Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Els resultats de les eleccions europees, que ha canviat molt la relació de forces comencen a passar factura. I el primer partit que la paga és el PSOE. Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha proclamat avui responsable de la davallada electoral del seu Partit. Convoca un congrès extraordinari el juliol per escollir una nova direcció i renuncia a encapçalar cap candidatura en unes primàries./Doncs també el PSC ha anunciat un Consell Nacional per prendre decisions després d'uns resultats negatius. El faran aquest mes de juny.
  • Som davant un quadre polític català que ha canviat molt. La victòria d'Esquerra Republicana, amb el teló de fons de la consulta sobiranista, torna a posar damunt la taula les relacions amb convergència. La federació nacionalista no descarta una entrada d'Esquerra al govern. Els republicans no s'hi tanquen, però diuen que encara no./ També  Iniciativa parlava de l'entrada o no d'Esquerra al govern. La formació ecosocialista reclama a Esquerra que assumeixi responsabilitats obligant el govern de la Generalitat a fer un tomb social./ El Partit Popular és a punt de començar una executiva on analitzarà unes eleccions que ha guanyat però en les què ha perdut vots. Miguel Arias Cañete confia que el PP pot remuntar-ho. També ha analitzat el que ha passat a Catalunya./I Ciutadans, amb dos eurodiputats, ha sol·licitat incloure's en el grup lliberal, on també hi ha convergència democràtica.  El president de la formació diu que els resultats globals de tot Espanya serveixen en clau general i en clau catalana. 
  • Estem molt pendents del  desallotjament que s'està produint a Can Vies, un edifici ocupat des de fa 17 anys, al Barri de Sants de Barcelona. Aquest migdia els mossos han desplegat el dispositiu per portar a terme el desallotjament. Unes dues-centes persones s'han concentrat davant l'edifici per mirar d'impedir-ho. El gener passat, els mossos van escorcollar l'interior de can Vies durant l'investigació per agressió a un grup d'ultres. 
  • L'acord ja es va anunciar la setmana pasada però Piqué va signar anit la renovació pel Barça. Acabava contracte al juny de l'any que ve i i li han ampliat 4 anys més. Després de Messi, Piqué és el segon jugador que passa per oficines per renovar.
  • El festival Primavera Sound torna dimecres a Barcelona, amb prop de 300 bandes, i algunes novetats: els principals concerts de la zona del Fòrum s'emetran en directe per internet i hi haurà més d'un centenar d'espectacles gratuits en diferents indrets de la ciutat. Tot plegat, amb la participació d'artistes com Arcade Fire, Nine inch nails o Caetano Veloso..
  •  

    Els resultats de les eleccions europees transformen el panorama polític català. Esquerra Republicana aconsegueix la primera victòria a Catalunya en democràcia amb el 23,7 per cent dels vots... Convergència i Unió queda segona a gairebé dos punts dels republicans. A distància el PSC, que passa de ser la primera força al 2009 a la tercera i es deixa la meitat dels vots pel camí. Iniciativa aconsegueix 4 punts més, el PP passa de tercera a cinquena força i es queda per sota del 10 per cent dels vots i Ciutadans n'aconsegueix el 4,6%. 

    És la lectura d'unes eleccions que a Espanya ha guanyat el Partit Popular i que ha obert una profunda crisi al PSOE que ha perdut 9 eurodiputats. De fet, Alfredo Pérez Rubalcaba podria anunciar en els propers minuts el futll de ruta del partit en els propers mesos. 

    El jutge Santi Vidal declara durant mitja hora al Consell General del Poder Judicial que estudia si li obre un expedient per participar en la redacció d'una Constitució per una hipotètica Catalunya independent. El magistrat s'ha justificat dient que es tracta d'una iniciativa independent que feia a nivell particular. 

    Els ajuntaments catalans reclamen solucions per obligar els propietaris de grans hotels que han tancat per la crisi a fer-ne el manteniment. Sovint són en mans de bancs i només poden fer-los requeriments perquè NO generin problemes de seguretat i mala imatge. 

    Piqué signa la renovació del seu contracte amb el Barça fins al 2019 abans d'incorporar-se a la concentració de la selecció espanyola. El defensa blaugrana es mostra satisfet amb el fitxatge de Luis Enrique i confia que tornaran a guanyar molts títols

     

    ERC guanya a Catalunya, CiU és segona i el PSC s'enfonsa i perd la meitat de vots. ELECCIONS EUROPEES 2014.

