Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Creix la xifra del denominat turisme sanitari, un sector que preveu triplicar els seus ingressos en el proper any i facturar 500 milions d'euros a tot Espanya. Només a Barcelona es calcula que 4 mil estrangers visiten cada any hospitals i centres sanitaris per sotmetre's, sobretot, a tractaments oncològics o de reproducció assistida. De fet, ja s'ha creat un grup on el sector sanitari i el turístic es coordinen per facilitar la visita dels malalts i els seus familiars. 

Hisenda retorna a Catalunya fins ara 349 milions d'euros en l'actual campanya de la renda. És un 7 i mig per cent més que l'any passat. Avui ha començat l'atenció a les oficines de l'Agència Tributària. Un servei que s'allargarà fins el 30 de juny. 

A aquesta hora el cos del tauró de gairebé 5 metres de llarg que va quedar enredat en una xarxa d'un pescador del Port de la Selva és a punt d'arribar a la facultat de veterinària de l'autònoma de Barcelona... Allà s'estudiarà perquè l'animal, en perill d'extinció a la mediterrània, es va acostar tant a la costa.

El Barça i l'Atlètic de Madrid es jugaran la lliga dissabte al Camp Nou. Els blaugrana, que només van poder empatar a Elx, seran campions si guanyen un equip matalasser que va desaprofitar l'oportunitat de sentenciar el títol. Els de Simeone també van empatar davant el Màlaga.

 

S'espera que al 2015 el sector facturi més de 500 milions d'euros. CREIX EL TURISME SANITARI.

Més devolucions pagades. COMENÇA L'ATENCIÓ A LES OFICINES.

Què li va passar al tauró?. ELS VETERINARIS N'EXAMINEN EL COS.

Final de Lliga al Camp Nou. EL BARÇA I L'ATLÈTIC SE LA JUGUEN DISSABTE.

A Catalunya hi ha gairebé 8000 mil llocs de culte; el 80% catòlics. I això que en els úlitms 10 anys s'han doblat el nombre de centres religiosos d'altres confessions. Al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de LLobregat han anat més enllà i han creat un espai, pioner a Catalunya per a pacients i familiars de diferents credos. 

El sector aeri i el turístic reben amb satisfacció l'anunci d'AENA de no apujar aquest any les taxes dels aeroports. Consideren que la mesura hagués perjudicat el turisme de cara a la temporada d'estiu perquè els bitllets d'avió haurien estat FINS un 25% més cars. Es preveia que les taxes augmentessin un 4'5%. Segons AENA evitar aquesta mesura ha estat possible gràcies a l'augment del trànsit aeri i a la reestructuració dels costos. 

Propostes sobre el model d'estat i la mateixa Unió Europea en els missatges que donen els candidats.  Avui alguns han rebut el suports de líders espanyols i europeus. 

Catalunya lidera el rànquing de centres de culte de religions minoritàries. Però falten espais multirreligosos, on creients de diferents credos puguin practicar. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu estrena un espai, pioner a Catalunya, pensat per a pacients i familiars de qualsevol religió. 

Conxita Wurst, la travesti austríaca, guanya Eurovisió. La cançó "Rise like a phoenix" va convèncer, sobretot als internautes. L'espanyola Ruth Lorenzo empata a la 10ena posició amb Dinamarca. 

El Barça ja ha arribat a Alacant, on aquesta tarda jugarà amb l'Elx una partit que serà com a una final pels blaugrana si volen mantenir opcions de guanyar la lliga. El Tata Martino s'ha dut a tots els jugadors, fins i tot els que estan de baixa. L'unic que no ha viatjat ha estat Víctor Valdés.

 

Tarragona és aquest cap de setmana a l'equador d'un dels festivals de recreació històrica d'època romana amb més renom: Tarraco Viva. Durant tres setmanes , els responsables del certamen han programat 800 actes que aquest any tenen com a eix vertebrador els 2000 anys d'August, l'emperador que va fer gran Tarraco. 

Els Cementiris atresoren autèntiques obres d'art arquitectòniques. Monuments d'artistes com Domènech i Montaner o Ramon Fontserè estan ara a la venda. Es tracta d'11 panteons, 5 dels quals ja restaurats i els altres en procés, que es troben als cementiris de Montjuic i el Poblenou de Barcelona. 

