Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

El govern aprova avui la reforma Fiscal, que preveu una rebaixa del IRPF i l'impost de Societats. Ha d'entrar en vigor a partir de l'any vinent, i l'Executiu de Mariano Rajoy espera que suposi un impuls al creixement. A hores d'ara el ministre/ la vicepresidenta n'estan donant els detalls. Avui el rei Felip sisè ha començat la seva feina com a cap d'estat amb una reunió amb el president del Govern. 

I l'endemà de la proclamació del rei, el conseller de la presidència no creu que la visita a catalunya del rei la setmana vinent s'aprofiti per celebrar la primera reunió entre el monarca i el president Mas.  Paralelament, el ministre d'exteriors troba lògic, però discutible que al president Mas no li agradés el discurs del rei, perquè defensava la unitat d'Espanya.

El sector de la pirotècnia a Catalunya factura uns 12 milions d'euros cada any, i la major part de les vendes es concentren en aquests dies, per la campanya de Sant Joan. Per cobrir aquest increment, contracten més de dos mil treballadors temporals. Enguany esperen recuperar les vendes, que havien arribat a caure un 50%.

La revetlla de Sant Joan ha de ser una nit de festa, i per garantir-ne la seguretat, el departament d'Interior desplegarà més de 3 mil mossos d'esquadra i 700 bombers. També demana als ciutadans  que respectin les normatives i, sobre tot, molta prudència. 

Xavi Hernández podria haver decidit ja deixar el Barça aquest estiu. Després de 16 anys al primer equip, el jugador de Terrassa hauria decidit marxar i acceptar una oferta de Qatar. L'anunci oficial seria la setmana vinent, un cop torni de disputar el Mundial del Brasil.

I avui hem sabut que l'estratègia d'inundar amb aigua salada les finques d'arròs afectades pel cargol poma, funciona. Els animals han desaparegut gairebé del tot.

Només l'aigua salada ho ha aconseguit... Ni els tractaments fitosanitaris, ni les barreres a l'entrada dels arrossars acabaven amb una de les plagues agrícoles més danyines que viu Europa: la del cargol poma. La inundació d'una part del marge esquerra, el més aprop a mar, a finals de l'any passat ho ha confirmat. La voluntat futura: poder inundar d'aigua salada tot el costat afectat, però per això s'ha de convèncer la Unió Europea.

 

Preveu una rebaixa de l'IRPF d'uns 5.000 milions d'euros. REFORMA FISCAL.

Trobada de Felip VI i Mas. EN UN ACTE PROTOCOL·LARI A GIRONA.

Venda de petards per Sant Joan. PODEN AUGMENTAR ENTRE UN 5 I UN 10%.

Revetlla de Sant Joan segura. 3.200 MOSSOS I 700 BOMBERS.

Xavi destí Qatar. POT ANUNCIAR EN BREU QUE DEIXA EL BARÇA.

I Berga ha viscut la primera nit de Patum. Unes sis mil persones s'han aplegat a la plaça Sant Pere de Berga, una ciutat que fins diumenge s'omplirà de música i foc. Una tradició que es creu que es remunta amb segle XV i que és Patrimoni d'interès Nacional

Passaven dos minuts de tres quarts d'onze del matí quan Felip Vi jurava al Congrés exercir les seves funcions, guardar la Constitució i les lleis, i respectar els drets dels ciutadans i de les Comunitats autònomes./ Aquest era el moment en què Felip de Borbó es convertia en Felip Sisè. De fet Ho és formalment des d'aquesta mitjanit, quan ha entrat en vigor l'abdicació del monarca Joan Carles i la successió. Els hem pogut veure tots dos junts a primera hora, quan el rei Joan Carles, li ha imposat la banda de capità general. Ha estat un acte emotiu de relleu entre els dos monarques... Després de la proclamació a les Corts, els nous reis han passejat en cotxe descobert fins al palau reial.  En el seu primer discurs , Felip Vi ha apel.lat a la unitat d'espanya i alhora a la seva diversitat./ A l'acte de proclamació del rei hi ha anat el president Mas, que ja va anunciar que tornaria abans del viatge dels estats units per poder assistir-hi... A més de Mas, també hi hem vist força polítics catalans./ Quan ha acabat aquest acte, Artur Mas ha compartit amb la premsa les seves impressions sobre el discurs del nou Rei./A Catalunya, també s'ha seguit la proclamació del rei Felip Vi... Un seguiment que s'ha fet bàsicament a bars i restaurants però que no ha alterat el dia a dia de pobles i ciutats.

