Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

El PP guanyaria per davant del PSOE, IU, CIU, UPyD i ERC tindrien més escons. ELECCIONS EUROPEES 2014.

Comerciants decebuts. SENSE ACORD POLÍTIC PER OBRIR ELS FESTIUS.

Un dels més buscats. DETINGUT UN PERILLÓS ASSASSÍ DOMINICÀ.

Agricultura en perill. MENYS ABELLES I MENYS POL·LINITZACIÓ.

El Barça depèn d'ell mateix. SI GUANYA ELS DOS PARTITS SERÀ CAMPIÓ.

  • El diàleg, o més aviat la manca,  entre el govern central i el de la Generalitat ha marcat avui la dialèctica política a Madrid i Barcelona. Al Parlament de Catalunya, la líder del PP ha reclamat a Artur Mas que negociï amb Rajoy mesures per a la recuperació econòmica i la millora del model de finançament. El president de la Generalitat li ha respos que  Rajoy no li ha resolt mai res, però que, malgrat això,  està disposat a parlar-hi. Això sí, sense condicions que, segons Mas,  van contra el 80% del poble de Catalunya./ Doncs això venia a què, una mica abans,  en la sessió de control al congrés, Mariano Rajoy, ha negat que hi hagi un contenciós entre l'executiu i Catalunya. Ha assegurat que el que hi ha és una manera diferent de pensar respecte "alguns partits" catalans, i que la demanda majoritària de la societat és la sortida de la crisi. Ho ha dit en resposta a la pregunta de Josep Antoni Duran i Lleida que li ha demanat data i hora per dialogar i resoldre la reivindicació catalana d'una consulta.
  • El Parlament tirarà endavant la prohibició  d'animals al circ, una proposta presentada fa mig any per CIU, ERC, PSC, ICV i la CUP. El ple ha rebutjat les esmenes que han presentat el PP de Catalunya i Ciutadans. La proposta, que modificarà la llei de protecció dels animals continuarà tramitant-se ara en comissió. Considera que s'ha de garantir el benestar dels animals i assegura que la vida a les gàbies els porta a un estat neuròtic. Les associacions del circ hi estan en contra mentre els col·lectius animalistes aplaudeixen la iniciativa
  • En l'ambit judicial, seguim pendents de la presumpta malversació de fons públics a les obres de l'ave a La Sagrera. 5 dels 10 detinguts han passat fa pocs minuts a disposició judicial./ El Racc alerta que fins el 30% dels cotxes de segona mà tenen el comptaquilòmetres modificat... I que això  posa en risc la seguretat de la resta de conductors, ja que els cotxes no passen les revisions que els toquen. Aquest aparell costa 150 euros i amb ell qualsevol persona pot modificar el quilometratge d'un vehicle. El consumidor pot arribar a pagar des de 8 mil euros més per un cotxe amb 50 mil quilòmetres més dels que marca el comptaquilòmetres. El Racc demana que hi hagi una tipificació explícita d'aquest delicte al Codi Penal i que s'inclogui en la normativa europea.
  • El Barça continua preparant a porta tancada el partit de diumenge davant l'Elx. Dani Alves s'ha reincorporat amb el grup i Xavi ha pogut fer part de l'entrenament. I Messi sembla que te clar el seu futur al Barça.
  • Demà arriba a Barcelona iD, el nou espectacle del Circ Éloize. Com és tradició a la companyia, l'espectacle barreja disciplines del circ amb dansa,  projeccions audiovisuals, música electrònica i rock. Fins i tot amb danses urbanes com el  breakdance i el hip hop. Tot plegat recreant una mena de plaça pública on cadascú pot expressar la seva individualitat enmig de l'anonimat de les grans ciutats.
  •  

    Ara per ara sembla difícil que Mariano Rajoy i Artur Mas puguin reprendre el diàleg sobre el futur de Catalunya. Després que el president espanyol s'hagi mostrat disposat a parlar sempre que no es mantingui la voluntat de convocar una consulta, Artur Mas ha dit que vol parlar però sense condicions prèvies i ha afegit que Rajoy no li ha resolt mai res. Ho han dit a les respectives sessions de control al govern al Congrés i al Parlament.

