Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Crítiques al fet que Artur Mas no confirmi si assistirà a l'acte de proclamació del rei Felip sisè el dia 19 perquè té organitzat un viatge a Califòrnia...Fa uns moments, la vicepresidenta acaba de convidar a Convergència i Unió a que reflexioni sobre el seu paper. A més el president extremeny, José Antonio Monago, ha dit que és una decisió ridícula El president català NO ha contestes aquestes crítiques i aquest matí ha participat a l'inici de les obres d'ampliació de la terminal de mercaderies del port. 

L'ex comptable de Convergència Democràtica, Daniel Osàcar, nega davant del jutge del Cas Palau que tingui comptes a Suïssa o a Gibraltar, com apunta un informe de la Policia Nacional.  Osàcar està d'acord amb què el magistrat enviï una comissió rogatòria per confirmar les sospites policials. 

Martorell es queda sense la producció del nou tot terreny urbà de SEAT. La direcció del grup ha decidit que el vehicle es fabriqui a la factoria de Skoda a la República Txeca perquè els costos laborals són més baixos. Els sindicats es mostren preocupats sobre el futur de la planta a mig termini.

A L'Informatiu celebrarem un bon aniversari amb l'equip de Saber y Ganar, que avui arriba als 4 mil programes. Tot un símbol del centre de producció de Televisió Espanyola a Catalunya que manté una audiència més que fidel.

A la concentració de la selecció espanyola es parla més de la renovació del Barça que del Mundial. L'última notícia és que Xavi està valorant una important oferta econòmica de l'Al Saad de Qatar. El de Terrassa esperarà a reunir-se amb Luis Enrique per decidir si finalment se'n va.

 

Sáenz de Santmaría demana a CiU que reflexioni sobre la seva actitud. CRÍTIQUES A ARTUR MAS.

Nega tenir comptes a Suïssa. DECLARACIÓ DE L'EXCOMPTABLE DE CDC.

Martorell perd un SEAT. EL NOU MODEL ES FABRICARÀ A TXÈQUIA.

Més "Saber y Ganar" que mai. CELEBRA ELS  4.000 PROGRAMES EMESOS.

Xavi té una oferta de Qatar. VOL REUNIR-SE AMB LUIS ENRIQUE.

 

Avui hem tornar a veure els futurs reis d'Espanya. Ha estat en el lliurament d'uns premis del medi ambient. Mentrestant anem coneixent detalls de l'entronització. Sabem, per exemple, que el nou rei explicarà els eixos del seu regnat en la cerimònia de proclamació. ...Paralelament, segueix la polèmica per la decisió de Convergència i Unió d'abstenir-se en la votació que regula l'abdicació de Joan Carles. La postura de la federació nacionalista no agrada el PP. Mariano Rajoy titllava ahir el gest de "política petita" i el portaveu del PP català hi veu un afebliment de CiU. El president Mas ha replicat Rajoy.

Un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona conclou que si Catalunya assolís la independència es veurien perjudicades les economies catalana i espanyola. Segons el document, el PIB català cauria entre un 1,1 i un 5,7 per cent i el PIB espanyol entre un 0,3 i un 1,4. De tota manera, el text diu que les dues economies són viables i situa la catalana al nivell de la finlandesa.

En el conflicte de Can Vies, avui el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament ha defensat com s'estan portant a terme les negociacions amb el colectiu que reivindica l'edifici. 

Encara no hi ha confirmació oficial, però el fitxatge de Cesc pel Chelsea sembla que està fet. Ho va explicar Piquè al seleccionador, Vicente Del Bosque, abans d'un acte de patrocini, sense adonar-se que els micròfons ja estaven oberts. 

 

Artur Mas nega que faci política en minúscules. Respon així el president Rajoy, que aquest dimecres va afirmar-ho després de fer-se públic que Convergència i Unió s'abstindrà en la votació sobre la llei que regula l'abdicació del rei i que el president català podria NO assistir a la proclamació de Felip sisè... Mas diu que en els moments importants saben anar junts i fer política en majúscules. Avui hem tornat a veure els futurs reis i s'ha sabut que dedicaran l'estiu a viatjar per Espanya, sense concretar si visitaran Catalunya. 

