Festa 35 anys Ràdio 4

Ràdio 4 ha festejat aquest vespre els seus 35 anys de vida

alto:396, ancho:'550', flashcontentId:'videoplayer1272524', assetID:'1272524_ca_videos', location:'mmedia', source:'video1272524'
Ampliar imatge35 anys Ràdio 4 - Alcaldes

Marijo Jordan

Ampliar imatgeHereu

Josep Echaburu

Ampliar imatgegrup

Josep Echaburu

Ampliar imatgemotis

Josep Echaburu

Ampliar imatgeolga

Josep Echaburu

Ampliar imatgexantalpaolarosa

Josep Echaburu

Ampliar imatgemarinpaolarosa

Josep Echaburu

35 ANYS RÀDIO 4 - RTVE.es 

"Bon dia amics, benvinguts a Ràdio 4, l'emissora de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya que us parla en català. Estarem amb vosaltres fins la una de la matinada…". Aquestes van ser les primeres paraules que es van emetre des de l'antena de Ràdio 4. Eren les 07.00h. del matí del dia 13 de desembre de 1976, festivitat de Santa Llúcia. El català tornava a la ràdio després de la mort del general Franco esdevinguda un any abans. Enguany, Ràdio 4 arriba als 35 anys.

Una fita que fins ara mai havia assolit una emissora en la nostra llengua. 35 anys d'història de la primera en català i bressol de nous projectes que més tard van veure la llum al nostre país. Durant l'acte de celebració la Directora, Olga Rodríguez ha recordat que són "35 anys que no han estat fàcils. Ràdio 4 ha hagut de lluitar contra molts elements: la falta de recursos i el perill de tancament. Encara ressonen als nostres caps el crit de 'Ràdio 4 és viva', amb què els treballadors de l'emissora vam reivindicar la seva supervivència. Però no vam estar sols en aquesta empresa: oïdors, polítics, organitzacions socials i la gent de la cultura ens van donar suport. La campanya va tenir èxit i Ràdio 4 continua viva, complint el seu servei de ràdio pública, amb dos objectius clars: donar informació amb rigor i entreteniment de qualitat".

Amb els seus alts i baixos al llarg de la seva trajectòria, Ràdio 4 ha destacat per la proximitat i fidelitat dels seus oients, sense el suport dels quals Ràdio 4 difícilment continuaria, per la seva voluntat de servei públic i l'empenta dels seus professionals. La darrera onada del Baròmetre de la Comunicació i del EGM coincideixen en atorgar a Ràdio 4 un ascens d'audiència per sobre del 63% en el darrer any. En aquesta nova temporada, que es va posar en marxa el passat dia 5 de setembre del 2011, Ràdio 4 ha incrementat la seva programació en 45 hores setmanals més, amb nous programes i la incorporació de nous professionals i tot plegat amb el mateix pressupost econòmic.

"En la present temporada, Ràdio 4 ha fet un enorme esforç per, en un moment de restriccions econòmiques per culpa de la crisi, incrementar la programació de contingut, sense augmentar el pressupost. En aquest sentit, vull agrair la sensibilitat mostrada amb Ràdio 4 per l'actual equip de direcció de RNE. Com vull agrair també la resposta de l’audiència. Els diversos estudis de mitjans donen un creixement a Ràdio 4 per sobre del 60%. Gràcies a tots els que ho feu possible: els oïdors que escolteu la ràdio i els professionals que la feu. Gràcies i endavant!", ha afegit Olga Rodríguez.

Per commemorar el 35è aniversari, Ràdio 4 han comptat amb l'actuació de la jove cantant, trompetista i saxofonista de jazz, Andrea Motis, acompanyada del Joan Chamorro Group, al cocktail bar "Eclipse" de l'Hotel W Barcelona, i posteriorment Marc Marzenit, productor català de música electrònica, ha fet un DJSet preparat per a l'ocasió. A més, en aquest dia tant especial per la ràdio del nostre país, els diferents programes de l'emissora han recordat els moments més significatius d'aquest anys d'història explicats pels seus protagonistes.

Espacio reservado para promoción
cid:'TE_RACUATR'