Som a punt d'acabar, però recollim una noticia de fa pocs minuts. El que va ser conseller de governació de la Generalitat en un dels governs tripartits, el republicà Jordi Ausas, ha estat condemnat a 4 anys de presó per contraban continuat de tabac i pertinença a grup criminal.... Dit això, sapigueu que com que avui és Corpus Christi...torna, l'ou com balla... Una tradició que va néixer a Barcelona i que encara es pot veure, entre d'altres punts de la ciutat, a la catedral...Es tracta de fer fallar un ou dins els surtidors de les fonts de claustres, patis o jardins... La gràcia és que l'ou no caigui, tot i que val a dir que està buit

  • La situació del PSC segueix molt complicada. Avui s'ha produït un pas més cap al què podria ser una possible escissió. Joan Ignasi Elena, el cap del moviment crític Avancem, ha anunciat que no presenta candidatura a liderar el PSC, que abandona el grup parlamentari i que deixa la militància del partit. Joan Ignasi Elena qualifica la decisió de molt dolorosa i, de moment, no ha aclarit si deixarà també l'escó de diputat. Tot això s'acabarà de concretar en una assemblea d'Avancem el 28 de juny. 
  • Pel què fa a l'incendi de Tivissa,  34 dotacions terrestres dels bombers i 5 mitjans aeris hi continuen treballant. És ja el quart dia d'un foc que, anit, després de la pluja que va caure a la zona ha donat certa treva.... Tot i això, els bomber NO abaixen la guàrdia perquè a la tarda el vent sol canviar de direcció. Paralelament,  els agents rurals treballen amb la hipótesi que un llamp va causar el foc. Les 51 persones desallotjades dels masos ja han passat aquesta nit a casa.. 
  • Les botigues de els zones turístiques de  Barcelona podran obrir diumenges i festius fins a les 6 de la tarda. Una ampliació horària que entrarà en vigor l'1 de juliol i que estarà vigent fins el 15 de setembre. És l'acord al què han  arribat CiU i PP a l'ajuntament de Barcelona, que ha recollit les peticions dels eixos turístics per poder obrir més hores els festius. Els nous horaris van més enllà de la proposta de les associacions comercials tradicionals que havien acordat obrir fins a les 2. 
  • Espanya s'ho juga a tot o res davant la selecció de Xile. La golejada davant Holanda obliga als de Del Bosque a sumar els tres punts per no dir adéu al Mundial. El seleccionador ha dit que hi haurà canvis. 
  • I encara tenim temps per assistir a un casament, força divertit. És l'espectacle "Campanades de Boda", que La cubana va estrenar a Barcelona al març del 2012 i que ara, després de més d'un any de gira per tot espanya, torna al Tívoli de Barcelona per acomiadar-se dels espectadors. Més de 500mil hauran vist aquesta paròdia dels casoris després de gairebé 800 funcions. Amb aquesta festassa de la cubana acabem
  • l Palau d'Orient de Madrid acollirà a partir de les sis de la tarda el primer dels grans actes de la successió reial. Joan Carles primer sancionarà davant dels màxims representants de l'estat la llei orgànica que fixa la seva abdicació. Una llei que entrarà en vigor a mitjanit. En aquell moment, el príncep Felip passarà a ser Felip sisè. ..Al Congrés, ja és tot a punt pels actes de proclamació de demà al matí. Des d'avui mateix tindreu tots els detalls a Televisió Espanyola.

    Finalment els comerços de la zona més turística de Barcelona podran obrir diumenges i festius fins el 15 de setembre de 10 del matí a 6 de la tarda. És l'acord assolit entre els grups de Convergència i PP a l'ajuntament i del què en queden exclosos els centres comercials que estan fora dels punts d'interès turístic. 

    Els bombers esperen poder donar per controlat l'incendi de Tivissa en les properes hores. 34 dotacions terrestres i 3 d'aèries continuen treballant a la zona, on ja han cremat més de 800 hectàrees. Els bombers centren els esforços en sufocar els punts calents del flanc nord i est.

    I un any després de les riuades que van afectar gran part de la Vall d'Aran tornarem a la zones més afectades, on encara queden restes de les destrosses. El síndic d'Aran denuncia que els 4 milions i mig d'euros que s'han invertit per arreglar la llera de la Garona són insuficients.

