Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Camacho denuncia els fets i parla de passivitat dels Mossos, Interior ho nega. ELS FETS DE VILANOVA.

La Caixa s'adapta a la llei. AVUI ES CONVERTEIX EN FUNDACIÓ BANCÀRIA.

Barcelona es posa texans. ACULL LA FIRA MÉS IMPORTANT DEL SECTOR.

Vigilar els avis que viuen sols. ELS BOTIGUERS N'ESTARAN PENDENTS.

Ter Stegen signa el contracte. EL PORTER ÉS EL PRIMER REFORÇ DEL BARÇA.

  • El Rei Joan Carles ha presidit aquest migdia a Barcelona l'entrega de les credencials a la nova promoció jutges... Feia gairebé 20 mesos que no visitava Catalunya. Allà ha coincidit amb el president Mas, amb qui s'ha saludat de manera afectuosa  i han intercanviat algunes paraules a l'arribada i després de l'acte. De tot plegat ens n'informa la Isabel Palacios. 
  • En el debat sobre el futur de Catalunya, el president de la patronal espanyola ha admés que hi ha diferents criteris entre l'empresariat català però que tots tenen un comú denominador. El Cercle d'Economia demana una reforma de l'estat de les autonomies a Espanya. El seu president Anton Costas considera que el sistema polític actual NO funciona perquè estem al final d'un cicle i que cal un canvi per evitar més fractures. També ha afegit que començar des de zero NO aporta res. Ho ha dit aquest migdia en la presentació de l'anuari del Cercle d'Economia a Barcelona. 
  • Les organitzacions que analitzen les drogues que s'estant consumint avui dia alerten que cada vegada estan més adulterades amb ingredients que NO se sap quines conseqüències poden tenir per la salut. 
  • La festa del cel se celebrarà enguany a la platja de Varador de Mataró. Feia 21 anys que se celebrava a Barcelona, però l'any passat es va suspendre per l'avís d'AENA dels problemes de seguretat que suposava per l'aeroport del Prat. La festa havia arribat a col·lapsar les platges amb més de mig milió de persones a la capital.  Tot i que calculen que enguany  hi acudirà menys gent, unes dues centes mil persones,  Mataró organitzarà un dispositiu especial i es prioritzarà l'arribada en tren..... . 
  • Luís Enrique ja és el nou entrenador del Barça. Aquest migdia ha signat el contracte que el llilga al club per les dues próximes temporades. Diu que se sent preparat per liderar un projecte que permeti tornar a aconseguir títols. 
  •  Els fotògrafs que comencen es troben amb dificultats per donar-se a conèixer i entrar en el circuit de galeries i exposicions. Per ajudar-los ha nascut Art Photo Bcn, Una fira dedicada, precisament, a la fotografia emergent, on els joves artistes podran fer contactes i aprendran com bellugar-se, hi trobareu obres d'art a preus assequibles. 
  •  

    El Rei Joan Carles ha presidit aquest migdia a Barcelona l'entrega de les credencials a la nova promoció jutges.. Feia gairebé 20 mesos que no visitava Catalunya. El rei ha coincidit amb el president Mas amb qui s'ha saludat de manera afectuosa  i han intercanviat algunes paraules a l'arribada. En el seu discurs als nous jutges, Don Joan Carles els ha recordat que el respecte als principis constitucionals han de ser la base de la seva feina. 

    Luís Enrique ja és entrenador del Barça. Ha signat el contracte aquest matí i ja l'hem vist al Camp Nou. En la seva compareixença ha dit que compleix un somni i que aquesta mateixa tarda començarà a treballar per construir un nou equip.

    Nou episodi en el cas de les ITV. El jutge ordena que s'investigui el patrimoni d'Oriol Pujol i la seva dona entre 2007 i 2009. L'objectiu és saber si van rebre ingressos irregulars aliens a la seva activitat professional. Tots dos estan imputats per un presumpte delicte de suborn. 