    Els resultats reobre el debat sobre si ERC ha d'entrar al govern de CiU. L'ANÀLISI DELS PARTITS.

    Santi Vidal s'explica al CGPJ. PER REDACTAR EL TEXT D'UNA CONSTITUCIÓ.

    El perill dels hotels abandonats. ELS AJUNTAMENTS DEMANEN MÉS MESURES.

    Piqué signa la renovació. SEGUIRÀ AL BARÇA FINS EL 2019.

    Les urnes esperen els vots dels ciutadans que avui escollim el futur d'Europa. Els candidats catalans han votat al llarg del matí i s'han dedicat a recordar la importància de la cita d'avui apelant a la participació davant el  que consideren el fantasma de l'abstenció. A  Catalunya 5 milions i mig d'electors triem als nostres 54 diputats europeus dels 751 que formen la cambra. A les vuit tanquen les urnes pero fins les 11 de la nit no començarem a conèixer els resultats ja que a aquella hora tancaran els últims centes de votació a Italia. 

    Normalitat als 2712 col.legis electorals catalans que han obert sense incedències. Al llarg del matí els Mossos han retirat   algunes meses on es pretenia celebrar el multireferèndum convocat per diverses entitats socials i prohibit per la Junta Electoral i el Tribunal Suprem. 

    És el missatge del president Rajoy després de votar a Madrid. De la seva banda , Artur Mas ha recordat que avui els catalans tenen l'oportunitat de votar i definir la posició de Catalunya a Europa.

    El Port de la Selva acull aquesta cap de setamana una nova edició del SonarKids, la cara més famliar del festival de música electrónica. A L'Informatiu veurem el grup DMK, una familia de músics convertits en fenomen a Youtube gràcies a les seves versions de Depeche Mode. 

    El Reial Madrid va guanyar per 4 a 1 al Atlétic i s'endu la tan desitjada desena Copa d'Europa. Malgrat que els matalassers es van avançar en el marcador a la primera meitat, al minut 93 va empatar Sergio Ramos. A la pròrroga els blans van ser superiors i es van imposar amb gols de Bale, Marcelo i Cristiano Ronaldo 

    Centenars de pares amb els seus fills  gaudeixen aquest cap de setmana amb el ritme de música electrònica. El marc és una nova edició dels Sonarkids, que s'acaba aquesta tarda al Port de la Selva, a l'Empordà. Dues jornades d'actuacions gratuïtes  i experiències més que creatives.

    En tot cas en la crònica d'un matí de jornada electoral hi trobem el ventall més típic d'imatges que van de les sempre matineres monges, els que incorporen el vot a la tradició del bermut i, aixó si que és nou, algun seguidor del Reial Madrid que aquest matí seguia celebran la dècima.

     Si us agrada la fotografia documental no us podeu perdre el festival que se celebra a Barcelona fins el 31 de juliol.  Són 50 exposicions a 42 centres de tota la ciutat que mostren les propostes de fotògrafs d'arreu del món: uns de consolidats i d'altres que tot just comencen. La mostra es diu DOCfield, i és la segona vegada que s'organitza... Els temes que es tracten són variadíssims: des de retrats, a fotografia de natura passant per la denúncia social.

    Tot a punt als 2 mil 700 col·legis electorals catalans que demà, a partir de les 9 obren portes per recollir les paperetes dels 5 milions i mig de catalans que tenim dret a vot en aquests comicis...Els eurodiputats que surtin escollits formaran part de la vuitena legislatura del Parlament Europeu...Falta veure ara quina participació hi haurà, ja que a Catalunya ha caigut a gairebé la meitat des de la primera convocatòria, l'any 1987. 

    Si teniu curiositat per veure d'aprop com treballen els artesans de Barcelona sapigueu que aquest cap de setmana, als barris de Sarrià, Gràcia i Poble Nou obren els tallers al públic...Hi participen 200 tallers amb artistes que busquen demostrar, un any més, que Barcelona té l'art a les venes...

    La Casa Clara del Parc de l'Arnús de Badalona té un aspecte ben diferent aquests dies del què tenia fins ara. La culpa és de les 16 empreses de decoració i interiorisme la ciutat han estat rehabilitant i decorant aquest espai municipal, que podeu visitar si voleu agafar idees per casa vostra. 

