Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mariano Rajoy  anuncia que el Consell de Ministres de divendres que ve presentarà un Pla de Mesures per al creixement econòmic. El president del govern ha tornat a reiterar que ningú el va avisar de la convocatòria de la celebració de la consulta i que ho va saber pels diaris. Rajoy ha fet aquestes declaracions a la clausura de les 30enenes JOrnades anuals del CErcle d'Economia. El president del govern també manté l'oferta de diàleg a la Generalitat pel que fa al procés sobiranista dins del marc legal.  

I en el cinquè dia de conflicte a Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, aquesta nit no hi ha hagut incidents, però sí protesta ciutadana amb una cassolada. Membres de la plataforma Can Vies comencen a reconstruïr l'edifici del centre cívic que ha generat els incidents dels darrers dies. Les runes les amunteguen davant la seu del districte. 

Les dones pateixen més els símptomes del tabac que els homes segons un estudi de l'Hospital del Mar. Avui, en el dia Mundial sense tabac també recordem els efectes d'aquesta addicció entre els adolescents. Segons l'Organització Mundial de la Salut cada any moren 6 milions de persones pel tabaquisme i si no es prenen més mesures de prevenció, seran més de 8 milions al 2030. L'OMS demana pujar els impostos al tabac i una lluita més eficaç per evitar que augmenti el nombre de fumadors entre els nois, sobretot als països del 3er mónA Catalunya el 30% dels joves entre 15 i 24 anys fumen.

Vicente del Bosque inclou Diego Costa en la llista definitiva de 23 jugadors que s'endurà al Mundial del Brasil. Carvajal, Navas, Deulofeu, Iturraspe i Alberto Moreno són els últims descartats l'endemà de la victòria per 2 a 0 davant Bolivia.

Avui és el Dia Mundial Sense Tabac, segons l'Organització Mundial de la Salut cada any moren 6 milions de persones pel tabaquisme i si no es prenen més mesures de prevenció, seran més de 8 milions al 2030. L'OMS demana pujar els impostos al tabac i una lluita més eficaç per evitar que augmenti el nombre de fumadors entre els nois, sobretot als països del 3er món. Un 30% dels joves catalans d'entre els 15 i 24 anys són fumadors. Sobre el tabaquisme, i les seevs conseqüències n'hem parlat amb el neumòleg de l'Hospital del Mar de Barcelona, Sergi Pasqual. 