Entrem de ple a la campanya electoral de les eleccions europees. El PSC fa una crida a votants d'altres partits per fer força contra el PP; CIU carrega a Tortosa contra Cañete en la defensa del riu Ebre; el PP vol un vot que reforci les polítiques de l'executiu popular; Esquerra asegura que el govern espanyol RESARÀ perquè Catalunya sigui dins la Unió Euopea, i Iniciativa compta avui amb el suport d'Izquierda Unida a Santa Coloma.

Girona Temps de Flors estrena nova edició. Patis, monuments i jardins exposen flors i plantes de tot tipus. Es preveuen 200mil visitants. ELs hotels de la ciutat estan al 100% d'ocupació aquest cap de setmana. 

Cada any dues-centes 30mil persones es colen sense pagar als ferrocarrils catalans. Ara una aplicació permet que l'interventor aturi al passatger que no ha pagat. Una càmera capta la imatge de la infracció i l'envia a la tableta de l'interventor. 

Últims assajos a Copenhague abans de la celebració de la Gala d'Eurovisió. Ruth Lorenzo, la representant d'Espanya defensarà la canço "Dancing in the Rain" a la posició número 19. EL català Sergio Dalma recorda el que va suposar per la seva carrera participar al certàmen fa 23 anys.

Sembla una bogeria però tot ha canviat en només una setmana. El Barça tè molt a prop el títol de lliga. Només el separen dues victòries, la primera demà al camp de l'Elx, un equip difícil, ja que, a casa, no ha perdut cap partit aquest any. Si guanyen demà, l'ultim batalla dels blaugrana la lliuraran amb l'atlètic de Madrid. 

Avui és el Dia Europeu de la Neteja. Una data marcada per la Comissió europea per a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir els residus que generem cada dia. Per aquest motiu,  aquest cap de setmana es faran fins a 94 accions de neteja de diversos espais naturals arreu de Catalunya. 

El representant d'Espanya l'any 91 va ser el sabadellenc Sergio Dalma que va quedar 4t al certàmen. La seva cançó, "Bailar Pegados", va convertir-se en un clàssic i va suposar el trampolí de la seva carrera.

  • Montserrat Caballé nega haver defraudat  a hisenda mig milió d'euros el 2010. Assegura que aquell any vivia a Andorra i que, pertant, no havia de tributar a Espanya... És el contrari del que pensa la fiscalia...Ho ha explicat a la comitiva judicial que li ha pres declaració a casa per motius de salut
  • I aquest matí el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat que no es plantegen la dimissió del director general dels mossos, Manel Prat. Espadaler ha replicat així els qui han exigit la destitució de Prat desprès que la interlocutòria del jutge que investiga el cas d'Ester Quintana conclogués que va perdre l'ull per una bala de goma disparada pels mossos de forma imprudent. 
  • Des d'avui els menors de 16 anys han de portar casc quan circulin en bicicleta per la ciutat. És una de les novetats destacades de la reforma de la llei del trànsit que ja està en vigor i que preveu sancions més altes.
  • I el ple de l'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat avui per unanimitat  que s' utilitzi el nom de la ciutat en el projecte Barcelona World del Tarragonès. 
  • El saló immobiliari Barcelona Meeting Point comença a escalfar motors. Se celebrarà del 29 d'octubre al 2 de novembre. El país convidat en aquesta divuitena edició és Portugal.  A  part de visitants xinesos i russos, aquest any és previst que creixin els compradors de mercats més tradicionals com França o Regne Unit. 
  • La plantilla del Barça té festa i l'objectiu és intentar guanyar una lliga que tornen a tenir a les seves mans. Però per això primer hauran de guanyar diumenge a Elx.
  • Anit va començar a Reus Trapezi, la Fira de circ de Catalunya. 37 companyies de circ, a Reus fins diumenge, i aquest que veieu és Domus, l'espectacle de Cabaret amb què va arrencar el festival. Fins diumenge passaran per diferents escenaris de Reus 80 representacions de 37 companyies, amb espectacles de sala, de carrer i de cabaret. Una proposta interessant pels amants del circ contemporani
  •  

    Primeres hores de la campanya electoral que ens portarà a la cita amb les urnes del 25 de maig. Eleccions europees amb una clara lectura catalana. El PSC arrancava amb un missatge clar contra les retallades. Convergència vincula el seu vot al suport a una consulta sobre el futur de Catalunya. El Partit Popular busca reforçar la idea que s'ha sortit de la crisi. Esquerra República la comença amb les enquestes a favor i Iniciativa rebutja les polítiques de la troika.

