Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Creix la preocupació a les Terres de l'Ebre després d'un moviment de 4,2 graus. UN ALTRE TERRATRÈMOL.

Rebaixa a la C-32 i C-33. GENERALITAT I ABERTIS REDUEIXEN PEATGES.

Infraestructures pendents. EL GOVERN CATALÀ PARLA DE DESLLEIALTAT.

Els ERO pugen un 62,4%. EN UN ANY I MIG HI HA 115.000 AFECTATS.

A l'assalt del Celtic Park. EL BARÇA VOL ENCARRILAR LA CHAMPIONS.

Rep l'alta una setmana després de l'operació de maluc. EL REI SURT DE LA CLÍNICA.

Primeres declaracions de Mariano Rajoy després que el Parlament aprovés la resolució per portar la pregunta i la data de la Consulta al Congrés. El president del govern li ha demanat a Mas "gestos de grandesa" i Mas li ha respost que grandesa seria permetre la celebració de la consulta.

L'oferta de diàleg del PSC al PP ha estat valorada avui per tots els partits. El PSC entén que cal parlar-hi per intentar incidir en la necessitat de reforma de la constitució, mentre que els populars asseguren que volen fomentar vies intermitges entre l'immobilisme i el trencament. La resta de partits han criticat la iniciativa socialista. Convergència demana al PSC que no els faci servir d'excusa , mentre que esquerra i iniciativa insten als socialistes a unir-se clarament als grups que demanen el dret a decidir. Ciutadans reclama al PSC responsabilitat i que aclareixi amb qui està.

En l'últim més s'han produït més de 300 petits terratrèmols a la costa de Tarragona i Castelló. L'últim, aquesta matinada amb una intensitat de 3,9 graus a l'escala Richter. La causa d'aquests moviments podria ser la injecció de gas d'una plataforma submarina...

La diferència entre rics i pobres a l'àrea metropolitana de Barcelona ha augmentat un 10% en els últims 4 anys. Són dades que s'han donat avui en unes jornades emmarcades en el Pla Estratègic Metropolità, que reclama la necessitat d'un model de creixement més equitatiui i el treball conjunt d'ajuntaments i entitats per lluitar contra l'empobriment. Les entitats alerten que ha nascut una nova pobresa entre la gent gran que manté econòmicament a la seva família, i que 3 de cada 4 famílies QUE no poden pagar la hipoteca o el lloguer tenen fills

EL Barça confia sumar una victòria que els permeti encarrilar la primera fase de la lliga de Campions. Els homes de Tata Martino ja són a Glasgow on demà s'enfronten al Celtic sense Leo Messi.

La primera cobla sardanista formada íntegrament per dones ha nascut a Girona. Es diu "Pubilla Gironina", i la formen onze dones d'entre vint i trenta anys. Ahir a la tarda van fer el primer concert i van aconseguir omplir la plaça de públic que va ballar sardanes al so d'aquesta nova cobla que, de moment, és única a tot Catalunya.

Mariano Rajoy emplaça a Artur Mas a pensar bé els passos que faci a partir d'ara i li ha demanat gestos de grandesa. Declaracions del president espanyol després que el Parlament s'hagi donat un marge de 3 mesos per debatre al Congrés la celebració d'una consulta. Des de Brussel·les on avui es reuneix amb membres de la Comissió, el cap de l'executiu català li ha dit que la grandesa és saber escoltar i permetre una consulta.

Les pensions es revaloritzaran un 0,25 per cent, el mínim que estableix la nova regulació aprovada pel govern central. Els comptes, que Montoro defineix com els de la recuperació, destinen un 9,6 per cent de la inversió de l'estat a Catalunya.

Primera de les dues jornades de vaga a les oficines de Catalunya Caixa per l'ERO que pretén reduir la plantilla en prop de 2.400 persones. Els sindicats xifren el seguiment de l'aturada en el 95 per cent.