  • El conflicte que hi ha encès a Barcelona arran del desallotjament de Can Vies no sembla que s'hagi de resoldre de manera imminent. Les iniciatives de mediació que han comportat que l'ajuntament hagi aturat l'enderroc de l'edifici són, ara per ara, en via morta. Avui representats del col·lectiu que durant 17 anys han fet us de l'edifici han afirmat que no parlaran amb l'ajuntament. I no només això, sinó que exigeixen la posada en llibertat sense càrrecs de tots els detinguts pels aldarulls i demanen les dimissions de l'alcade de Barcelona i del regidor del districte. No sembla, doncs que hi hagi voluntad de diàleg, per aturar un conflicte que anit va viu la quarta batalla campal de la setmana a Sants./ Llançament de pedres i ampolles contra la policia. Trencament de vidres i destrosses a entitats bancàries i comerços. En definitiva, un vandalisme que es calcula que ha fet 16 mil euros en danys al mobiliari urbà. Hi ha 23 persones detenides./ Mentrestant, uns 200 agents antiavalots de la Policia Nacional són a Catalunya. Vénen de diferents punts de l'estat i estan preparats per protegir els edificis estatals i donar suport si la Generalitat els ho demana. Una cinquantena de vehicles d'aquest dispositiu policial són en un aparcament d'una localitat del Maresme. 
  • En l'àmbit polític, el focus segueix centrat avui en les jornades que el cercle d'economia està fent a Sitges. Aquest migdia hi han estat el president de la patronal espanyola, Juan Rosell, que creu que hi ha capacitat per negociar una reforma de la constitució i encaixar-hi Catalunya. També hi ha anat Alfredo Pérez Rubalcaba. El líder del PSOE ha tornat a demana asseure's per pactar justament una  reforma constitucional. I Josep Antoni Duran i LLeida, també a Sitges, acusa al PP de no assumir que a Catalunya hi ha un problema polític. 
  • Doncs sobre les peticions de reforma de la Constitució, Soraya Saenz de Santamaria demanava rigor als partits polítics, també a CiU.
  • El primer secretari del PSC, Pere Navaro, ha afirmat avui que, malgrat la davallada dels socialistes catalans a les eleccions europees, no creu que faci falta convocar un congrés extraordinari dels socialistes catalans. Navarro veu clar que Rubalcaba i Patxi López es retirin de la direcció del socialisme espanyol i basc,  perquè diu que representen el passat. 
  • Fa poca estona hem sabut que Carles Puyol s'incorporarà al setembre a la direcció esportiva del Barça com adjunt d'Andoni Zubizarreta. De possibles fitxatges com el de Koke i de possibles sortides n'ha parlat Johan Cruyff.
  • "Paisatges de Barcelona", sota aquest títol el museu Picasso de la capital catalana acaba d'estrenar una nova exposició.
  • La mostra recull pintures i dibuixos que el geni malagueny va fer de l'entorn urbà i del litoral de la ciutat. Són obres dels últims anys del segle 19 i principis del 20, quan Picasso es va instal·lar amb la seva família a Barcelona. Amb aquesta exposició acabem avui. Sabeu que les notícies en català tornen al Vespre a la 2, que passeu molt bon cap de setmana.
  •  Segona jornada de la reunió del Cercle d'economia a Sitges, on es parla evidentment d'economia però també de política...Fa uns minuts, Josep Antoni Duran i Lleida ha reiterat la necessitat de diàleg, però adverteix que la solució a la situació de Catalunya ha de passar per les urnes.  Alfredo pérez Rubalcaba ha tornat a insistir en la reforma constitucional com a única solució possible, i en la mateixa línia s'ha manifestat Juan Rosell, president de la patronal CEOE, que proposa una reforma constitucional en clau espanyola. 

     

    La negociació sobre el conflicte de Can Vies s'encalla. L'assemblea de col·lectius del centre social assegura que NO te res a parlar amb l'Ajuntament. Després de la quarta nit d'aldarulls, una vintena de detinguts declara davant el jutge. 

     

    L'edat mitjana d'inici en l'hàbit del tabac és als 13 anys. Per això experts en prevenció fan tallers a les escoles. Miren d'evitar nous fumadors ja que 3 de cada 10 joves catalans de fins a 24 anys fuma. Es calcula que el tabac està darrera del 30% dels càncers.

     

    A l'informatiu escoltarem l'única entrevista que els Arcade Fire han concedit a un mitjà espanyol: han parlat per Televisió Espanyola...La banda canadenca era una de les més esperades del Primavera Sound, i l'actuació d'anit va ser un autèntic show.

     

    Josep Maria Bartomeu promet un Barça competitiu per a la pròxima temporada, però demana paciència per conèixer les cares noves. Un dels objectius és Koke, però té una clàusula de rescissió de 60 milions i l'Atlètic de Madrid no està disposat a rebaixar ni un euro.

     

    Segona jornada de la reunió del Cercle d'economia a Sitges, on es parla evidentment d'economia però també de política...Fa uns minuts, Josep Antoni Duran i Lleida ha reiterat la necessitat de diàleg, però adverteix que la solució a la situació de Catalunya ha de passar per les urnes.  Alfredo pérez Rubalcaba ha tornat a insistir en la reforma constitucional com a única solució possible, i en la mateixa línia s'ha manifestat Juan Rosell, president de la patronal CEOE, que proposa una reforma constitucional en clau espanyola. 

    La negociació sobre el conflicte de Can Vies s'encalla. L'assemblea de col·lectius del centre social assegura que NO te res a parlar amb l'Ajuntament. Després de la quarta nit d'aldarulls, una vintena de detinguts declara davant el jutge. 