    En les properes hores passaran a disposició judicial 5 dels detinguts en l'operació contra el presumpte malversament de fons públics en la construcció de la tram de l'AVE a la Sagrera. Els altres 5 ja van quedar en llibertat. 

    El Parlament tira endavant la reforma legal que prohibirà els circs amb animals a Catalunya. La cambra rebutja les mocions a la totalitat presentades pel PP i Ciutadans. Ara el text es debatrà en comissió. 

    El frau en la manipulació dels comptaquilòmetres de cotxes de segona mà ascendeix a 343 milions d'euros anuals a espanya, segons un estudi del RACC. L'entitat calcula que fins el 30% dels vehicles d'ocasió estan manipulats i recorda que no només és un frau pel consumidor sinó que posa en risc la seguretat a la carretera. 

    El Barça té encarrilada la renovació de Messi després de la reunió que van tenir ahir amb el pare del jugador. Els blaugrana també estan pendents del partit del Madrid a Valladolid. Si els blancs punxen avui els de Martino dependrien d'ells mateixos per guanyar la lliga.

     

    Rajoy disposat a parlar si no hi ha consulta i Mas sense condicions prèvies. EL DIÀLEG SOBRE CATALUNYA.

    Pendents de declarar. 5 DELS 10 DETINGUTS PER L'AVE A LA SAGRERA.

    Circs sense animals. REBUIG A LES ESMENES DE PP I CIUTADANS.

    Comptaquilòmetres manipulats. EL RACC VOL QUE ES TIPIFIQUI COM A DELICTE.

    La renovació de Messi, a punt. EL MADRID JUGA AVUI A VALLADOLID.

     

    La disminució ha estat de 12mil 645 persones i ara el nombre de d'aturats és de gairebé 612 mil, el que suposa un 2 per cent menys que fa un mes.  Amb aquestes xifres, Catalunya acumula tres mesos seguits de caigudes de la taxa d'atur i 10 mesos de descensos en termes interanuals. La Generalitat reconeix que la Setmana Santa hi ha tingut a veure, però creu que es confirma el canvi de tendència. Els sindicats, en canvi, alerten que la majoria de contractes són temporals.

    Sobre aquest descens, el president del govern espanyol s'ha mostrat avui esperançat que s'inverteixi la tendència, però ha demanat paciència als ciutadans.  Rajoy ho ha dit en una entrevista a la ràdio, on també ha reiterat la predisposició al diàleg, però no per acceptar uan consulta il·legal, ha dit.

    De la seva banda l'executiu català considera que l'oposició de Mariano Rajoy a negociar la consulta és un error tant gran com el que va fer el PP recollint signatures contra l'Estatut. Ho ha dit Francesc Homs després del consell de Govern d'avui. I ha afegit que Rajoy no té gens de credibiltat.

    La guàrdia civil ha detingut avui mateix a Barcelona una altra persona pel cas de la presumpta malversació de fons públics a les obres de l'AVE... 5 dels 9 detinguts d'ahir estan en llibertat, a l'espera que els citin per declarar. 

    Després de la trobada d'ahir entre Zubizarreta i Luís Enrique, sembla que l'asturià és més a prop que mai de ser el nou entrenador del Barça... Diumenge el Celta rep al Madrid i si puntuen, Luís Enrique podria ajudar al Barça en les seves opcions per guanyar la lliga.

     

    Catalunya és la segona comunitat autònoma on més ha caigut l'atur registrat al mes d'abril. Els inscrits al Servei Català d'Ocupació han baixat en 12mil 645 persones: el total queda doncs en prop de 612 mil... En total, a Espanya la reducció ha estat de 111 mil 500 persones i ara hi ha registrats 4 milions 684 mil aturats. És la caiguda més important en un mes d'abril en els últims 16 anys. El president del govern ha dit que s'ha canviat la tendència de l'atur en els últims anys. 