I el Banc Central Europeu acaba de decidir que baixa el tipus d'interés fins el 0,15 per cent. Un mínim històric que ha de servir per impulsar el creixement econòmic i la inflació. 

La fiscalia anticorrupció demana dos any i mig de presó per prevaricació i suborn al diputat de Convergència i Unió i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo. A més li demana 17 anys d'inhabilitació per exercir un càrrec públic. Crespo hauria facilitat  la construcció d'un centre comercial a canvi d'alguns favors. 

La Guàrdia Civil fa diferents escorcolls a Tarragona en el marc de una marcooperació contra el frau en el gasoil a tota Espanya. Hi ha desenes de detinguts que haurien convertit carburant per maquinària agrícola en carburant per cotxes i camions.  

El 40 per cent dels malalts al tram final de la vida no rep prou medicaments que li alleugin el dolor. Ho diu un estudi de cures pal·liatives fet a una quarantena d'hospitals catalans...  L'objectiu d'aquesta atenció és impedir el patiment evitable, acompanyar en l'inevitable, i ajudar-los a mantenir l'ànim.

Cesc Fàbregas se'n va del Barça per 33 milions d'euros. És la confessió de Piqué a Del Bosque abans de començar un acte de la selecció a Washington. El defensa, que pensava que el micròfon estava tancat, va reconèixer que li havia dit el mateix Cesc.   

 

Afirma que en els grans moments, els catalans fan polítiques en majúscules. MAS REPLICA A RAJOY.

Petició per Xavier Crespo. EL FISCAL DEMANA 2 ANYS I MIG DE PRESÓ.

Contra el frau al gasoil. DIVERSOS ESCORCOLLS A TARRAGONA.

El tram final de la vida. COM ATENDRE MALALTS I FAMILIARS?

Piqué revela l'adéu de Cesc. EL DEFENSA VA DONAR LA NOTÍCIA.

  • Avui hem escoltat el  primer missatge del futur rei d'Espanya. Felip de Borbó ha afirmat que es proposa servir Espanya com a Nació Unida i Diversa. Ho ha dit en el lliurament Premi Príncep de Viana de la Cultura 2014 al monestir de Leyre, a Navarra... Mentrestant, algunes forces polítiques creuen que ha arribat l'hora de qüestionar la forma d'Estat. A Convergència i Unió, amb l'ombra de la consulta, dubten si donen suport a la llei per la successió de Joan Carles o bé s'hi abstenen./ Debat polític rran la successió de Joan Carles, però que no preocuparia, els ciutadans segons el CIS. Una enquesta del Centre d'Investigacions sociològiques, feta abans que s'anunciés l'abdicació, conclou que la monarquia no és un tema que preocupi massa als ciutadans. Segons el baròmetre, només un 0'2 per cent dels enquestats considera que la monarquia està entre els seus principals problemes. L'atur i la corrupció continuen encapçalant la llista de preocupacions ciutadanes. 
  • En el conflicte de Can Vies, l'ajuntament de Barcelona ha ofert cedir temporalment l'edifici al col.lectiu però l'edifici si es presenta un pla viable i legal si presenten una proposta arquitectònica viable i si demanen llicència per les activitats. Això sí, la cessió seria temporal, per 30 mesos com a màxim, que és el temps que el consistori considera que trigarà en executar el pla urbanísitic per la zona. El col.lectiu té una assemblea aquest vespre, però ja ha avançat que la proposta no els convenç.
  • Al primer semestre del 2016 ja es podrà arribar a l'aeroport del Prat en metro. És quan tenen previst que entri en funcionament el tram de la línia 9 que connecta la terminal 1 amb la zona universitària. Avui a la futura estació Parc Logístic, a la Zona Franca, ja col·locaven les vies. L'obra l'ha visitada el President Artur Mas, que ha reconegut el gran esforç que ha suposat...El conseller de territori donava més dades de la nova línia.
  • El departament de Salut vol augmentar un 20% les cirurgies cardíaques d'aquí a finals d'any i arribar a les 3mil 600. El cost que això suposa, uns 20 milions d'euros, es preveu cobrir-lo reorganitzant els recursos del departament perquè no hi ha més pressupost. També vol reduir un 35% el temps en les llistes d'espera d'aquestes intervencions, que ara estan al voltant dels 5 mesos. 
  • El Barça encara no s'ha pronunciat sobre l'acusació de frau fiscal de més de 9 milions d'euros en el fitxatge de Neymar. El club s'esperarà a tenir l'Informe que l'Agencia Tributaria va enviar ahir al jutge Ruz. El soci Jordi Cases, que va iniciar el procés fa 7 mesos contra Sandro Rosell, demanarà també la imputació de membres de la junta actual.
  • Quan falta un mes perquè es torni a celebrar el Canet Rock, s'ha organitzat una exposició que recull fotografies, entrades, il·lustracions i tota mena d'objectes que recullen la història de les 4 edicions del festival de música... Fa 36 anys de l'última edició del certamen, que estava inspirat, com sabeu, en el festival de Woodstok... Una mostra que podeu veure a l'antiga fàbrica de la cervesa Damm de Barcelona...Ho deixem aquí. Mes notícies en català a les 7, al Vespre a la dos. QUe passeu bona tarda.
  •  

