Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 Avui és el dia contra l'Homofòbia i la Transfòbia, la discriminació a les persones homosexuals i les transexuals. Aquest col·lectiu denuncia que encara li queda molt camí per recòrrer pel que fa a la seva acceptació a la societat. Es calcula que a Europa hi ha aproximadament un milió i mig de persones transexuals. 

  • Els Mossos d'Esquadra han iniciat una campanya de control de telèfons mòbils al carrer i, de moment, els resultats son sorprenents perquè un 5% eren robats. Els mossos han fet ja 14 detencions i han imputat 17 persones. La campanya ha començat a Girona però es vol estendre a tot catalunya. Els agents comproven que el número que identifica el telèfon mòbil, l'imei, no figuri al registre d'aparells robats. Aquesta numeració es troba sota la bateria o teclejant un codi.
  • I ara ens fem ressó de la condemna als autors del segrest d'un nen d'11 anys, el setembre de 2012 a Barcelona. Els segrestadors havien amenaçat de matar-lo si NO cobraven un rescat de 5 milions d'euros. La sentència la condemna a vuit anys i mig de presó. I a aquest home, a 10. Ell va ser qui va idear el segrest. Havia coincidit a la presó amb el pare del menor i pensava que tenia molts diners perquè era narcotraficant. La resta d'acusats van executar el pla. El 25 de setembre de 2012 es van endur el nen al maleter d'un cotxe després d'amenaçar la mare amb una pistola i el van retenir durant dos dies en aquesta habitació
  • En l'àmbit polític avui hem sentit el retret de Soraya Sáenz de Santamaría a Artur Mas. La vicepresidenta critica que el president de la Generalitat demani una trobada amb Mariano Rajoy quan no va ser capaç d'anar al Congrés a debatre sobre la petició de la consulta.
  • Montserrat Capdevila, fins ara portaveu adjunta de la Direcció del Grup parlamentari Socialista al Parlament, ha renunciat al càrrec tot i que manté l'acta de diputada. Capdevila ha estat imputada i haurà de declarar per presumpte delicte de malversació. Recordem que se l'acusa d'haver fet servir una targeta bancària del Parlament per pagar bitllets de tren particulars. Capdevila diu al seu blog que confia en la justícia i en què tot es resolgui aviat.  
  • La Pedrera de Barcelona es renta la cara, avui hem vist com va la restauració de l'edifici de Gaudí. Hi estan arreglant les fissures provocades pel pas del temps i tambmé perquè la pedra que va fer servir Gaudí, que era del Penedès, és porosa. Això provoca que es filtri l'aigua i es faci malbé l'estructura metàlica de l'edifici. La Pedrera, però, segueix oberta als turistes. La restauració  costarà 750 mil euros, i està previst que acabi al desembre. 
  • Leo Messi es convertirà en el jugador més ben pagat del món gràcies a la setena renovació en 9 anys al primer al Barça, una renovació que s'ha fet pública avui.... L'acord inclou una millora del sou, estarà al club fins al 2018 i la clàusula de rescissió és de 250 milions d'euros. 
  • La notícia arriba el dia abans que el Barça es jugui la lliga amb l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Martino ha convocat a tota la plantilla, també a Piqué, Jordi Alba i Neymar que ja tenen l'alta mèdica. El tècnic argentí assegura vol guanyar el títol pels jugadors i que el seu futur NO canviarà en cas d'aconseguir-lo. Curiosament, tot just avui, Luis Enrique s'ha acomiadat del Celta.
  • I ara anem cap al Palau de la Música de Barcelona. El cor Eric Ericson, de Suècia, que està considerat un dels millors del món, hi va presentar anit una série de peces que no se solen interpretar perquè són molt difícils .Hi van sonar partitures de Brahms, de Ligeti, o de Francis Poulenc
  •  

    Matí de reaccions als dos debats europeus d'anit. A Televisió Espanyola la socialista Elena Valenciano i el popular Miguel Arias Cañete van protagonitzar un cara a cara marcat per l'economia i on hi va haver molts retrets a la situació deixada per Zapatero i a l'actual gestió de Mariano Rajoy. Un cara a cara on NO es va parlar de la situació política a Catalunya...  Sí que es va fer al debat que a Brussel.les van mantenir els 5 principals candidats a presidir la Comissió. 