    El baròmetre del CIS que s'ha fet públic aquest migdia manté que el PP tornaria a guanyar unes eleccions generals, cinc punts per sobre del PSOE.

    Nova detenció a Barcelona dins l'operació contra la presumpta malversació de fons públics de les obres de l'AVE a la Sagrera .D'aquesta manera ja són 10 els arrestats, 5 dels quals estan en llibertat  Els escorcolls de la Guardia Civil a Barcelona i Madrid s'han allargat fins la matinada.

    Un fragment de Moby Dick i un article d'un diari, són dos dels exercicis de català que han hagut de realitzar els 72 mil alumnes de primària que avui i demà posen a prova les competències bàsiques. Avui també s'han examinat de Matemàtiques i demà ho faran d'anglès i castellà.

    L'Hospitalet de Llobregat prova uns sensors intel·ligents que permeten fer el seguiment a temps real del trànsit per, així, poder-lo regular i reduir la contaminació provocada pels cotxes. És un sistema que ja s'aplica amb èxit a ciutats com Niça o Moscou.

    Luis Enrique ha tornat aquest matí a Vigo després de la reunió que va mantenir ahir amb Zubizarreta per negociar el seu fitxatge pel Barça. El tècnic asturià no ha volgut fer declaracions però s'ha filtrat que va donar el vist-i-plau i que planifica els fitxatges per a la pròxima temporada. 

     

    Cau en 12.645 persones, el millor mes d'abril dels últims 16 anys. ATUR REGISTRAT A CATALUNYA.

    El president considera que la situació és un problema de gran envergadura. RAJOY I CATALUNYA.

    Nova detenció a Barcelona. ELS ESCORCOLLS ACABEN DE MATINADA.

    Competències bàsiques. 72.000 NENS DE PRIMÀRIA ES POSEN A PROVA.

    Reduir la contaminació. SENSORS INTEL·LIGENTS A L'HOSPITALET.

    Luis Enrique és l'escollit. AVUI HA TORNAT A DIRIGIR EL CELTA.

  • A hores d'ara agents de la Guàrdia Civil continuen escorcollant les seus d'ADIF a Barcelona i Madrid i la d'una constructora externa.  Busquen proves d'una presumpta malversació de fons públics en les obres de l'AVE a La Sagrera.  La Fiscalia Anticorrupció xifra en uns 6 milions d'euros el sobrepreu en els treballs.  De moment hi ha 9 detinguts./ A les 8 del matí agents de la Guàrdia civil començaven a escorcollar de forma simultània les oficines d'ADIF a Madrid i Barcelona. Investiguen un pressumpte cas de malversació de cabals públics a les obres de l'AVE a Barcelona. Els treballadors que anaven arribant a les seus eren informats de la situació i no els deixaven passar...
  • Han detingut a 9 persones i han fet 11 escorcolls a empreses i domicilis. Un dels detinguts, un  alt directiu i responsable d'infrastructutres d'Adif, Jaime Gargia German Lopez del Monte. Els investigadors creuen que  l'empresa CORSAN que va guanyar la licitació  i alguns funcionaris d'ADIF haurien col.laborat per inflar els preus dels treballs al voltant de l'estació de La Sagrera./ Sobre aquest cas, la ministra de Foment ha confirmat que els fets corresponen a unes obres que es van fer l'any 2008.  Pastor ha assegurat que NO tenia més dades i que el seu departament donarà a la justícia tota la informació que calgui.
  • Queden vint dies per la jornada de les eleccions europees, i el Parlament Europeu ha produit un espot institucional de ràdio i televisió.  Ho ha fet en català i en 29 llengües més: les 24 oficials de la Unió Europea més  l'euskera, el gallec, el gal.lès, el luxemburgués i el turc. Una iniciativa de la institució per reforçar la comunicació. / I encara cueja la polèmica sobre les agressions a polítics a Catalunya. Avui s'hi ha referit la secretària general del PP, que les ha atribuit a persones radicals i feixistes....
  • Avui tenim dues bones notícies econòmiques. La primera,  que Nissan ha començat a fabricar, a la seva planta de la Zona Franca, una furgoneta totalment elèctrica. El vehicle, amb una autonomia d'uns 170 quilometres, serà produït en exclusiva a la capital catalana i des d'aquí s'exportarà a 20 països inclòs el Japó. Aquesta furgoneta elèctrica suposa una inversió de 100 milions d'euros i donarà feina a unes 700 persones. A la inauguració han assistit, entre d'altres, el president de la Generalitat i el ministre d'indústria./ L'altra bona notícia és aquest avió, que per primera vegada enllaça directament Barcelona amb Pequín. Ha aterrat aquest matí a l'aeroport del Prat. A partir d'ara hi haurà una connexió en vol regular amb "Air China" entre totes dues ciutats 4 vegades a la setmana.
  • Pel Barça, guanyar la lliga semblava una fita impossible dissabte, després de l'empat del Getafe al Camp nou al temps afegit. Martino i els jugadors van donar-ho tot per perdut, amb autoinculpacions de no haver estat a l'alçada en una temporada plena de problemes, també extraesportius, amb un unic titol, la Supercopa a l'agost, que quedava massa lluny per tenir-la en compte després d'haver caigut traumaticament també a la champions i a la Copa. 
  • És un grup israelià, canten a capella i avui presenten el seu espectacle a Barcelona, un xou que ha triomfat a tot el món i a les xarxes. Els vuit intèrprets de Voca People repassen la història de la música, del clàssic al rock, passant pel jazz i el pop vestits d'extraterrestres. Amb l'ajuda del públic volen aconseguir enlairar la seva nau, que només funciona, diuen, amb música. 
  •  