    Preocupació per l'increment de l'a-dul-teració de les drogues tradicionals. Des de l'organització Energy Control, que analitza aquestes substàncies, afirmen que es modifiquen amb productes nous dels què es desconeixen les conseqüències. De fet, per primera vegada al 2013 el llistat de drogues noves supera a les conegudes.

    Acord per traslladar la Festa del Cel a la platja de Mataró. Se celebrarà el proper 28 de setembre després que l'any passat se suspengués a Barcelona per les afectacions que implicava en el trànsit aeri de l'aeroport del Prat. 

     

    Salutació cordial entre el rei Joan Carles i Artur Mas 20 mesos després. EL REI VISITA BARCELONA.

    Es compromet a construir un nou equip que jugarà a l'atac. LUIS ENRIQUE AL BARÇA.

    El patrimoni d'Oriol Pujol. UN JUTGE ORDENA QUE S'INVESTIGUI.

    Alerta sobre drogues adulterades. S'UTILITZEN SUBSTÀNCIES DESCONEGUDES.

    La festa del cel a Mataró. SE CELEBRARÀ EL 28 DE SETEMBRE.

  • Nova polèmica per l'ús de les xarxes socials. Una dotzena d'entitats de la comunitat jueva de Catalunya han denunciat avui davant la fiscalia els comentaris antisemites que diumenge es van convertir en tendència durant hores a twitter. Va ser arran de la derrota del Reial Madrid davant el Maccabi del Tel Aviv a la "final four" de bàsquet. Els denunciants han comptabilitzat prop de 18mil twits amb insults i referències a les cambres de gas o a Hitler./ El ministre de l'Interior, que avui està a Barcelona, ha donat el seu suport al denunciants i ha recordat que els delictes són delictes independentment d'on es cometin./ Sobre aquests comentaris antisemites n'ha parlat  també el portaveu de la Generalitat Francesc Homs. El conseller assenyala que la llibertat d'expressió no pot encobrir postures d'intolerància.
  • L'exconseller de governació de la Generalitat, Jordi Ausàs, ha negat haver-se dedicat mai al contraban de tabac. Ausàs, que va ser conseller per Esquerra durant el segon tripartit,  ha comparegut a l'Audiència de Lleida. L'acusen, juntament amb 12 persones més, d'un delicte de contraban de tabac i de pertinença a grup criminal. L'exconseller s'ha limitat a contestar el seu defensor. Sobre els 25 mil euros que van trobar a casa seva ha explicat que la majoria eren de la seva sogra. També ha negat que, pels seus càrrecs, tingues privilegis per passar la Duana. 
  • I els mossos d'esquadra han intervingut 352 quilos d'haxix en un cotxe que estava aparcat a la plaça Segle XX de Terrassa. Al mercat, la droga hauria assolit un valor de 2 milions d'euros. Els agents estaven fent un control policial a l'accés de la ciutat i van rebre un avís que un home havia abandonat un monovolum. Quan hi van arribar, van veure que al maleter hi havia els farcells tapats amb mantes. Ara en busquen els autors.
  •  I ara parlem de la investigació que ha obert un jutjat sobre les obres de la bocana nord del port de Barcelona. Arran de la querella presentada per un empresari, investiguen si l'autoritat portuària va dissenyar a mida el concurs per adjudicar les obres. El jutge vol esbrinar si la Unió Temporal d'Empreses que va guanyar el concurs eren propietat del mateix empresari. El denunciant creu que el procés va ser opac i demana que declarin  Sixte Cambra i  altres responsables del Port Autònom. Una plataforma veïnal denuncia l'opacitat en el procés. 
  • El Barça de la propera temporada comença a agafar forma. Demà al migdia presenten Luis Enrique com a nou entrenador per les dues properes temporades. L'asturià va jugar 8 anys al Barça i va començar la seva carrera com a entrenador al Barça B, abans de passar per la Roma i el Celta de Vigo.
  • En la recta final, us convidem a fer un viatge acuàtic de l'artista Casilda Sánchez que hi ha al Centre d'Art la Panera de Lleida. Sota el títol "y el mar se negó a ser tierra" assistim a una mena de laberint de videoprojeccions de gran format. Aquí els límits es desdibuixen i les coordenades s'inverteixen. Envoltats d'un univers infinit, ens envolten monumentals imatges en moviment que  costa d'identificar.. Sons espais que busquen traslladar-nos a les profunditats marines amb el que acabem avui. 
  •  