    L'edat mitjana d'inici en l'hàbit del tabac és als 13 anys. Per això experts en prevenció fan tallers a les escoles. Miren d'evitar nous fumadors ja que 3 de cada 10 joves catalans de fins a 24 anys fuma. Es calcula que el tabac està darrera del 30% dels càncers.

     

    A l'informatiu escoltarem l'única entrevista que els Arcade Fire han concedit a un mitjà espanyol: han parlat per Televisió Espanyola...La banda canadenca era una de les més esperades del Primavera Sound, i l'actuació d'anit va ser un autèntic show.

    Josep Maria Bartomeu promet un Barça competitiu per a la pròxima temporada, però demana paciència per conèixer les cares noves. Un dels objectius és Koke, però té una clàusula de rescissió de 60 milions i l'Atlètic de Madrid no està disposat a rebaixar ni un euro.

     

    UNA NIT MÉS DE VIOLÈNCIA

    30 detinguts per les destrosses després de les protestes per Can Vies

    Molta preocupació a Barcelona desprès de la tercera batalla campal pel conflicte de can Vies. L'Ajuntament de la capital catalana busca una mediació per intentar pacificar l'esclat de violència que ha desfermat el desallotjament de la casa ocupada. Els últims disturbis, anit, deixen una  trentena de detinguts i 14 persones ateses pels serveis d'emergència.

    D'aquí unes hores, el centre social de Sants, una de les entitats históricas del barri presentarà una proposta a l'ajuntament de Barcelona per mirar de desbloquejar la situació. 

    Totes les forces polítiques catalanes condemnen la violència, el President Mas fa una crida a la necessitat de dialogar.

    LA CÚPULA DE CAIXA PENEDÈS

    1 i 2 anys de presó pels imputats però no ingressaran a presó

    El vericte els declara culpables per delicte d'administració deslleial. Ricard Pagès, el principal imputat, ha estat condemnat a 2 anys de presó i la resta, Santiago Abella, Joan Caellas i Manuel Troyano se'ls ha reduït de 3 a 1 any la pena. En no arribar als dos anys i mig de condemna, cap d'ells haurà de trepitjar la presó. En la sentència s'ha tingut en compte que els acusats van tornar més de 28 miions d'euros cobrats irregularment.

    PROJECTE BCN WORLD

    CiU i PSC tiren endavant el macroespai d'oci a Salou

    El Parlament ha aprovat la nova llei del joc, que permetrà tirar endavant el projecte de BCN World. Ho ha fet amb els vots favorables de CiU i PSC. El projecte del complex turístic que s'ha de construir a Salou preveu generar prop de cinquanta mil llocs de treball, però també ha generat reticències al territori.  Se n'han criticat aspectes com el fet que s'hagi reduit els impostos als casinos del 55 al 10%. Un dels partits més crítics és justament qui dóna suport al govern, Esquerra Republicana.

    ESPORTS

    Claudio Bravo, el porter de la Reial és l'escollit per acabar de reforçar la porteria del Barça. Sembla que ja hi ha acord amb el jugador però falta acabar de negociar amb la Reial Societat. .

    PRIMAVERA SOUND

    Els assistents esperen que la pluja no torni a fer acte de presència

    Avui és el primer dia de concerts de pagament al Primavera Sound... I els plats forts d'aquesta nit al Parc del Fòrum són els Arcade Fire o els Queens of stone ege... Aquest que veieu és el belga STROMAE, que va actuar anit enmig d'una intensa pluja... Aquest matí hem trobat alguns grups fent probes de so, com els antibalas... I potser l'artista més esperat per avui és Charles Bradley... Se'l considera un profeta el soul però va començar a ser conegut a una edat poc habitual: els seixanta anys... Amb ell ens acomiadem... Les notícies en català tornen al Vespre a la dos, que passeu molt bona tarda. 