    Últim dia de judici a l'ex conseller de Governació, Jordi Ausàs

    La vicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría també ha parlat dels incidents de Vilanova. Denuncia que una minoria violenta s'aprofita del debat independentista.

    PALLEROLS, A LA PRESÓ

    L'empresari andorrà ja compleix pena a la presó de Figueres

    L'empresari andorrà Fidel Pallerols ja ha ingressat  a la presó de Figueres per complir la pena de set mesos de presó que li va imposar l'Audiència de Barcelona.

    BETAavui hem sentit el seu president opinant d'economia, però també de política.Isidre Fainé, d'una banda, confirma que aspiren a fer-se amb Catalunya bank, l'antiga Caixa Catalunya. D'altra banda, en el terreny polític, reclama un gran acord. 

    SUBHASTA DE CATALUNYA BANC 

    La Caixa farà una oferta raonable per qüestions de responsabilitat

    XOC SENSE FERITS

    Un tot terreny i un tramvia topen causen 4 ferits lleus

    Luís Enrique fa dos dies que és entrenador del barcelona, un càrrec que assumeix amb les idees molt clares. Té ganes de donar oportunitats als més joves, però sobretot reconeix que la principal feina que tindrà serà aconseguir que el Barça torni a ser un equip guanyador.

    NOU TREBALL MÒNICA NARANJO

    L'artista celebra 40 anys amb nou disc de versions més rockeres

     

    D'aquesta manera han hagut de sortir aquest matí d'un restaurant de Blanes la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat, Santi Fisas. Els Mossos han extremat les mesures de seguretat davant d'un grup de persones que protestava a la porta d'un acte electoral i després de l'atac que va patir dimecres al vespre el cotxe on viatjaven el ministre d'Hisenda i la líder popular a Vilanova. Un atac que avui han denunciat davant dels jutjats. 

    Última jornada del judici a Jordi Ausàs per contraban de tabac. Avui s'han vist un vídeos on l'exconseller d'Esquerra Republicana descarrega amb dos acusats unes bosses que, segons els Mossos, estaven plenes de tabac.

    L'ajuntament de Barcelona es compromet a garantir durant l'estiu beques menjador per tots els nens que ho necessitin. Durant les vacances de l'any passat va concedir més de mil ajuts per valor de 250 mil eurUs i aquest any preveu que hauran d'incrementar-los. 

    I a L'Informatiu estarem amb la cantant de Figueres, Mónica Naranjo. Després de 7 anys sense publicar, estrena disc, videoclip i arriba a la quarantena. Després parlarem amb ella.

    Luis Enrique planifica la pròxima temporada amb molta il·lusió i ambició segons ha explicat en una entrevista. El tècnic asturià demana el màxim compromís als jugadors per poder tornar a guanyar títols, diu que confia en els joves i té clar que el nou capità ha de ser el líder del vestidor. 

     

    Sánchez-Camacho i Fisas han de sortir escortats d'un acte a Blanes. PROTESTES CONTRA EL PPC.

    Últim dia del judici a Ausàs. S'HI PROJECTEN VÍDEOS COMPROMESOS.

    Menjar garantit a Barcelona. AMB AJUTS A FAMÍLIES I BEQUES MENJADOR.

    Naranjo està d'estrena. ARRIBA ALS 40 AMB NOU DISC I NOU VÍDEO.

    Luis Enrique, ambiciós. CONFIA QUE TORNARAN A GUANYAR TÍTOLS.