    Nou episodi en la polèmica sobre l'ús de les xarxes socials. La comunitat jueva a Catalunya ha presentat aquest migdia davant la fiscalia una denúncia col.lectiva pels 17mil 500 missatges  que considera antisemites i que es van difondre a traves de Twitter durant la "final four" de basquet en la què el Macabi de Tel Aviv es va imposar al Reial Madrid. El ministre de l'Interior dóna suport als denunciants i ha recorda que el delicte és delicte independentment de lloc on es produeixi. 

    Comença el judici contra l'exconseller Jordi Ausàs, acusat d'un delicte de contraban de tabac que hauria comès mentre era membre del govern. En la seva declaració ho ha negat i ha dit que no coneix la resta d'acusats. La fiscalia li demana 6 anys i 5 mesos de presó i una multa de més de 2 milions d'euros.

    Segons ha pogut saber Televisió Espanyola un jutge investiga la querella d'un empresari que denuncia irregularitats darrera la concessió de les obres de la bocana nord del Port de Barcelona. Entre els querellats hi ha el president del Port, Sixta Cambra. 

    A Catalunya hi ha 3000 places buides a residències d'avis. La patronal ho atribueix a la supressió, l'estiu passat, dels ajuts de la Generalitat... Per això molts centres abaixen quotes. Les residències tenen por que la desocupació es converteixi en crònica mentre hi ha 17 mil avis en llista d'espera.

    La reconstrucció del Barça ja està en marxa. L'encarregat de capitanejar la nau serà Luis Enrique, que demà signa contracte per les dues pròximes temporades. També és oficial el fitxatge del porter Ter Stegen i el retorn dels cedits Rafinha i Deulofeu. 

     

    17.500 missatges de Twitter durant la Final Four que considera antisemites. DENÚNCIA DE LA COMUNITAT JUEVA.

    Judici a l'exconseller Ausàs. NEGA HAVER FET CONTRABAN DE TABAC.

    Dubtes sobre el Port. UN JUTGE INVESTIGA LA BOCANA NORD.

    Les residències abaixen preus. HI HA 3 MIL PLACES BUIDES A CATALUNYA.

    El nou Barça pren forma. DEMÀ PRESENTEN LUIS ENRIQUE.