    I quan falten una mica més de 24 hores pel decisiu partit de lliga, hem sabut que al Barça ,el club ha arribat a un acord amb Leo Messi per millorar el contracte. La signatura serà d 'aquí uns dies... I que Javier Aguirre deixa l'espanyol. L'entrenador dels blanc i blaus plega després de dues temporades i amb la permanència garantida. 

    Trànsit estudia obligar als metges a informar la DGT dels casos de conductors amb malalties mentals o que prenen psicofàrmacs. Es calcula que un 43 per cent de les persones amb carnet de conduïr que tenen accidents sovint responen a aquest perfil i poden representar un risc a la carretera. 

    Una campanya dels mossos d'esquadra a Girona permet detectar en dos mesos i mig un 5% de mòbils robats entre els vianants...Els agents han realitzat 14 detencions i han imputat 17 persones que haurien comprat telèfons robats. La campanya s'estendrà ara a tot Catalunya.

    A L'Informatiu veurem com avancen les obres de restauració de La Pedrera de Barcelona. Fins al desembre es restauraran les fisures de la pedra i es netejarà la façana... L'edifici es pot visitar igualment  i els turistes observen els treballs amb curiositat. 

     

    Valenciano i Cañete parlen d'economia i a Brussel·les es cola el debat català. ELECCIONS EUROPEES 2014.

    El Barça i Messi milloren el contracte, l'entrenador de l'Espanyol marxa. LEO RENOVA, AGUIRRE SE'N VA.

    Malalties mentals i conducció. TRÀNSIT ESTUDIA NOVES MESURES.

    Acabar amb els mòbils robats. CAMPANYA DELS MOSSOS A GIRONA.

    Rentat de cara a La Pedrera. LA RESTAURACIÓ  D'UN EDIFICI EMBLEMÀTIC.

  • El conseller d'interior. Ramon Espadaler, i 5 alcaldes de les Terres de l'Ebre s'han reunit avui per tractar les últimes novetats del projecte Castor, després que hagin sorgit documents que posen de manifest, entre altres coses, que els sismes serien conseqüència de l'activitat a la planta.
  • Artur Mas ha dit avui que no ha perdut l'esperança de convocar una consulta el 9 de novembre i que les eleccions plebiscitàries no serien la millor opció. El president de la Generalitat reitera tambè que des de l'Estiu no parla amb Mariano Rajoy.
  • Amb el lema "La Fam no fa vacances" el banc dels aliments vol fomentar les donacions a l'estiu. Aquesta campanya començarà al juny amb una acció a Barcelona que porta per títol "Maletes contra la gana". També s'organitzaran altres accions, com ara concerts solidaris, per fomentar les donacions. Aquesta campanya ja es va fer l'estiu passat i es van recollir  300 tones de menjar.
  • Recollim una intervenció de la Guardia Civil que ha permès intervenir mes de mig milió de paquets de tabac de contraban. L'operació s'ha fet al port de Barcelona. Si aquest tabac hagués sortit al mercat, hagués assolit un valor de 2 milions 400 mil euros. Els agents van trobar més de mil capses amb 50 cartrons de tabac cada una en un vaixell que venia la Xina. Cap portava el precinte que justifiques que s'han pagat impostos. Hi ha 3 detinguts, un de nacionalitat xinesa i dos d'espanyola.
  • Carles Puyol s'ha acomiadat del barcelonisme, més endavant s'organitzarà un partit d'homenatge. Dissabte no estarà convocat davant de l'Atlètic de Madrid, perquè creu que en el partit que decideix la lliga, hi han de ser els que estiguin millor. El capità no ha aclarit el seu futur, però no es veu com a entrenador ni com a ajudant al primer equip. Tampoc com a jugador en un altre club, perquè el seu genoll no respon. El president, Josep Maria Bartomeu, l'ha definit com el millor capità de la història del Barça
  • Hores d'ara, 18 dotacions terrestres i 7mitjans aeris dels bombers   lluiten contra les flames d'un incendi forestal al Pont d'Armentera, a l'Alt camp. El foc afecta una zona escarpada i de moment queda lluny de zones habitades.
  • Dit això, parlem del Saló del còmic, del que s'en celebra l'edició número 32. Per primera vegada ocupa dos pavellons, això vol dir un 70 més de superfície que l'any passat...El tema central d'enguany és la guerra, que trobareu a exposicions, tallers i recreacions. També s'hi celebren aniversaris, com els de Batman, Lobezno i Popeye. Entre avui i diumenge s'espera que hi passin més de cent mil visitants. 
  •  