    La guàrdia civil ha detingut 9 persones per presumpta malversació de fons públics, suborn i falsedat documental en les obres de l'AVE a Barcelona. S'estan escorcollant les seus d'ADIF a Barcelona i Madrid, i també algunes empreses, com ara la Constructora Corsan i domicilis particulars. L'operació se centra en funcionaris i tècnics relacionats amb les obres del voltant de l'estació de la Sagrera, que haurien manipulat certificats i xifres per justificar feines que no s'havien fet i augmentar el preu de les obres. 

    És la línia de producció de la nova furgoneta cent per cent elèctrica de Nissan. Es fabrica en exclusiva des d'avui a la planta de la zona franca per tot el món. Suposa una inversió de 100 milions d'euros i donarà feina a unes 700 persones. 

    La mitjanit de dijous comença la campanya per les eleccions europees, i els grups polítics ja envien els seus missatges. El PSC demana que no se segrestin aquestes eleccions per parlar de sobiranisme, Ciutadans acusa Convergència de no tenir més proposta que la consulta, i iniciativa aposta per tornar a posar el benestar al centre de les polítiques europees. 

    L'agricultura social dóna feina a més de dues mil persones en risc d'exclusió social a Catalunya. Ara, una investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona reclama un marc jurídic específic per una iniciativa que, en molts casos, és l'única sortida laboral possible d'aquestes persones.

    El Barça manté les opcions de guanyar la lliga després de les ensopegades del Madrid i l'Atlètic. Els blancs només van poder empatar a dos contra el València i els matalassers van caure al camp del Llevant. Els blaugrana serien campions si guanyen els dos partits  i el Madrid n'empata un.

     

    La Guàrdia Civil escorcolla les seus d'ADIF i d'altres empreses. MALVERSACIÓ A OBRES DE L'AVE.

    Nova furgoneta NISSAN. EN FABRICARAN UNES 20 MIL A LA ZONA FRANCA.

    Setmana de campanya. ELS PARTITS JA AFINEN ELS MISSATGES.

    Agricultura i vessant social. EL SECTOR RECLAMA UNA NORMATIVA.

    El Barça ressuscita a la Lliga. ENSOPEGADES DEL MADRID I L'ATLÈTIC.