Preocupació a les comarques del sud de Tarragona per les desenes de petits terratrèmols dels últims 15 dies causats pel magatzem de gas Castor situat davant de la costa. El més intens, aquesta matinada, ha estat de 3,9 graus a l'escala Richter

El Barça ha arribat fa una estona a Glasgow, on demà juga contra el Cèltic el segon partit de la Lliga de Campions. Mentrestant, un grup de socis ha iniciat els tràmits per presentar una moció de censura contra el president Sandro Rosell.

I al final de L'Informatiu ens endinsarem en alguns dels jardins secrets de Barcelona, petites meravelles de les que molt pocs poden gaudir i que hem descobert gràcies al programa Vida Verda de Radio 4 ara convertit en llibre.

Rajoy demana grandesa i Mas responque la grandesa és permetre una consulta. DE KAZAKHSTAN A BRUSSEL·LES.

Les pensions pujaran un 0,25%. UN 9,6% DE LES INVERSIONS PER CATALUNYA.

Vaga a Catalunya Caixa. CONTRA EL COMIAT DE 2.400 TREBALLADORS.

Preocupació pels terratrèmols. CAUSATS PER LA PLATAFORMA CASTOR.

El Barça ja és a Glasgow. MOCIÓ DE CENSURA CONTRA ROSELL.

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona arrenca demà la nova temporada enmig d'incerteses sobre els mecanismes que haurien de garantir la continuïtat i la qualitat artística d'un dels grans coliseus operístics d'Europa. Als relleus als llocs claus i a les retallades del pressupost s'hi afegeix un ERO temporal que afecta a la totalitat de la plantilla i la previsió de tancar tres mesos l'estiu que ve.

Artur Mas afirma que no es Catalunya que vol aixecar murs d'intolerància sinó aquells que no permeten que els ciutadans s'expressin en la seva llengüa i s'ha compromes, parlant de l'estat propi, a no quedar-se ni un pas enrera del que demanin els ciutadans de Catalunya. I desde el PSC , el seu portaveu al parlament Maurici Lucena ha fet avui una crida al diàleg per evitar el xoc de trens per la questió sobiranista i també per evitar de fer unes eleccions plebiscitàries.

Ja és a punt per a que el comencin a receptar aquí un nou medicament per a dones amb càncer de mama avançat o amb metàstasi. Es una alternativa a la quimioteràpia que frena el creixement del tumor i millora la qualitat de vida de la malalta. Als Estats Units ja l'estàn aplicant amb bons resultats.

Emoció , solidaritat i objectiu acomplert... en el concert contra l'alzheimer que van protagonitzar anit al Palau Sant Jordi Serrat, Noa, Barbara Hendricks, Miguel Poveda i Silvia Pérez Cruz. Unes 10.000 persones van assistir a l'acte a benefici de la Fundació Pasqual Maragall que podrà continuar investigant tractaments contra aquesta malaltia neurodegenerativa.

D'aquí 15 anys els robots formaran part de la nostra vida. Així ho preveu el Consell Superior d'Investigacions Científiques. Catalunya és pionera en els robots de servei...Aquí es fabrica el primer robot humanoide d'Europa dissenyat per ajudar.nos.

La secretaria General del PP afirma que Catalunya no es mereix un govern que parli nomès de fronteres i acusa Artur Mas d'enganyar als ciutadans amb "propostes impossibles", diu, com ara que una Catalunya independent pogués continuar a la Unió Europea.

Catalunya és líder europea en investigació de robots de servei, que són els que ajuden en la vida cotidiana i contribuiexen a fer més accesible el dia a dia de persones invidents, o amb movilitat reduïda o als nens amb autisme. Segons el Csic d'aquí a 15 anys aquest tipus de robots ja formaran part de la nostra vida quotidiana.

Les empreses familiars aconsegueixen compatibilitzar els plantejaments a llarg termini.. que tenen en compte el relleu generacional, amb enfocs d'empresa moderns. Trenquen l'esquema del promig de vida d'una indústria aquí, que es de 12 anys i algunes són centenàries. Les empreses familiars a Espanya facturen el 17 per cent del PIB.