    Son imatges en directe de la compareixença de Carles Puyol en la què s'està acomiadant del Barça després de 19 anys al club...És un acte mol emotiu pel capità, que està envoltat pels seus companys, la família, la directiva i molts representants del món del futbol. Puyol ha reconegut que ha viscut un somni, ha dit que seguirà lluitant contra la lesió i ha recordat tots aquests anys al club.

    Artur Mas confirma que des de l'estiu no parla amb Mariano Rajoy i que, a hores d'ara, manté el seu full de ruta. Afirma que no ha perdut l'esperança de convocar una consulta el 9 de novembre i que les eleccions plebiscitàries no serien la millor opció. A més, diu que no es creu la proposta federal del PSOE.

    Els alcaldes de les terres de l'Ebre reclamen el desmantellament del projecte Castor. A més, exigeixen al ministeri d'Indústria que els doni tota la informació, després dels documents que vinculen el magatzem de gas amb els terratrèmols del setembre de l'any passat. 

    Arrenca l'edició número 32 del Saló del Còmic de Barcelona que aquest any té la guerra com a eix central. S'espera que més de 100 mil visitants passin pel dos pavellons de Montjuïc que acullen la cita: això és un 70% més d'espai que l'any passat. 

    El Saló del Còmic de Barcelona arriba a l'edició número 32. Per primera vegada ocupa dos pavellons, això vol dir un 70 més de superfície que l'any passat... El tema central d'enguany és la guerra, que trobareu a exposicions, tallers i recreacions. També s'hi celebren aniversaris, com els de Batman, Lobezno i Popeye. Entre avui i diumenge s'espera que hi passin més de cent mil visitants. 

     

    El capità s'acomiada del club després de 19 anys al Barça. L'ADÉU DE CARLES PUYOL.

    Mas manté el full de ruta. DES DE L'ESTIU NO PARLA AMB RAJOY.

    Els alcaldes no volen el Castor. DEMANEN MÉS INFORMACIÓ A INDÚSTRIA.

    La guerra del Saló del Còmic. S'ESPEREN MÉS DE 100.000 VISITANTS.

  • 200 detinguts a Catalunya en l'operació més gran que ha fet mai la Policia Nacional contra el frau a la seguretat social a través d'empreses fictícies. L'operació se salda amb 752 detinguts i més de MIL 200 imputats a tota Espanya
  • I els mossos d'esquadra han desmantellat a la Zona Franca un dels principals punts de venda de drogues de Barcelona. Era en aquest pis, que van trobar pràcticament blindat i amb força mesures de vigilància. El suposat responsable tenia un dispositiu al lavabo que li va permetre despendre's de gran quantitat de la droga. Tot i així, la policia va detenir força persones del mateix clan i el suposat cap ja és a presó acusat de tràfic de drogues.
  • Un assaig clínic internacional en què ha colaborat l'hospital Germans Trias i Pujol ha demostrat que es pot acabar amb gairebé tots els casos de l'hepatitis C més comuna en malalts sense cirrosi. Es calcula que a Catalunya aquesta malaltia afecta prop de 200 mil persones.
  • En el camp científic recollim també que Barcelona es consolida com a centre de referència en genòmica. Així ho reflecteix el fet que és la ubicació triada per instal·lar l'arxiu europeu de genomes. S'hi guardaran dades genòmiques de més de 100 mil persones d'arreu del món. Un projecte que s'ha presentat avui amb la presència del conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, i de la secretària d'estat d'I+D del ministeri d'economia, Carmen Vela que ha destacat la importància de la col·laboració en els projectes de recerca.
  • Una multa de 1.080 euros i  3 anys sense carnet de conduir és la condemna que s'ha imposat a un noi que el 12 de febrer de 2012 va atropellar un grup de 4 ciclistes a Vallfogona de Balaguer. En l'accident dos dels ciclistes van morir. La sentència considera que els fets constitueixen 4 faltes per imprudència lleu i NO  delictes d'homicidi com demanava la fiscalia que sol·licitava 4 anys de presó. També conclou que la causa de l'accident no va ser un excés de velocitat sinó una distracció fortuita del conductor perquè li va caure al terra del cotxe una motxilla. 
  • Xavi Hernández creu que el Barça es mereix aquesta lliga.  Dissabte els espera una final on no hi haurà Victor Valdés, que avui s'ha acomiadat amb una carta  abans de marxar a Alemanya per continuar amb la  recuperació.
  • Ja sabem els detalls de la programació per la temporada 2014-2015 de l'Auditori de Barcelona. La música clàssica serà la que hi tindrà més presència, amb gairebé la meitat dels concerts. Hi destaca l'actuació del contratenor francès, Phillippe Jaroussky, un dels més reconeguts per la seva gran tècnica vocal... Però també hi haurà música més actual com ara la de Chano Domínguez, o dels barcelonins Love of Lesbian
  •  