    Aquesta setmana comença la Barcelona Bridal Week, on veurem les úlitmes novetats en vestits de núvia. El sector de moda nupcial és un dels més actius de l'economia. De fet, les millors empreses del món en vestits de núvia són catalanes. Cada any s'exporten vestits per valor de 340 milions d'euros. 

    Acaba el pont de Maig. El dispositiu especial de trànsit, en marxa des de dimecres, arriba al seu punt àlgid aquesta tarda. Gairebé mig milió de vehicles tornaran a partir del migdia a l'àrea metropolitana de Barcelona. La circulació es preveu intensa fins a mitjanit, sobretot a les vies de la costa. Un pont que finalitza el mateix dia que se celebra el dia de la Mare, com cada primer diumenge de maig.

    Una família d'orígen rumanès obligava la dona a fer jornades de 12 hores de feina, els 7 dies a la setamana i sense cap sou. A més, la noia, de 27 anys, ha patit agressions físiques i sexuals. HI ha 3 detinguts, tots membres de la mateixa família.  

    Aquest cap de setmana se celebra a Vila-Seca, Tarragona, la 5ena edició del Suma Families Rainbow. Una trobada que reuneix unes 300 famílies de gais, lesbianes i transexuals. Enguany es vol donar importància a la conscienciació social. 

    El sector de moda nupcial és un dels més actius de l'economia espanyola; factura 1.500 milions d'euros l'any. Les empreses catalanes són capdavanteres al mercat dels vestits de núvia. A més els casaments repunten; augmenten un 4% des de fa 2 anys. 

    Un gol del Getafe al temps afegit, el segon de Lafita, va acabar amb les poques esperances del Barça de guanyar la lliga. Després de l'empat a dos, Martino i els jugadors es van auto-inculpar, donant per acabada una temporada decebedora, el dia del darrer i emotiu homenatge a Tito Vilanova. 

     "T'estimo mare"; és la felicitació que molts hauran fet avui. Però més enllà de celebrar una efemèride que s'exerceix cada dia de l'any, moltes mares ni poden ni volen ser una mare únicament dedicada als fills. Les membres del club "Malas Madres" reivindiquen la maternitat imperfecta; confessen que es cansen, que s'equivoquen, que tenen son i poc temps lliure.. En una paraula: volen trencar el mite de la "Superwoman". 

    És una cita ja clàssica pels aficionats a la música...La fira del disc de Barcelona. 17 edicions al voltant, sobretot d'un objecte, l'elapé, un veterà amb bona salut. L'any passat, a Espanya, es  van vendre 140 mil discos. Un 4% més que al 2012.

    Polítics catalans insisteixen en que Mas i Rajoy s'asseguin a dialogar sobre el procés català. El dirigent d'Unió Democràctica Ramon Espadaler i el primer secretari del PSC Pere Navarro demanen als dos presidents que obrin vies de diàleg. Tot plegat després que el setmanari britànic "The Economist", asseguri en un article que el govern espanyol està fracassant en la gestió del procés català, instant a les dues parts asseure's a parlar.

    Una data per reafirmar el principi de que uns mitjans de comuncicació lliures, pluralistes i independents són fonamentals per a qualsevol societat democràtica. L'any passat 77 periodistes van morir treballant, la majoria a conflictes bèlics.

    Ensenyar a les màquines què són les emocions. En això treballa la ciència per tal de millorar la relació entre els robots i els humans. Els dispositius tecnològics "aprenen" a interpretar l'estat d'ànim de les persones per anticipar-se a les nostres necessitats. 

    107 fotografies de la Barcelona de la transició a la primera ANTOLÒGICA de Colita a la Pedrera . La fotografa de la Gouche Divine barcelonina  explica a l'Informatiu  anècdotes de la seva vida i  com veu ella la fotografia.

    EL Barça juga aquesta tarda al Camp Nou contra el GEtafe. UN partit especial pel l'afició; el club homenatjarà l'exentrenador Tito Vilanova. Els blaugrana han de guanyar si volen continuar aspirant a la lliga.