, Fausto Fernàndez de Fotogramas, Desireé de Fez de "La guía del ocio", Argimiro Lozano de RNE, Àngel Comas de "Imágenes de Actualidad", Quim Casas de "El Periódico", Rafel Miret de "Dirigido Por", Joan Munsó Cabús de RNE, ,Àngel Sala de TV3, Ramón Redondo de "La Mañana" de Lleida, Carlos Losilla de "Cahiers du cinemà", Xavier Roca de "Avui", Jordi Camps de "El Punt", Carles Mir de BTV, Lluís Bonet de "Time Out", Salvador LLopart de "La Vanguardia", Eduard de Vicente de "El Periódico", Oti Rodríguez de ABC, Enriqueta Muntañá i Conxita Casanovas de RNE.

Premis Especials

El Premi Especial a la trajectòria professional és pel director Vicente Aranda i el Premi Especial de la indústria que Ràdio 4 atorga conjuntament amb l'Insittut Català de les Indústries Culturals (ICIC) és per Romà Gubern per la seva contribució en la difusió del cinema.

Els guardons s'entregaran als voltants de la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril a Barcelona.

RTVE

anterior siguiente