  • El judici per les pensions milionàires que es van adjudicar exdirectius de Caixa Penedès, tot i la crisi de l'entitat, ja ha començat a l'Audiència Nacional. El 4 alts càrrecs, que s'enfronten a penes de fins a tres anys i mig de presó, defensen que eren legals. És la primera vegada que responsables de caixes seuen a la banqueta.
  • L'Audiència Nacional declara injutisficats 156 dels 745 acomiadaments previstos a l'ERO de Panrico. Són els que l'empresa tenia previstos pels anys 2015 i 2016. La sentència considera que NO es poden justificar acomiadaments de futur amb els resultats econòmics de l'any 2013. Un pas més en un conflicte laboral especialment dur a la factoria de Santa Perpètua que fa 7 mesos que està en vaga. Els sindicats, que havien portat el conflicte als tribunals, estudien ja tornar a presentar recurs. Volen una nulitat total de l'expedient de regulació.
  • Augmenta el nombre de persones que dóna el cos a la ciència. Fins al punt que a la universitat de Lleida no n'accepten més donants problemes d'espai. A la de Girona, en només 2 anys han duplicat la llista de donants i a l'Autònoma de Barcelona construeixen un nou dipòsit.
  • L'ONG Educo alerta que 70 mil nens catalans, quan acabin el curs,  es quedaran sense beca menjador, i per tant, sense com a mínim un àpat diari en condicions. Per això han presentat una campanya, amb aquest anunci, que ha de permetre a molts d'aquests nens seguir alimentant-se de manera saludable quan no hi hagi escola. A Espanya, 200.000 nens, 50.000 a Catalunya, diuen, no es poden permetre menjar carn, pollastre o peix cada 2 dies. Aquest curs, el Govern ha aportat gairebé 41 milions d'eurus a beques menjador destinades a 67mil alumnes.
  • La Junta del Barça està reunida des de fa una hora per analitzar una temporada que ha acabat amb un únic titol oficial, la SuperCopa, i sobretot per planificar la propera. Entre d'altres coses, podrien fer oficial el fitxatge de Luis Enrique com a entrenador.
  • Avui acabem amb amb les imatges de la festa de moros i cristians a la ciutat de Lleida. La capital de Ponent va viure ahir una nova edició de la què és la festa d'aquest tipus més antiga de l'Estat. Aquí, cada any, els exèrcits dels Urgellencs, els Anglesola i els Pallaresos es disputen el poder de la ciutat amb els exèrcits moros. La festa recorda el passat musulmà de la ciutat i la reconquesta cristiana.
  •  

    L'Audiència Nacional declara injutisficats 156 dels 745 acomiadaments previstos a l'ERO de Panrico. Són els que l'empresa tenia previstos pels anys 2015 i 2016. La sentència considera que NO es poden justificar acomiadaments de futur amb els resultats econòmics de l'any 2013. Un pas més en un conflicte laboral especialment dur a la factoria de Santa Perpètua que fa 7 mesos que està en vaga. 

    I d'una sentència que no ha agradat als sindicats, a un judici que tot just acaba de començar. El de 4 ex directius de Caixa Penedès per les pensions multimilionàries que haurien contractat sense que ho sabés la resta del Consell d'Administració. Se'ls demana fins a 3 anys i mig de presó pels delictes d'administració deslleial i apropiació indeguda.

    L'allau de donacions de cossos a la ciència fa que algunes universitats catalanes estiguin al limit de la capacitat per guardar-los i per això paralitzen les noves entrades. La situació econòmica i els canvis en les creences respecte la mort estan darrera d'aquesta tendència a l'alça.

    Investigadors catalans desenvolupen un xip que permet detectar el càncer de mama amb només una anàlisi de sang. Hi troba les proteïnes associades al tumor gràcies a les propietats de les partícules de llum...Ara el volen aplicar als tumors de pròstata i de fetge. 

    La Junta directiva del Barça es reuneix aquesta tarda per analitzar aquesta temporada i planificar la propera. Andoni Zubizarreta explicarà els canvis que prepara a la plantilla i en les properes hores podrien fer oficial el fitxatge de Luis Enrique.

     

    L'Audiència Nacional creu injustificats 156 dels 745 acomiadaments. L'ERO DE PANRICO.

    Demanen 3 anys i mig de presó per les pensions de 4 exdirectius. JUDICI CAIXA PENEDÈS.

    Universitats al límit. PARALITZEN LES DONACIONS DE COSSOS.

    Llum contra el càncer. UN XIP DETECTA TUMORS NOMÉS AMB SANG.

    Toca fer balanç. LA JUNTA DEL BARÇA  ENCETA LA RENOVACIÓ.

    L'ONG Educo assegura que 70 mil nens catalans, quan acabin el curs,  es quedaran sense beca menjador, i pertant, sense un àpat diari en condicions. Per això han presentat una campanya que ha de permetre a aquests nens seguir alimentant-se de manera saludable quan no hi hagi escola. En aquesta escola concertada, els jesuïtes del Poble Sec a Barcelona, reconeixen que les beques menjador que dóna l'administració no són suficients. I aquí entren en joc les entitats socials i ONG com Educo. Que enguany ha aportat 28.000 eurus a aquesta escola. 