     

    L'Ajuntament de Barcelona busca una mediació per resoldre el conflicte de Can Vies, sempre amb la premisa que s'aturi la violència que , per Tercera nit consecutiva, s'ha repetit a Sants.  Hi ha trenta detinguts i 14 persones van haver de ser ateses pels serveis d'emergència. Un cop més, després de les manifestacions, hi va haver destrosses de mobiliari urbà i trencadisses de vidres. Els danys d'aquesta nit es valoren en 62mil euros: el total ja arriba als 155 mil. 

    Condemna unànime de la violència per part dels grups polítics, i crides al diàleg per resoldre el conflicte. El Partit Popular demanarà al parlament una declaració de condemna de la violència i de suport als veïns i els cossos de seguretat. El PSC demana explicacions a interior. 

    El Parlament aprova la nova llei del joc, que permetrà tirar endavant el projecte de BCN World, amb els vots favorables de CiU i PSC. El projecte del complex turístic que s'ha de construir a Salou preveu generar prop de cinquanta mil llocs de treball, però també ha generat reticències al territori.

    Com aconseguir més embarassos d'un sol embrió mitjançant tècniques de reproducció assistida per minimitzar els riscos per la mare i pels nadons....És un dels temes que debatran el miler d'experts que aquests dies es reuneixen a Barcelona... Es calcula que un 15% de les parelles no pot concebir un fill de manera natural.

    El Barça aposta per Claudio Bravo per ser el segon porter la propera temporada. El club ja ha convençut al xilè de 31 anys, però estan negociant amb la Reial Societat una rebaixa de la clàusula de rescissió que és de 30 milions d'euros. En l'operació podria entrar Oier Olazabal.

     

    30 detinguts per les destrosses després de les protestes per Can Vies. UNA NIT MÉS DE VIOLÈNCIA.

    Els partits es pronuncien. CONDEMNA UNÀNIME DE LA VIOLÈNCIA.

    El BCN World tira endavant. AMB ELS VOTS A FAVOR DE CIU I PSC.

    Congrés reproducció assistida. CREIX LA DEMANDA D'AQUESTES TÈCNIQUES.

    Bravo és l'objectiu. NEGOCIEN PEL PORTER DE LA REIAL SOCIETAT.

     

    L'ENDEMÀ DE LA BATALLA

    6 detinguts i 68.000 euros en danys en la segona nit d'aldarulls a Sants

    La segona nit d'aldarulls al barri de Sants arran de la demolició de Can Vies s'ha estès a altres zones de Barcelona i ha acabat amb 6 detinguts. L'ajuntament xifra en 68mil euros els danys només en mobiliari urbà. L'alcalde Xavier Trias  ha demanat unitat política i social contra els violents i ha anunciat que l'ajuntament es personarà contra els autors dels incidents.  A hores d'ara la tranquil·litat ha tornat al barri, i els treballs d'enderroc continuen sota una forta vigilància policial.

    Reaccions a la dimissió de Prat

    ESPADALER DIU QUE NO SE L'HA ENTÈS

    Espadaler assegura que manté la confiança intacta en l'exdirector general dels mossos d'esquadra, que ahir va presentar la dimissió per motius personals. El conseller ha elogiat la tasca de Prat al front dels mossos: l'ha qualificada d'incompresa i criticada. 

    Sentència Hotel del Palau

    UN ANY DE PRESÓ PER MILLET I MONTULL

    Ja hi ha sentència pel cas de l'Hotel del Palau. L'audiència condemna Fèlix Millet i Jordi Montull a un any de presó cadascú,  i els multa amb 3 milions 600 MIL euros i 900 mil euros respectivament. Pel què fa a l'excúpula d'urbanisme de l'ajuntament de Barcelona, han quedat absolts. 

    Ganes de Primavera

    EL FESTIVAL DE MÚSICA INDIE, A PUNT

    Al Parc del Fòrum de Barcelona els operaris acaben de posar a punt els escenaris i el recinte del Parc del Fòrum, on aquesta tarda comença el Primavera Sound... S'espera superar la xifra d'assistents de l'any passat i arribar als dos-cents mil...El concert d'aquesta nit és gratuït. 