    És el moment en què la comitiva judicial entrava a casa de Montserrat Caballé imputada per un presumpte frau fiscal de més de mig milió d'euros. La cantant ha declarat durant una hora i mitja, ha negat el delicte i ha insistit que el 2010 era resident a Andorra.

    Des d'avui els menors de 16 anys han de portar casc quan circulin en bicicleta per la ciutat. És la novetat més destacada de la reforma de la llei del trànsit que ja està en vigor i que també prohibeix l'ús de detectors de radars. 

    I just quan celebrem el desè aniversari de l'obertura al públic del Fòrum de les Cultures analitzarem què queda d'aquella cita que va tancar la transformació del litoral barceloní i va apropar un dels barris més degradats de l'àrea metropolitana. 

    El Barça es conjura en un sopar per mirar de guanyar una lliga que dissabte donava per perduda. Els blaugrana però no prepararan avui el partit contra l' Elx. Al Madrid, Pepe s'estarà 15 dies de baixa i a l'Atlètic, Diego Costa és dubte per jugar diumenge contra el Màlaga. 

     

    Primers missatges basats en l'economia i el debat sobre el futur de Catalunya. COMENÇA LA CAMPANYA.

    La Caballé declara a casa. NEGA HAVER COMÈS UN FRAU FISCAL.

    Reforma de la llei del trànsit. ELS MENORS DE 16 ANYS EN BICI, AMB CASC.

    10 anys del Fòrum 2004. ANALITZEM QUÈ QUEDA D'AQUELLA CITA.

    Un sopar per a una Lliga. EL BARÇA VOL APROFITAR L'OPORTUNITAT.

     

    Aquesta mitjanit comença la campanya per les elecciones europees. Uns comicis que segons una enquesta del CIS guanyaria el PP amb 20 o 21 representants. El PSOE en tindria 18 o 19. Izquierda Unida-Iniciativa pujaria de 2 a 5, UPyD d'1a 3, Convergència de 2 a 3 i Esquerra d'1 a 2. 

    El Ple de l'ajuntament  de Barcelona tumbarà demà la proposta perquè les botigues puguin obrir diumenges de juliol i agost. L'alcalde Trias, que governa en minoria no ha trobat suports suficients per tirar endavant la proposta que té el consens del sector

    L'ex-secretari d'organització d' Unió Democràtica, Vicenç Gavaldà,  ha entrat a presó per complir 7 mesos. Està condemnat per desviament 

    de subvencions públiques. La condemna és per desviament de subvencions públiques. L'exdirigent democristia, implicat en el cas Pallerols, ha ingressat a la presó de Brians. 

    Diumenge passat, després de l'empat davant del Getafe, la plantilla del Barça donava la lliga per perduda, però l'empat del Madrid a Valladolid ho ha tornat a canviar tot. Han de guanyar els dos propers partits per ser campions i no desaprofitar una oportunitat que ja no esperaven. 

     

    Aquesta mitjanit començarà la campanya per les elecciones europees. Una eleccions que guanyarà el PP, segons l'enquesta del CIS que s'ha fet pública a migdia. Els populars perdrien 2 o 3 parlamentaris i es quedarien amb 20 o 21 representants. El PSOE passaria de 21 a 18 o 19. La resta de partits guanyarien escons. Izquierda Unida-Iniciativa pujaria de 2 a 5, Convergència de 2 a 3, UPyD d'1a 3 i Esquerra d'1 a 2. De seguida analitzem en clau catalana la cita del dia 25.

    Decepció dels comerciants barcelonins després que la majoria de l'oposició no doni suport a la proposta de Convergència d'obrir 4 hores els diumenges de juliol i agost. Xavier Trias rumia ara si retira aquest punt que s'ha de votar al ple de demà. 

    Era fins ara un dels 15 delinqüents més buscats per la Interpol per un triple assassinat a República Dominicana. Els Mossos l'han detingut durant un control rutinari al barri de La Torrassa de L'Hospitalet de Llobregat.

    La reducció del número d'abelles posa en perill els 321 milions d'euros que la pol.linització genera cada any a l'agricultura catalana... Una situació que posaria en risc el cultiu de la pera o el carbassó. Greenpeace demana que es prohibeixin més de 300 insecticides que maten aquests insectes.

    El Barça torna a dependre d'ell mateix per guanyar la lliga després de l'empat del Reial Madrid a Valladolid. Els blancs no van saber defensar el gol de falta de Ramos i quan faltaven 5 minuts pel final, Osorio els va deixar pràcticament sense opcions. A sobre, Cristiano, Pepe i Di María es van lesionar.