    Són les esperadíssimes primeres paraules del futur rei. El Príncep Felip ha dit en un acte a Navarra que dedicarà les seves forces a la tasca de servir els ciutadans i ha definit Espanya com una nació unida i diversa. Han estat les úniques referències que ha fet al procés de successió perquè ha dit que vol respectar el tràmit parlamentari. L'entrega del premi Príncep de Viana també ha servit per veure la primera imatge de la Princesa Letícia, futura reina d'Espanya.

    De moment tant la permanent de Convergència com el líder d'Unió aposten per l'abstenció. També creix la incertesa sobre si el president de la Generalitat assistirà a l'entronització del nou rei ja que coincideix amb un viatge a Califòrnia que està organitzat des de fa setmanes.

    L'Ajuntament de Barcelona obre la porta a cedir temporalment Can Vies al col·lectiu que l'ha ocupat. A canvi, demana una pla viable i que se segueixin tots els tràmits legals. De tota manera recorden que la zona està afectada per un pla urbanístic i que l'edifici s'haurà d'enderrocar d'aquí 30 mesos. 

    El metro arribarà a la T1 de l'aeroport del Prat el primer semestre del 2016. D'aquesta manera s'acabarà el tram de l'esperada Línia 9 entre la Zona Universitària i la Terminal de 20 quilòmetres de longitud i 12 parades.

    Nou capítol en el cas Neymar. L'advocat del soci Jordi Cases confirma a Televisió Espanyola que demanaran al jutge Pablo Ruz que imputi també al president Josep Maria Bartomeu. Ahir, el magistrat ja va citar a declarar el Barça i l'ex president Sandro Rosell per presumpte delicte fiscal.

     

    Defineix Espanya com una nació unida i diversa d'arrels mil·lenàries. DISCURS DEL FUTUR REI.

    CiU estudia l'abstenció. MAS PODRIA NO ANAR A L'ENTRONITZACIÓ.

    Barcelona cediria Can Vies. DEMANEN UN PLA VIABLE I LEGAL.

    El metro a l'aeroport al 2016. S'HI ARRIBARÀ DES DE ZONA UNIVERSITÀRIA.

    El cas Neymar s'embolica. CASES TAMBÉ VOL QUE IMPUTIN BARTOMEU.

     

    Coïncidint amb les primeres imatges, aquest matí, del Rei Joan Carles i del seu successor, el Príncep Felip, tots dos vestits amb uniforme de l'exercit, el govern català ha ironitzat sobre la rapidesa amb què es poden fer els assumptes més complexos quan l'Estat hi està interessat. Tot això el mateix dia que el consell de ministres extraordinari ja ha enllestit la llei que ha de permetre entronitzar Felip sisè.

    El número d'aturats registrats al Servei Català d'Ocupació  torna a caure al maig,  es redueix en 19mil 518 persones i queda per sota dels 600 mil. A Espanya la caiguda és de 111 mil persones: el descens més important des de l'any 96. Els governs català i espanyol creuen que, tot i que hi ha feina a fer, es confirma el canvi de tendència.