    Sergio vol guanyar-se l'afició

    SE SENT PREPARAT PER DIRIGIR L'ESPANYOL

    Sergio González es presenta com a entrenador de l'Espanyol amb l'objectiu de recuperar la il·lusió de l'afició. Tot i la seva curta experiència com a tècnic, assegura que està preparat, promet bon joc i aposta pel planter. El seu referent és Camacho.

     

    La segona nit d'aldarulls al barri de Sants arran de la demolició de Can Vies s'ha estès a altres zones de Barcelona i ha acabat amb 6 detinguts. L'ajuntament xifra en 68mil euros els danys només en mobiliari urbà. L'alcalde Xavier Trias  ha demanat unitat política i social contra els violents i ha anunciat que l'ajuntament es personarà contra els autors dels incidents.  A hores d'ara la tranquil·litat ha tornat al barri, i els treballs d'enderroc continuen sota una forta vigilància policial.

    Espadaler assegura que manté la confiança intacta en l'exdirector general dels mossos d'esquadra, que ahir va presentar la dimissió per motius personals. El conseller ha elogiat la tasca de Prat al front dels mossos: l'ha qualificada d'incompresa i criticada. 

    Ja hi ha sentència pel cas de l'Hotel del Palau. L'audiència condemna Fèlix Millet i Jordi Montull a un any de presó cadascú,  i els multa amb 3 milions 600 MIL euros i 900 mil euros respectivament. Pel què fa a l'excúpula d'urbanisme de l'ajuntament de Barcelona, han quedat absolts.

    Al Parc del Fòrum de Barcelona els operaris acaben de posar a punt els escenaris i el recinte del Parc del Fòrum, on aquesta tarda comença el Primavera Sound... S'espera superar la xifra d'assistents de l'any passat i arribar als dos-cents mil...El concert d'aquesta nit és gratuït.

    Sergio González es presenta com a entrenador de l'Espanyol amb l'objectiu de recuperar la il·lusió de l'afició. Tot i la seva curta experiència com a tècnic, assegura que està preparat, promet bon joc i aposta pel planter. El seu referent és Camacho.

     

     

    6 detinguts i 68.000 euros en danysen la segona nit d'aldarulls a Sants. L'ENDEMÀ DE LA BATALLA.

    Reaccions a la dimissió de Prat. ESPADALER DIU QUE NO SE L'HA ENTÈS.

    Sentència Hotel del Palau. UN ANY DE PRESÓ PER MILLET I MONTULL.

    Ganes de Primavera. EL FESTIVAL DE MÚSICA INDIE, A PUNT.

    Sergio vol guanyar-se l'afició. SE SENT PREPARAT PER DIRIGIR L'ESPANYOL.