    La selecció espanyola es juga aquest vespre a Maracaná el seu futur al Mundial. Els de Del Bosque estan obligats a guanyar Xile si no volen quedar eliminats a la primera fase. El tècnic prepara canvis a l'equip i un dels damnificats podria ser Xavi, que ja te peu i mig fora del Barça.

     

    Joan Carles I sancionarà aquesta tarda la llei d'abdicació, demà Felip VI serà rei. L'ÚLTIM DIA DEL REI.

    Acord pels horaris comercials. OBERTS DE 10 A 18 ELS FESTIUS D'ESTIU.

    L'incendi de Tivissa. ENCARA NO ES DÓNA PER CONTROLAT.

    La Vall d'Aran, un any després. RECLAMEN MÉS INVERSIÓ A LA GARONA.

    Obligada a guanyar Xile. ESPANYA SE LA JUGA AVUI A MARACANÁ.

     

    Quan falten dos dies de l'entronització de Felip sisè, les interpretacions sobre què pot significar políticament el nou monarca son força diferents segons qui les fa.

    Així, en declaracions a Associated Press, el President de la Generalitat apunta cap a una implicació del futur rei respecte Catalunya, assumint el  rol de moderador. Pel president del govern espanyol, en canvi, Felip sisè ha de ser el símbol de la unitat de tots els espanyols.

    El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha replicat el ministre d'afers estrangers que als catalans no sel's sedueix a base d'amenaces. Hores abans, José Manuel García Margallo preveia conseqüències econòmiques catastrófiques per a una Catalunya independent.

    Pel què fa al PSC, avui Miquel Iceta, que aspira a ser primer secretari,  ha explicat les seves intencions.

    La seva candidatura, ha dit, es un bitllet per un viatge d'un any que acaba en el congrés de renovació del 2015. I aquest trajecte  aspira a fer-lo amb tots units. Alguns sectors com el que representa Àngel Ros, veuen amb bons ulls la candidatura d'Iceta. Altres, però, com Joan Ignasi Elena del corrent Avancem, no es creuen res.

    A Barcelona, l'ajuntament bonificarà les empreses que contractin aturats de més de 40 anys que faci més d'un any que estan sense feina.

    La mesura, consensuada amb sindicats i patronals, preveu  que les empreses rebin  5 mil euros per cada contracte i 10 mil més si aquest contracte arriba a l'any i mig. Els ajuts seran una mica superiors si es contracten persones amb discapacitat, víctimes de violència de gènere o interns de centres penitenciaris. 

    Pel què fa a l'incendi de Tivissa,  a la Ribera d'Ebre, les flames ja ha cremat més de 700 hectàrees d'una zona de difícil accés i el foc continua sense controlar... Hores d'ara hi treballen 60 mitjans terrestres i 16 d'aeris... Hi ha molta preocupació que l'incendi no avanci cap el  flanc nord-est, cap a Tivissa. Aquesta passada nit una cinquantena de persones evacuades d'una vintena de masies han hagut de dormir fora dels seus domicilis.

    I en esports, tenim novetats en dos casos judicials que afecten directament els entorns de dos jugadors del Barça: Messi i Neymar.  

    A Barcelona, al festival de Pedralbes, el protagonista és... "AQUEL" Raphael arriba a l'escenari de Barcelona després de 55 anys de carrera i molt ilusionat, segons ha dit.... Feia un any que el cantant no actuava a la ciutat, l'última vegada va ser al Liceu... Raphael assegura que l'actuació d'aquesta nit serà pròxima a l'espectador i molt íntima... Amb la Passió de Raphael acabem .

     

    L'incendi que des de diumenge afecta al municipi de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, segueix cremant fora de control i no sembla que en les properes hores els bombers puguin avançar massa en el perímetre.... De moment ha cremat més de 600 hectàrees. La dificultat d'accedir per terra a la zona on hi ha les flames i les condicions meteorològiques no faciliten les tasques d'extinció. A aquesta hora hi ha a una vintena d'efectiu aeris i 40 de terrestres. 

    Mariano Rajoy afirma que la proclamació del nou rei servirà per reafirmar els vincles i els símbols que uneixen els espanyols.  En una entrevista a l'agència Associated Press, Artur Mas, creu que Felip sisè podria ajudar a moderar la relació entre els governs espanyol i català. 

    Els nens catalans de fins a 3 anys mengen el doble de proteïnes animals de les que són saludables. Ho diu un estudi en què han col·laborat Mil 500  famílies que també alerta que els infants catalans prenen massa greixos i sal. Els metges diuen que tot plegat pot causar-los problemes de salut com ara hipertensió.