    200 detinguts a Catalunya en l'operació més gran que ha fet mai la Policia Nacional contra el frau a la seguretat social a través d'empreses fictícies. Un operatiu que va començar a les comarques catalanes i que ha acabat amb 752 detinguts i més de 1.200 imputats a tota Espanya. En total, haurien defraudat 20 milions i mig d'euros cobrant prestacions de l'atur o aconseguint permisos de treball i residència. La dada econòmica del dia és l'IPC. A Catalunya els preus van pujar a l'abril un 0,9 per cent i la inflació interanual se situa en el 0,7,  per sobre del 0,4 de mitjana a Espanya.

    Investigadors catalans fan un pas més en la curació de l'hepatitis C. Un assaig clínic en què ha participat l'hospital Germans Trias i Pujol aconsegueix curar gairebé tots els casos de l'hepatitis més comuna en malalts que encara no han desenvolupat cirrosi...El tractament combina diversos medicaments.

    Catalunya perd una bandera blava i aquest estiu podrà lluir el distintiu a 89 platges. Les que han obtingut el títol aquest any són Ibersol i Sant Gervasi de Vilanova i la de Sant Salvador de El Vendrell. Catalunya es manté com a líder en qualitat pels ports esportius.

    I a L'Informatiu us explicarem la història dels cotxes Elizalde. Aquest any se celebra el centenari de la sortida al mercat del primer vehicle d'aquesta fàbrica totalment barcelonina ubicada en ple Passeig de Sant Joan. Un cotxe que fins i tot el rei Alfons 13 va conduir.

    Xavi Hernández diu que el Barça mereix guanyar la lliga i que dissabte sortiran a demostrar-ho. El de Terrasa, però, assegura que NO volen tapar boques. Victor Valdés, en canvi, s'ha acomiadat amb una carta on dona les gràcies a entrenadors, companys i seguidors pel suport rebut. 

     

    200 detinguts a Catalunya en l'operació més gran contra empreses fictícies. FRAU A LA SEGURETAT SOCIAL.

    Nou cop a l'hepatitis C. GUAREIXEN GAIREBÉ TOTS ELS CASOS.

    Perdem una bandera blava. S'INCORPOREN VILANOVA I EL VENDRELL.

    Cent anys del primer Elizalde. EL FABRICANT DE COTXES DE BARCELONA.

    Xavi creu que mereixen la Lliga. VALDÉS S'ACOMIADA AMB UNA CARTA.