    El Síndic de Greuges alerta que els 8 hospitals de l'Institut Català de la Salut superen el temps màxim de sis mesos d'espera en algunes de les operacions amb termini garantit. Són intervencions com ara la de pròtesi de genoll i de maluc, la d'artroscòpia, les de cataractes i la d'hèrnia. El Síndic demana al departament de Salut que informi els pacients de la data aproximada de la intervenció i de la posició que ocupen a la llista. 

    En els esports destaquem que l'Agència Tributària ha enviat al jutge Pablo Ruz un informe en què considera que el Barça va cometre un delicte fiscal per 9 milions d'euros en el fitxatge de Neymar.

     

    Joan Carles primer i el futur Felip sisè junts per primera vegada des de l'anunci de l'abdicació del rei. Els hem vist aquest matí presidint una cerimònia militar al Monestir de San Lorenzo del Escorial. Amb gest seriós, el Príncep ha saludat el monarca, visiblement cansat... Mentrestant, els tràmits legals segueixen. Aquest matí el Consell de Ministres ha aprovat la llei orgànica que regula el procés i que s'ha d'aprovar a les Corts. De fet, es calcula que cap el 18 de juny es pugui proclamar el nou rei. 

    La xifra d'aturats registrats al Servei Català d'Ocupació  torna a caure al maig, es redueix en 19mil 518 persones i queda per sota dels 600 mil. A Espanya la caiguda és de 111 mil persones: el descens més important des de l'any 96. Els governs català i espanyol creuen que, tot i que hi ha feina a fer, es confirma el canvi de tendència.

    Mariano Rajoy insisteix en mostrar la seva voluntat de diàleg amb Artur Mas. El cap de l'executiu espanyol diu que no es tanca a una reforma Constitucional. El govern català l'acusa de tenir una actitud passiva. El Nobel i premi Internacional de Catalunya, Desmond Tutu, aposta pel dàleg com a solució. 

    A Can Vies l'ajuntament ja ha retirat la grua que va començar a enderrocar l'edifici i que va acabar cremant després dels aldarulls de la setmana passada. Mentre els mediadors segueixen intentant acostar posicions, el col·lectiu que ocupava la casa  pretén continuar amb el desenrunament aquesta mateixa tarda.

    La selecció espanyola ja és a Washington on dissabte jugarà contra El Salvador l'últim amistós abans del Mundial. Entre els 23 convocats per Del Bosque hi ha Cesc Fàbregas, a qui situen al Chelsea. Com va passar amb el fitxatge, la seva sortida del Barça pot convertir-se en el serial de l'estiu.

     

    El Rei i el Príncep presideixen un acte i el govern inicia els tràmits de successió. L'ENDEMÀ DE L'ANUNCI.

    L'atur cau al mes de maig. A CATALUNYA, PER  SOTA DELS 600.000.

    Rajoy i el debat català. DESMOND TUTU APOSTA PEL DIÀLEG.

    La grúa de Can Vies ja no hi és. EL COL·LECTIU VOL SEGUIR DESENRUNANT.

    La Roja ja és a Washington. CESC PODRIA MARXAR AL CHELSEA.