El barça juga aquesta tarda a Almeria amb l'objectiu de sumar la setena victoria consecutiva, la que faria que el Tata Martino signes el millor inici de la història culé a la lliga. Si guanyen avui, a més, es podran beneficiar del resultat del derbi madrileny, el que juguen aquesta nit el Reial i l'Atlètic de Madrid

El Parlament ha de votar d'aquí a unes hores les propostes de resolució dels diferents grups. Els partits favorables al dret a decidir han fet pinya i n'han presentat de conjuntes./Pel que fa a la consulta, allà on hi ha més discrepàncies és en la formulació de la pregunta. Sobre això, Unió Democràtica inisisteix que la pregunta NO ha d'admetre només dues possibles respostes i que hi ha més possibilitats sobre la taula./Mentrestant el govern espanyol creu que el debat que s'ha viscut aquests dies al Parlament aporta més confusió que no pas estabilitat./Finalment el jutge ha imputat Narcís Serra, i l'exdirector general Adolf Todó, per retribucions i indemnitzacions desproporcionades l'any 2010, al marge de la situació real de solvència de l'entitat./ Barcelona tindrà el 2016 una nova terminal de creuers amb capacitat per a 4500 passatgers. Aquest és l'acord al que han arribat Port de Bcn i carnival corporation, el grup líder de creuers del mon./Leo Messi i el seu pare han declarat aquest matí als jutjats de Gavà per un presumpte frau fiscal als exercicis de la renda de 2007 a 2009./L'Espanyol va encaixar al Madrigal la primera derrota a la Lliga, dos a un. El Vila-real va ser superior a l'equip d'Aguirre./Avui acabem amb un viatge per l'art contemporani de la mà de la ciència ficció. L'exposició que aquests dies podeu veure al Caixa Fòrum convida a relacionar obres d'autors destacats de la col·leció de La Caixa amb idees d'altres mons o de la fi d'aquest món tal com el coneixem

El Debat de política general es tanca aquesta tarda amb la votació de les propostes de resolució dels grups. Durant el matí s'acabaven de perfilar possibles acords. Entre les propostes presentades destaca la que signen conjuntament CIU, Esquerra, el PSC i iniciativa a favor del dret a decidir. A les seves propostes, el Partit Popular insta la Generalitat a mantenir el diàleg obert amb el govern i respectar el marc jurídic.

Messi i el seu pare declaren al Jutjats de Gavà per un presumpte frau fiscal de 4 milions d'euros als exercicis de la renda de 2007 a 2009. Desenes de persones han aclamat al davanter argentí que ha arribat tranquil i somrient. Els seus advocats han dit que estan disposats a col·laborar amb la justícia.

Barcelona tindrà una nova terminal de creuers d'aquí a tres anys. El grup empresarial líder en creuers a tot el món ha anunciat una inversió de més de 20 milions d'euros. La nova terminal, amb capacitat per 4 mil 500 passatgers, consolidarà Barcelona com el primer port de creuers d'Europa.

Les inscripcions a les escoles d'adults han augmentat en 11 mil persones els últims quatre cursos. El perfil que predomina entre aquests nous estudiants és el de joves que volen acabar l'ESO per accedir a la formació professional.

L'Espanyol encaixa la primera derrota de la temporada a Vila-real per 2 a 1. Amb 8 canvis a l'equip, els d'Aguirre van rebre un gol de Perbet als 30 segons de joc i un altre de Pereira a la segona part. La reacció blanca-i-blava va arribar tard i Sergio García només va poder escurçar la diferència.

CIU i ERC han presentat 34 propostes conjuntes. ÚLTIM DIA DEL DEBAT.

Messi, als jutjats. DECLARA ACUSAT DE FRAU FISCAL.

Nova terminal de creuers. ES PREVEU QUE ESTIGUI OPERATIVA EL 2016.

Educació d'adults. MOLTS JOVES HI BUSQUEN OPORTUNITATS.

Primera derrota. L'ESPANYOL PERD A VILA-REAL PER 2 A 1.