  • A aquesta hora estem pendents d'una fuita de gas que hi ha al centre de Barcelona...Els bombers han desallotjat fins a 8 edificis del portal de l'Àngel, i de moment hi ha una persona atesa per mareig. Els equips d'emergència estan treballant per solucionar l'avaria i prevenir riscos. Entre els edificis desallotjats hi ha diferents magatzems comercials de la zona. Estem doncs, pendents d'aquest succés que insistim afecta la zona de comerços amb més afluència de Barcelona
  • Seguim, ara, amb política. I es que la greu davallada del partit socialista, que ja ha portat la sortida de Rubalcaba al PSOE o de Patxi López al front dels socialistes bascos, a Catalunya es vol resoldre amb la convocatòria d'un Consell Nacional del PSC. El sector més crític dels socialistes catalans, però  creu que això es insuficient. Parlen de diàspora, després de la pèrdua de més de 300mil vots, i avui mateix presenten un manifest per a la creació d'un  nou moviment socialista català. Mentre, des de  la direcció del PSC es parla d'unitat dins de la discrepància. 
  • El govern català ha estudiat el panorama que s'obre després de les eleccions. L'oferta a Esquerra perquè entri al govern, segons ha explicat el conseller Homs, segueix sobre la taula. En tot cas, en el seu moment es negociaria de forma discreta, ha dit, i ja es comunicaria. L'executiu de Mas creu que els resultats electorals deixen un missatge clar al govern central: que ha de negociar. Sigui com sigui, ha dit el portaveu, el projecte del govern català segueixen endavant. Mostra d'això és l'anunci de l'elaboració d'un registre de catalans a l'estranger.
  • L'alcalde de Barcelona ha condemnat la violència que es ve veure ahir durant la manifestació de protesta pel desallotjament de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. Trias ha volgut diferenciar entre els col.lectius socials que negociaven la continuitat del centre i el grup de violents que va actuar... Els danys en mobiliari urbà pugen a més de 25 mil euros, hi va haver desperfecte als comerços i a una unitat mòbil. Avui ja ha començat a enderrocar-se l'edifici i entre els veïns hem trobat opinions de tot tipus. 
  • Atenció perquè a partir d'avui hi ha 3 nous radars per tram funcionant a les carreteres catalanes. 
  • L'Espanyol ja té nou entrenador. Com era previst, la direcció esportiva ha confirmat Sergio Gonzalez com a nou tècnic per dues temporadse en substitució de Javier Aguirre. El presenten demà a Cornellà.
  • Iron Maiden torna aquesta nit a Barcelona. La banda britànica de heavy metal inicia la gira "Maiden England tour 2014" amb dos únics concerts a l'estat espanyol, a Barcelona i Bilbao. Durant aquesta gira el grup vol tancar una etapa en la què han basat els seus concerts en els èxits dels anys vuitanta; per tant és l'última oportunitat pels fans de sentir en directe els temes d'aquesta dècada. 
  •  

    Diversos representants dels sector crític del PSC han presentat un manifest que neix com a embrió d'un nou partit polític que, basant-se en el dret a decidir, es podria presentar a les eleccions municipals de l'any que ve. Darrera hi ha exconselleres com Marina Geli o Montserrat Tura. De moment, NO s'hi sumen els membres del corrent Avancem o l'alcalde de Lleida. Des de la direcció insisteixen en buscar un punt de trobada amb els crítics. 

    Condemnes de fins a 6 anys de presó per surborn i falsedat documenta a un comissari i dos inspectors de la policia nacional per la seva relació amb la trama de corrupció dels prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels. L'audiència de Barcelona condemna fins a10 anys els responsables dels clubs.

    Ja han començat les tasques de demolició de l'edifici de Can Vies ocupat des de l'any 97 i que ahir van desallotjar. Els incidents que hi va haver després de la manifestació en contra de la desocupació han provocat destrosses al mobiliari urbà del barri de Sants valorats en més de 25 mil euros. De moment, hi ha 2 detinguts. 

    Ja funcionen tres nous radars de tram a la xarxa viària catalana. Un en cada sentit al tram de la Nacional 340 entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita i un altre a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera, en sentit Llagostera. Aquests radars calculen la velocitat en funció del temps que es triga a fer el recorregut. 

    Sergio González serà l'entrenador de l'Espanyol les dues pròximes temporades. Tot i que nómés ha dirigit el filial els últims quatre mesos, el club aposta per ell per la seva proposta de joc i la seva personalitat. Com a jugador blanc-i-blau, va guanyar la Copa del Rei del 2000.      

     

    Els crítics podrien crear un nou partit, la direcció busca punts en comú. LA SITUACIÓ DEL PSC.

    Sentència Saratoga i Riviera. 6 ANYS DE PRESÓ PELS POLICIES ACUSATS.

    Can Vies en demolició. DOS DETINGUTS PELS ALDARULLS A SANTS.

    Tres nous radars de tram. A LA N-340 AL MONTSIÀ I A LA C-65 AL GIRONÈS.

    L'Espanyol aposta per Sergio. EL NOU TÈCNIC SIGNA PER 2 TEMPORADES.