  • La notícia de l'abdicació del Rei Joan Carles, un fet que marca el dia d'avui com a històric, ha eclipsat la resta de notícies de la jornada. A hores d'ara tots els partits catalans s'han pronunciat sobre l'abdicació del Rei. Una notícia que el president del Govern, Mariano Rajoy, donava a conèixer a tot el país pocs abans de les onze del matí. El Rei, ja havia anunciat les seves intencions a Mariano Rajoy i també al líder de l'oposició. Avui mateix ha enviat al govern la comunicació oficial de la renúncia al tron, que després la Casa Reial ha penjat a Twitter. El mateix monarca ha volgut desprès dirigir-se al país per explicar que creu que ha arribat l'hora del relleu generacional, l'hora del príncep Felip./ El president de la Generalitat ha expressat el màxim respecte per la decisió de Joan Carles Primer. Remarca, però, que encara que hi hagi canvi de rei a Espanya no hi haurà canvi en el procés polític català./ Alguns partits catalans veuen l'abdicació del Rei com l'oportunitat per fer el que defineixen com a "nova etapa o segona transició". Les forces nacionalistes ho lliguen directament al procés que es viu a Catalunya. Duran i Lleida, per exemple, s'ha adreçat directament al futur rei./ El Rei Joan Carles, amb personatges tan distants políticament  com Adolfo Suàrez, Manuel Fraga o Santiago Carrillo, va encapçalar i possibilitar el canvi a Espanya desprès del franquisme. Un dels homes d'aquella generació, un dels ponent de la Constitució, el jurista català Miquel Roca, també ha parlat del què representa el rei. A partir d'ara s'obre un  procés succesori, que volen que sigui ràpid.....El primer acte es farà demà al migdia amb la celebració d'un Consell de Ministres extraordinari, que ha d'aprovar un projecte de llei orgànica. De manera immediata es remetrà al Congrés dels Diputats, que l'ha d'aprovar amb majoria absoluta, es a dir, 176 diputats. 
  • A banda d'aquest tema, que evidentment concentra el màxim interès, també estem pendents de les novetats de Can Vies, el conflicte que, la setmana passada, va encendre les nits del barri de Sant de Barcelona. La Mària Sanchez ha seguit la reunió que hi ha hagut aquest matí a l'Ajuntament de Barcelona. 
  • Aquest matí Cesc Fàbregas s'ha incorporat amb la resta de companys de la selecció espanyola a la concentració de Las Rozas després d'haver passat uns dies a Londres. Un viatge que ha obert la porta a pensar en una possible tornada de Cesc a la Premiere League com a jugador del Chelsea. La selecció ha entrenat aquest matí i després ha rebut la visista del president del govern, Mariano Rajoy que els ha desitjat sort pel mundial. Debuten el dia 13 de juny davant d'Holanda però aquesta tarda marxen cap a Washington on dissabte jugaran un amistós amb El Salvador. 
  • La relació del rei Joan Carles amb Catalunya ha estat intensa i extensa... La passió per l'esport, i el fet que la seva filla Cristina visqués aquí durant un temps hi ha tingut molt a veure... Us deixem amb un recull d'aquests moments.
  • L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya ha premiat els Informatius de TELEVISIÓ ESPANYOLA a Catalunya. La FANOC ha volgut reconèixer el suport de l'Informatiu a la família i per situar el col·lectiu en el panorama d'actualitat del país. El premi s'ha atorgat  aquest matí al parc d'Atraccions del Tibidabo en el marc del 6è Congrès de Famílies Nombroses. La consellera de Benestar Social i família, Neus Munté, ha presidit l'acte, on també s'ha premiat les empreses Gocco, Casa Tarradellas, Foment Turisme Vall d'Aran i el president de l''associació FERT, Leopoldo Gil Nebot per la seva promoció de la familia. La FANOC és una entitat sense ànim de lucre i aconfessional que lluita per reivindicar els drets de les famílies nombroses. A Catalunya hi ha 105 mil famílies nombroses amb el títol oficial

    La manifestació de suport a Can Vies d'ahir a la tarda va tornar a acabar en aldarulls i destrosses, entre elles 12 cotxes i 38 contenidors cremats. Tot i que la manifestació prèvia va ser pacífica, posteriorment, els mossos d'esquadra i la guàrdia urbana van fer sis detencions i van identificar més de dues-centes persones. Aquest matí, a Sants, continuen els treballs per intentar reconstruir Can Vies.

    El preisdent de la Generlaitat respon a Mariano Rajoy que ahir va dir que si hi ha un xoc de trens és que algú va per la via equivocada. El president de la Generaitat ha dit que a Espanya hi ha poca cultura democràtica. 

    La Histiocitosis és una malaltia rara, tipificada com a càncer, que afecta a 1 de cada 200 MIL nens. L'Obra Social Sant Joan de Déu ha posat en marxa una investigació pionera a l'Estat per mirar de trobar un tractament. 

    El negoci de la bellesa dóna feina a més de 17.000 persones a Catalunya... És un sector que l'any passat va facturar més de 4.300 milions d'euros. La majoria de les empreses són Pimes que registren vendes de gairebé cinc milions d'euros anuals. 

    L'Atlètic Barceloneta És el nou campió d'Europa de Waterpolo. Els mariners van derrotar per un gol, 6 a 7, el Radniki serbi en la final disputada a les piscines Picornell. Es el primer títol de campió d'Europa en la història del Barceloneta.