  • Segona jornada del debat de política general amb les intervencions dels grups. Si ahir l'eix va ser el procés sobiranista, avui el protagonisme ha estat per a l'economia i les polítiques socials.
  • Finalment el Palau de la Música no acusa de cap càrrec de CDC per l'espoli a la institució. En canvi l'acusació sí que acusa Fèlix Millet i la seva ma dreta, Jordi Montull, i 14 persones més per apropiació indeguda, falsedat i estafa. El jutge havia imputat dos exalts càrrecs de CDC pel presumpte finançament il·legal del partit. Però no creuen provat que Convergència hagi cobrat comissions, com sí que ho creu el fiscal del cas.
  • Els sindicats CCOO i UGT preparen una movilització sindical i ciutadana per aquest mes de novembre. Encara no n'han concretat la data perquè volen consensuar-la amb altres plataformes i entitats. El que ja se sap és que la protesta tindrà dos eixos: defensar el poder adquisitiu de les pensions i l'educació i la sanitat públiques. Segons els sindicats aquesta tardor serà calenta.
  • El polèmic penal al minut 94 que va donar la victoria al Madrid a Elx ha col·locat l'arbitre Muñiz al centre de totes les crítiques. La jugada del penal no va anar més enllà d'un cos a cos entre Pepe i Sanchez. També es va demanar l'expulsió de Sergio Ramos. L'enrenou, a Barcelona, no ha passat desapercebut. Piqué va dir a les xarxes socials que tot plegat era una pel·licula d'humor. I aquest matí, Sandro Rosell ha comentat a Bilbao que no s'ho acaba de creure.
  • L'Espanyol torna a tancar la jornada de lliga, visitant aquesta nit el camp del Vila-real. Uns o altres dormiran en zona champions.
  • Voleu veure com quedarà la Sagrada Família un cop acabada? Les imatges que ara veureu mostren l'evolució de les obres del temple que, segons les previsions dels arquitectes, finalitzaran el 2026.
  • Segona jornada del debat de política General, amb intervencions dels grups i del president molt centrades en la situació econòmica i social i en les diverses visions de l'encaix entre Catalunya i Espanya. Des de l'oposició, el PSC ha ofert al president Mas suport en qüestions econòmiques, i ha tornat a defensar l'anomenada tercera via per Catalunya, una opció que el president considera esgotada. El Partit Popular demana a Mas que aprofiti l'oferta de diàleg de Rajoy, perquè, asseguren, és sincera.

    Oriol Junqueras creu que la situació econòmica a Catalunya es pot mirar amb esperança, i demana al president uns pressupostos més justos per a l'any vinent. El líder d'Esquerra considera que la independència de Catalunya és urgent per superar la situació econòmica, i ha coincidit amb el president amb la necessitat de decidir com es gestionen els recursos.

    El Palau de la Música no acusa cap càrrec de Convergència democràtica per l'espoli a la institució. En l'escrit d'acusació, que han presentat avui, acusen Fèlix Millet i la seva ma dreta, Jordi Montull, i a catorze persones més. El jutge havia imputat dos exalts càrrecs de Convergència pel presumpte finançament il·legal del partit.

    Els procuradors denuncien que la vaga de funcionaris de justícia de la Generalitat dificulta la seva feina. Asseguren que hi ha 5mil demandes paral·litzades i 15 mil escrits que no s'han pogut presentar, i demanen solucions per poder compaginar el dret a la vaga amb la seva feina.

    El Reial Madrid guanya a l'Elx per 2 a 1 gràcies a un polèmic penal a Pepe al minut 94. Cristiano Ronaldo, que ja havia marcat de falta, va sentenciar el triomf de l'equip blanc. Els ilicitans van marxar molt molestos ja que també reclamaven l'expulsió de Ramos a la primera part.

    Intervencions centrades en la situació econòmica i el debat sobiranista. SEGONA JORNADA DEL DEBAT.

    Bona sintonia amb ERC. DEMANA A MAS PRESSUPOSTOS MÉS JUSTOS.