    Les entitats socials calculen que almenys 12 mil persones de més de 65 anys podrien patir algun tipus de maltractament a Catalunya. A més, els advocats han detectat un increment de les consultes per aquest tipus de delicte en els últims dos anys. 

    El croat Ivan Rakitic ja és oficialment jugador del Barça per a les pròximes 5 temporades. Els blaugrana han pagat al Sevilla 18 milions d'euros  més la cessió del jove Dennis Suárez. A la junta, però, continuen les discrepàncies i dos directius Eduard Coll i Pilar Guinovart han dimitit.

     

    El foc crema fora de control després d'arrasar més de 600 hectàrees. INCENDI A TIVISSA.

    Rajoy i els símbols d'unitat. MAS CREU QUE EL NOU REI POT AJUDAR.

    L'alimentació dels nens. MASSA PROTEÏNES, GREIXOS I SAL.

    Maltractaments als avis. UN 25% MÉS DE CONSULTES EN DOS ANYS.

    Arriba Rakitic. DOS DIRECTIUS DEIXEN LA JUNTA.

  • Segueix la incògnita sobre qui dóna el pas per posar-se al capdavant del PSC. Aquest matí primera reunió de la comissió gestora que encapçala l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Miquel Iceta, que s'ha postulat per liderar el partit si li demanen, guarda silenci,  però alguns sectors crítics ja han dit que no els serveix. El qui si sembla que s'anima és el regidor de Palafolls, Josep Rueda, que demà mateix es presentarà davant dels mitjans. Ballesteros mentrestant diu que mantindran el discurs actual del partit i garanteix la neutralitat de la gestora que presideix.
  • Des del PSOE observen el què passa al socialisme catala. Dos dels homes que podrien liderar la nova etapa del PSOE després de Rubalcaba sembla que volen construir ponts amb la sensibilitat mes catalanista que pugui sorgir del procés que afronta el PSC.
  • Després de queixar-se, la setmana passada, sobre el dèficit fiscal , avui el conseller Mas-Colell denuncia que els serveis públics catalans son a punt del colapse degut a que, afirma, l'Estat vol ofegar les autonomies. La replicada li ha arribat des del PP català. Avui ha començat a aplicar-se la resolució judicial que obliga 5 centres educatius a fer un 25% de les classes en castellà. Es tracta d'un institut públic de secundària i  4 escoles concertades religioses que esperen saber què han de fer el curs vinent. Per aquesta darrera setmana de cur han  rebut intruccions de la conselleria que els ha indicat introduir el castellà en alguna activitat de assignatures no lingüístiques, com  ciencies socials o matemàtiques. Els representants de les families demandants diuen que això no respón a la resolució judicial.
  • Parlem ara de Panrico perquè aquest matí els treballadors han intentat entrar a la fàbrica... sense èxit. Els Mossos d'Esquadra certifiquen que s'hi han presentat, però que se'ls ha negat l'entrada Panrico ha informat per correu electrònic al Comitè d'Empresa que els vaguistes han estat donats d'alta a la seguretat social, però que des d'avui envia els treballadors de vacances. Al·lega que deprés de 8 mesos de vaga les instal·lacions no estan en condicions. Una decisió que els treballadors titllen d'il.legal.
  • El difícil accés a la zona muntanyosa de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, on des d'ahir a la tarda crema un incendi, dificulta la seva extinció. De moment, només es poden fer servir amb efectivitat mitjans aeris.....16 avions i helicòpters treballen a la Mola de Belleris, on es va originar probablement a causa d'un llamp. Per precaució s'han dessallotjat 13 masies de la zona. Ja ha calcinat prop de 100 hectàrees. 
  • Els homes de Del Bosque van tastar les típiques carns brasileres en un sopar distès per oblidar la dura derrota contra Holanda i conjurar-se per superar la primera fase del Mundial. La Roja viatjarà aquesta tarda de Curitiba fins a Rio de Janeiro on dimecres s'enfrontarà a l'estadi de Maracaná a la selecció que lidera el blaugrana Alexis Sánchez.
  • L'ex pilot  Michael Schumacher ha  sortit del coma i  ha deixat l'hospital universitari de Grenoble
  • per seguir el procés de recuperació a casa seva, segons que ha informat la portaveu de la família, Sabine Kehm. 
  • Khem no ha donat detalls sobre la salut de Schumacher, però en el comunicat diu que l'ex-pilot té per davant una "llarga fase de recuperació". A finals de l'any passat l'ex pilot es va colpejar el cap contra una roca mentre esquiava fora les pistes als Alps, una lesió que va obligar els especialistes a fer-li dues operacions al cervell.  
  •  