  • La classe política catalana s'ha sumat al rebuig a l'assassinat de la presidenta de la diputació de Lleó. A la plaça Sant Jaume de Barcelona, aquest migdia s'ha fet un minut de silenci amb la presència del president de la generalitat i diferents membres de l'executiu de Mas, així com representants de l'ajuntament de Barcelona. Una imatge que també s'ha repetit a altres municipis com a Girona, on una setantena de persones s'han concentrat davant la diputació en senyal de dol.
  • Mentrestant, com cada dimarts,  la Generalitat ha celebrat la reunió de govern. L'executiu català titlla de deslleialtat el fet que el Ministeri d'Indústria no li hagi facilitat informació sobre les causes dels terratrèmols de les costes del nord de Castelló i sud de Tarragona. Així s'ha expressat el portaveu, Francesc Homs, que ha recordat que la Generalitat havia reclamat estar al corrent de les investigacions de la plataforma de gas Castor./ Mentrestant les poblacions afectades exigeixen el tancament de la plataforma  i denuncien que el projecte es va fer sense els estudis necessaris.
  • A les properes hores els mossos avisaran Pere Navarro  perquè ratifiqui si la dona que han identificat és la persona que li va donar un cop de puny el passat 27 d'abril, a la sortida de la catedral de Terrassa. Si el lider dels socialistes catalans ho confirma, els mossos prendran declaració a la dona a casa seva. Després serà el jutge qui decidirà si la imputa per una falta de lesions o per atemptat a l'autoritat. 
  • Un nou robatori de coure a les rodalies de renfe ha provocat retards de fins a mitja hora a la R2. La sostracció s'ha produit en el tram entre Gavà i el Prat. ADIF denuncia que des de principis d'any hi ha hagut 180 robatoris a les línies Catalanes: un 30% més que fa un any. Per això el departament de Territori, RENFE i Mossos es reuniran els propers dies per analitzar la situació. Adif ja ha incrementat les mesures de seguretat. 
  • El Departament d'Agricultura intentarà reparar el Pi dels Tres Branques. Aquest arbre centenari, convertit en símbol del catalanisme polític i situat a Castellar del Riu al Berguedà, ha patit un acte vandàlic perquè uns desconeguts han serrat un dels tres troncs. Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals han obert una investigació per intentar identificar-ne els autors, que han fet caure la branca amb una serra mecànica.
  • Avui la plantilla del Barça te festa. Dissabte s'enfronta al Camp Nou a l'atlètic de Madrid en el partit que decidirà el títol de lliga. Tot i això alguns jugadors com Pinto, Piqué i Jordi Alba han anat fins a la ciutat esportiva. 
  • Des d'avui, a la Fundació foto Colectania s'exposen les noves maneres de mirar la realitat que han sorgit amb el fenomen dels fotollibres. Un fenomen que ha despertat l'interès de les editorials, dels col·leccionistes i tot això ha desembocat en una nova generació d'autors que de mica en mica van rebent reconeixement internacional.
  •  

    Gairebé tres setmanes després, els Mossos haurien identificat a la dona que va agredir Pere Navarro mentre assistia a una comunió a Terrassa. Després de parlar amb diversos testimonis, la policia té localitzada una dona d'uns 50 anys que hauria donat un cop de puny al primer secretari del PSC. Ara s'està a l'espera de que el líder socialista la identifiqui per poder-la interrogar i informar al jutge. Molts ajuntaments catalans han fet aquest migdia un minut de silenci per mostrar el rebuig a l'assassinat de la presidenta de la Diputació i el PP de Lleó. Un crim que ha afectat de ple la campanya de les eleccions europees. 

    La justícia europea reconeix el dret a l'oblit a la xarxa, és a dir, que els buscadors esborrin els enllaços passats si perjudiquen a la persona que ho demana...Avui a L'informatiu també us explicarem un nou mètode per extorquir a través d'Internet: bandes organitzades fan xantatge a persones que han enviat fotos eròtiques a contactes falsos. 

    El contraris a la instal·lació de la plataforma Castor mostren la seva preocupació perquè l'informe de l'Institut Geogràfic parla d'una falla que fins ara es desconeixia. A més, insisteixen en que Indústria clausuri definitivament la instal·lació.

    Nou matí de retards al servei de Rodalies de Renfe a causa d'un robatori de coure. Adif denuncia que  en els primers quatres mesos de l'any la xarxa a Catalunya ha patit més de 180 robatoris i estudia noves mesures de seguretat. 