    Cas Palau de la Música. L'ACUSACIÓ DEL PALAU EXCULPA CDC.

    Queixes dels procuradors. LA VAGA A JUSTÍCIA ELS COMPLICA LA FEINA.

    Victòria polèmica. EL MADRID GUANYA DE PENAL AL MINUT 94.

    ENTRE VINYES: Un viatge per les DO de Catalunya,

    tots els diumenges a les 13.00

    Es tracta d'una sèrie divulgativa de 13 capítols. Cadascun del programes estarà dedicat de manera monogràfica a cadascuna de les Denominacions d'Origen de Catalunya. El primer s'emetrà aquest diumenge a la Una del migdia per la 2, de TVE, i parlarà sobre la verema. El programa compta amb la col·laboració de la sommilier Meritxell Falgueras que comentarà els trets del vins seleccionats, l'Institut Català del Vi i els respectius Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen.

    A les 5 comença el debat de Política General amb la intervenció d'Artur Mas. El president de la Generalitat mirarà d'obtenir el màxim consens dels grups partidaris de celebrar una consulta./ El Govern ja ha descartat que del debat en surti una data i una pregunta per la consulta sobiranista. Francensc Homs ha insistit que l'itinerari està marcat i ha confiat que que tothom aporti serenitat./ Els treballadors de Panrico rebutgen el pla de viabilitat que prepara l'empresa,que preveu acomiadar la meitat de la plantilla fins el 2015, uns 1.900 treballadors. I pels que continuen a l'empresa vol aplicar fortes rebaixes salarials, del voltant del 40 per cent als assalariats i d'un 20 per cent als autònoms./ Primer dia del nou mercat dels encants de les Glòries. I ja s'ha vist desbordat pel gran nombre de visitants: avui 30 mil persones, el doble que un matí al recinte antic./El Barça va ser anit reconeixible. Només va necessitar mitja part contra la Reial Societat per tancar el debat de la possessió. L'equip va tornar a ser molt efectiu però també va pressionar en totes les línies. La nota negativa va ser la lesió de Mascherano, estarà entre 10 i 15 dies de baixa./Música, llum i color van acomiadar ahir les festes de la Mercè. El tradicional piromusical va homenatjar Viena, la ciutat convidada d'enguany a ritme de vals i també van sonar músiques que evocaven el Tricentenari de 1714.

    El Debat de política general comença a les 5 de la tarda, amb el debat sobiranista al voltant de la celebració d'una consulta, d'una banda, i la situació econòmica, de l'altra. Aquests son els eixos principals d'un debat en que el president Mas buscarà el màxim consens possible entre els grups partidaris de celebrar una consulta mentre que Partit Popular i Ciutadans plantegen un front comú contra l'independentisme. Tant Artur Mas com Alícia Sànchez Camacho buscaran sumar el suport del PSC, que ara per ara veu amb bons ulls la tercera via que planteja Duran i Lleida.

    Els treballadors de Panrico consideren inassumible el pla de viabilitat que prepara l'empresa. Suposaria l'acomiadament de prop de la meitat de la plantilla, i una baixada de sou d'el voltant del quaranta per cent. L'empresa assegura que cal prendre mesures urgents per garantir la viabilitat.

    L'estrena dels nous encants de Barcelona ha estat un èxit de públic. 30 mil persones s'han acostat a conèixer el nou recinte, per comprar i conèixer les instal·lacions Els comerciants confien en que els arranjaments que s'hi van fer hagin resolt els problemes de filtracions d'aigua que van obligar a ajornar-ne l'estrena.

    Deixar de parpellejar quan tenim la vista fixa en una pantalla pot degenerar en la síndrome coneguda com "Ulls secs". Per evitar-ho, els experts recomanen no oblidar-nos de parpellejar, un gest que hauríem de fer unes quinze vegades per minut.

    El Barça venç i convenç contra la Reial Societat guanyant 4 a 1 i oferint la seva millor versió. Amb el debat de l'estil tancat, ara toca analitzar si Messi va tenir un mal gest amb Martino quan el va substituir.