  • Ja hi ha una persona detinguda i 5 d'identificades pels incidents d'ahir al vespre a la sortida d'un míting del PP a Vilanova i la Geltrú. El cotxe on viatjaven el ministre Montoro i Alícia Sánchez Camacho va ser sacsejat i va rebre cops d'un grup de manifestants. El PP acusa als mossos de passivitat i el departament d'interior ho nega.
  • L'audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés a la presó de l'empresari Fidel Pallerols i l'excàrrec d'UDC Vicenç Gavaldà, tots dos condemnats per malversació de fons públics a penes inferiors als 2 anys de presó pel cas Pallerols. Fa uns dies van demanar al tribunal que els substituissin la presó per treballs per la comunitat. L'Informatiu ha pougt saber que el tribunal, amb un vot particular, ha desestimat la petició per la gravetat dels fets. Així doncs Pallerols haurà d'ingressar a un centre penitenciari, mentre que Gavaldà ja ho va fer fa uns dies. 
  • La Caixa es converteix avui en la Fundació bancària Caixa d'estalvis i pensions de Barcelona. Això vol dir que els seus actius financers passaran a mans de Caixabank. Després de 110 anys d'existència, aquesta transformació és obligada per complir la llei de caixes d'estalvis del desembre passat. Va ser una exigència de Brussel.les a canvi del rescat de més 40 mil milions d'euros per sanejar el sector financer espanyol.
  • La direcció de Panrico proposa una reducció del 40 % dels 133 acomiadaments previstos per aquest any. És l'oferta que ha fet als membres del Comitè d'Empresa a la reunió que han mantingut aquest matí per analitzar la sentència de l'Audiència Nacional que prohibeix a la companyia fer els acomiadaments previstos al 2015 i 16, una prohibició que no afecta  la plantilla catalana. Ara els treballadors esperen seguir negociant i dissabte decidiran si desconvoquen la vaga a la factoria de Santa Perpètua que va començar fa més de 7 mesos. 
  • Ara us parlem d'una campanya municipal a Barcelona. Es tracta d'estar pendents de persones grans que viuen soles i ara, per fer-ho, s'hi afegeixen els comerciants.  Es fixaran en si hi ha canvis en el comportament d'aquestes persones o si segueixen el ritme habitual. Si hi ha cap canvi ho comuniquen als serveis socials. De moment ja fan el seguiment de 500 persones. 
  • I això és el que ha passat aquest matí al Port de Barcelona. Un tren de mercaderies y un autobús que no portava passatgers han xocat però sortosament sense causar ferits greus. Els dos vehicles han xocat a la confluència dels carrers Z de la zona franca i Ronda  del Port. Arran de la topada tant la conductora de l' autobús com el maquinista han hagut de ser atesos de ferides lleus.
  • Barcelona acull la fira del texà més important del món. La industria del "denim" mou 37 mil milions d'euros i és que els texans són la peça de roba més utilitzada al món i un 20% de les peces tenen acabats fets amb tecnologia espanyola.  El saló, que fins ara se celebrava a París, reuneix els principals fabricants de teixit i mostra les noves  tendències
  • El Palau de la Música acull aquesta nit Raphael Pichon, un jove director francès, considerat un dels grans valors de la música Barroca. Acompanyat dels seus músics, dirigirà el Cor Jove de l'Orfeó català, amb qui diu que ha trobat molt bona sintonia. Interpretaran el Te Deum i la "Messe de minuit de Noël", de Marc Antoine Charpentier. 
  •  

    Ja hi ha un detingut per l'atac al cotxe en el què viatjaven el ministre d'Hisenda i la líder del PP català quan sortien d'un míting a Vilanova i la Geltrú. Alícia Sánchez-Camacho ha denunciat als fets davant els jutjats de la localitat i ha acusat al Mossos de passivitat. Des d'Interior, el conseller Espadaler nega les acusacions i diu que els escoltes de PP NO van fer cas de les recomanacions dels Mossos,  que els van dir que esperessin perquè enviaven reforços. 

    La Caixa es transforma i es converteix en una Fundació Bancària 110 anys després de la seva creació. D'aquesta manera s'adapta als canvis fixats per Europa després del rescat al sistema financer espanyol. Des d'ara separarà l'obra social de l'àrea de negocis. 

    Barcelona acull per primera vegada la fira més important dedicada al sector del texà que fins ara se celebrava a París. Un certamen on es presenten les novetats tant pel que fa al disseny com a la tecnologia que utilitza aquesta indústria. El sector factura cada any 51 mil milions d'eurUs a tot el món. 

    És un dels comerços que des d'ara estarà pendent de la gent gran del barri com la Paquita, que té 84 anys i viu sola. És el programa radar de l'ajuntament de Barcelona, que s'ocupa d'aquesta col·lectiu que a la capital catalana és de 88.000 persones.

    Ter Steguen ha signat fa una hora el contracte que el converteix en jugador del Barça per a les pròximes 5 temporades. El porter alemany de 22 anys arriba del Borussia Monchengladbach per substituir Víctor Valdés. D'aquí a una estona, el presentaran com el primer reforç de l'era Luis Enrique.