    El PSC segueix buscant la sortida. Aquest matí primera reunió de la comissió gestora que encapçala l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros que ha dit que volen donar tranquil·litat i mantindran el discurs actual del partit.  Mentrestant, segueix el ball de noms sobre qui pot presentar la candidatura a primer secretari: Miquel Iceta guarda silenci però alguns sectors crítics ja han dit que no els serveix. El qui si sembla que s'anima és el regidor de Palafolls, Josep Rueda, que demà mateix es presentarà davant dels mitjans. 

    L'incendi forestal de Tivissa, a la Ribera d'Ebre,  ja ha cremat prop de cent hectàrees des d'ahir a la tarda. La zona és de difícil accés, i per tant el foc només es pot combatre des de l'aire. Aquesta nit els mossos han desallotjat preventivament una vintena de persones de 13 masies de la zona. 

    Comença a aplicar-se la sentència que obliga a cinc centres escolars a fer un 25% de les classes en català. El departament d'ensenyament els ha donat instruccions per poder aplicar-la. Les famílies demandants no se senten satisfetes, i esperen a veure com es resol el curs vinent. 

    I a L'Informatiu ens colarem a les entranyes de la terminal 1 de l'aeroport de El Prat i veurem com són, per exemple, els 24 quilòmetres de cintes per on circulen les maletes. Demà fa 5 de de la seva entrada en servei i el balanç no pot ser més bo: per les seves instal·lacions hi han passat més de 111 milions de persones i continua creixent. 

    Leo Messi s'estrena al Mundial amb un gran gol i lidera la victòria d'Argentina davant Bòsnia per dos a un. El davanter blaugrana va ser el millor d'una fluixa selecció albiceleste que va acabar patint per assegurar-se els tres punts tot i comptar amb 50.000 seguidors a Maracaná. 

     

    Primera reunió de la comissió gestora sense candidats clars. LA CRISI DEL PSC.

    Incendi forestal a Tivissa. LA ZONA ÉS DE DIFÍCIL ACCÉS.

    Català a l'escola. COMENÇA A APLICAR-SE LA SENTÈNCIA.

    5 anys de la Terminal 1. HI HAN PASSAT 111 MILIONS DE PERSONES.

    Messi s'estrena amb bon peu. ARGENTINA GUANYA BÒSNIA PER 2 A 1.

    Els nostres telespectadors, Joan Roca Tió i Javier Leiva Aguilera ens han cedit imatges de l'espectacular calamarsada. Una tempesta amb pedra ha caigut sobre el centre de la comarca d'Osona. La calamarsa que ha caigut durant  20 minuts a Torelló ha acumulat uns gruixos de fins a 15 centímetres a diversos carrers de la població. 

    Un emocionat Pere Navarro oficialitza la seva renúncia a la primera secretaria del PSC en el Consell Nacional Extraordinàri que el partit ha celebrat aquest matí. L'alcladessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, ha anunciat avui que NO serà candidata a la secretaria general. Amb la renúncia de Parlon, el partit queda sense cap aspirant oficial a la direcció. Tot i això, Miquel Iceta s'ha posat a disposició del partit. 

    ELs jueus d'orígen hispànic, coneguts com sefardites, podran aconseguir la nacionalitat espanyola. El Congrés tramitarà el projecte de Llei al Setembre. El ministeri de Justícia preveu rebre prop de 90 mil sol·licituts. 

    En marxa el pla de prevenció d'incendis forestals. L'operatiu l'integren 600 agents i 2500 bombers que treballaran fins mitjan setembre per evitar focs. Es controla amb especial atenció que es compleixin les mesures de seguretat a les urbanitzacions. 

    El centre de música Xamfrà del Raval treballa des de fa una dècada per la integració de les persones immigrades a través dels instruments, el cant i la dansa. Als seus tallers hi participen més de 400 alumnes cada curs. 

    Aquest està sent un mundial ple de sorpreses. Després d'Espanya ahir va ser Uruguai el que va perdre amb Costa Rica, l'equip més dèbil del grup. El duel entre Anglaterra i Italia a Manaos, la capital de l'Amazonas, va ser pels azurra, que van guanyar amb un gran gol de Balotelli.