    Aquest anunci, vol conscienciar sobre la situació. A Espanya, 200.000 nens, 50.000 a Catalunya, diuen, no es poden permetre menjar carn, pollastre o peix cada 2 dies. Segons l'informe que han elaborat sobre malnutricio infantil. Aquest curs, el Govern ha aportat gairebé 41 milions d'eurus a beques menjador destinades a 67.000 alumnes. Amb intervencions de Mari Àngels Brescó, directora de l'Escola Sant Pere Claver i de José Mª Faura, director de l'oenegé Educo

    Rècord de creueristes al port de Barcelona. 7 vaixells que transporten gairebé 32 mil turistes han arribat a la ciutat. Es preveu que cada passatger es gasti 100 euros de mitjana, fet que suposarà un impacte econòmic de 3 milions i mig d'euros a la ciutat. I és que els comerços han consensuat amb l'Ajuntament fixar aquest diumenge com el segon dels 4 festius en que poden obrir els locals per aprofitar l'onada de visitants. 

    Els partits animen a la participació als comicis de diumenge vinent, preocupats pels baixos índex de votació que es preveuen i apel.lant al vot útil en un o altre sentit.... La consulta, i Catalunya també han estat els eixos dels mitings d'avui. 

    Aquests nens són germans... de llet. Avui s'ha celebrat a Barcelona la primera trobada de mares donants de llet materna i de nadons receptors. Es vol recordar la importància dels beneficis de la llet materna, sobretot per als nens prematurs. 

    Jornada gratuïta a espais culturals de tota Europa, per commemorar el Dia Mundial dels Museus. L'avantsala, ahir, la Nit dels Museus es consolida com una proposta cultural d'èxit. 160 mil persones van visitar algun dels 70 museus de Barcelona. 

    L'Atlètic de Madrid guanya la seva desena Lliga després de 18 anys. Els matalassers ho van celebrar a la gespa del Camp Nou i milers d'aficionats atlètics van omplir de festa la Font de Neptuno a Madrid. Ara toca renovació a Can Barça. Martino va anunciar que plega.

    Jornada gratuïta a espais culturals de tota Europa, per commemorar el Dia Mundial dels Museus. L'avantsala, ahir, la Nit dels Museus es consolida com una proposta cultural d'èxit. 160 mil persones van visitar algun dels 70 museus de Barcelona. 

    Famílies donants de llet materna i famílies amb nadons receptors han celebrat avui la primera trobada de Germans de Llet. Segons el Banc de Llet Materna, a Catalunya en 3 anys, més de 500 nadons prematurs ja han rebut l'anomenat "Or líquid", gràcies a un miler de mares donants. 

     Útlim cap de setmana de campanya per les eleccions del 25 de maig. Els partits presenten les seves propostes als actes centrals que se celebren des de Mallorca fins l'Escala. Avui s'ha parlat del procés sobiranista i d'economia. Tots els candidats apel.len al vot útil, uns per protestar contra les retallades, els altres, per tenir un aval a les seves polítiques.

    La nit dels Museus ofereix entre les 7 de la tarda i la 1 de la matinada gaudir de franc de tota la cultura als museus catalans. Enguany també es poden visitar el Recinte Modernista de Sant Pau o el Born Centre Cultural, entre d'altres espais. 

    Eradicar de la societat l'aversió a les persones homosexuals i transexuals. És el que defensa la jornada d'avui, en el dia mundial contra la discriminació envers aquests col·lectius. Els familiars asseguren que els gèneres són una convenció social. 

    Aquest cap de setmana els Museus són protagonistes; diumenge es celebra el seu dia Interncional i la nit de dissabte és la "Nit dels Museus". Una cita amb la cultura, avalada per l'èxit de les edicions anteriors. Avui hem entrevistat Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat per parlar de la salut i el futur dels museus.