    Piqué, Jordi Alba i Neymar s'entrenen a la Ciutat Esportiva per mirar de recuperar-se a temps per al decisiu partit contra l'Atlètic de Madrid. Els dos defenses compten amb moltes opcions de reaparèixer dissabte. El brasiler, en canvi, ho té més complicat.   

     

    Els Mossos identifiquen  la dona que li hauria donat un cop de puny. AGRESSIÓ A PERE NAVARRO.

    Tenim dret a l'oblit. NOVES FORMES D'EXTORSIÓ A INTERNET.

    Més preocupació pel Castor. DEMANEN QUE ES CLAUSURI DEFINITIVAMENT.

    Els retards del coure. 180 ROBATORIS A LA XARXA DE RODALIES.

    Piqué i Alba forcen la recuperació. EL BARÇA TINDRÀ LA DEFENSA TITULAR.

  • Els terratrèmols que es van registrar al litoral de castelló i tarragona l'estiu passat tenen relació directa amb l'activitat del magatzem de gas Castor. S'ha sabut aquest migdia en transcendir un informe de l'Institut Geogràfic Nacional. L'estudi revela que hi ha una falla a la zona fins ara no identificada i assegura que no es va tenir en compte a l'hora de determinar la perillositat del projecte... Com recordareu, a finals d'agost de l'any passat, la injecció de gas en el diposit soterrani ubicat davant les costes de Vinaroz va coincidir amb una sèrie de sismes, un dels quals va arribar a una magnitud de 3 graus i mig a l'escala de Richter. El ministeri d'indústria va paralitzar el projecte i va assegurar que no  es tornaria a engegar si no podien garantir-ne la seguretat.
  • El ministre d'afers exteriors assegura que els referèndums separatistes de les regions ucraïneses de Donetsk i Lugansk són  il.legítims i nuls. Segons García-Margallo, la condemna de la unió europea és extrapolable a qualsevol consulta al marge de la llei. Des de Brussel.les, ho ha relacionat amb el que passaria a Catalunya. 
  • A partir d'avui ja es pot anar a les oficines d'hisenda de manera presencial per elaborar l'IRPF... Fins ara, 2 de cada 10 contribuents ja han presentat la declaració. 
  • Parlem ara d'un presumpte frau a la Seguretat Social que ha destapat la policia nacional. Hi ha implicades a una gestoria de Barcelona i una altra de Mataró i s'ha descobert arran de diferents operacions que s'han fet a tot espanya contra aquest tipus de delicte. En total s'han detingut unes 600 persones, la meitat a les comarques de Barcelona, Lleida i Girona. El frau es feia a través d'empreses ficticies./ I els Mossos d'Esquadra han detingut a Reus una dona acusada d'intentar cremar el seu company. Els fets es van produir anit al barri Fortuny. La dona hauria calat foc a l'habitació on hi havia la seva parella. La ràpida intervenció dels equips d'emergència ha evitat que l'home morís tot i que el van haver de traslladar a la Vall d'Hebron en estat molt greu. 5 persones més de l'edifici afectat han hagut de ser ateses per inhalació de fum./ El cos del tauró que va quedar enredat ahir en una xarxa d'un pescador del Port de la Selva ja és a la Facultat de Veterinària de l'Autònoma de Barcelona. Pesa més de 200 quilos i medeix gairebé 5 metres... només la cua ja en fa 3. És un peix guilla, que està en perill d'extinció al Mediterrani i per això capturar-lo i vendre'l està prohibit. A la universitat s'intentarà esbrinar perquè el tauró es va acostar tant a la costa. 
  • El Barça disposa d'una nova i darrera oportunitat de guanyar la lliga, malgrat que no va passar de l'empat al camp de l'Elx...I això gràcies també a què l'Atlètic de Madrid no va poder guanyar el seu partit al Calderón davant del Màlaga.  
  • Fa 22 anys s'estrenava "Sister Act", una pel.lícula musical protagonitzada per Whoopi Goldberg. El mes d'octubre arribarà a Barcelona convertida en obra de teatre, i aquests dies es fan els castings per triar els artistes que cantaran i ballaran les cançons de la nova partitura que s'ha escrit per la ocasió. I, com que l'obra parla d'un cor religiós, s'ha triat un escenari adequat: la capella de Sant Miquel, al Poble Espanyol.