Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un palauet gòtic del casc antic de Tarragona s'ha esfondrat aquesta matinada. El succés, afortunadament, només ha fet un ferit lleu. Els veïns de la zona, preocupats, es queixen que ja se sabia que l'edifici estava en mal estat... i el més preocupant, denuncien que hi ha 150 edificis més en condicions similars al sinistrat.

Els mossos detenen la gerent i una treballadora d'una clínica de Barcelona per infiltrar bótox comprat al mercat negre i silicona líquida, que està prohibida. Algunes pacients van patir reaccions adverses.

Per reactivar l'economia, el Banc Central Europeu baixa el preu del diner fins al mínim històric: el 0'75%. Els mercats europeus, però, reaccionen negativament perquè esperaven més mesures, i tanquen amb pérdues.

El Barça ja ha presentat Jordi Alba com a nou jugador del club. El lateral de L'Hospitalet ha signat un contracte per a les properes 5 temporades. 8 anys després de marxar del club, torna a vestir de blaugrana.

L'ensorrament d'una casa catalogada al nucli antic de Tarragona fa un ferit lleu i obliga a desallotjar una dotzena de persones de l'edifici del davant. Fa tres anys que els veïns havien denunciat el mal estat d'aquest i altres 150 habitatges de la Part Alta de Tarragona. A Badalona unes obres fetes sense permís o la mala conservació poden estar darrere l'esfondrament de l'àtic d'un edifci de tres plantes que ha obligat a desallotjar una trentena de persones. Els aparelladors adverteixen que darrera d'aquests accidents gairebé sempre hi ha la manca de manteniment.

Detinguda la directora i una treballadora d'una clínica il·legal de Barcelona per infiltrar bótox i silicona líquida sense autorització ni formació mèdica. Els productes els obtenien al mercat negre. 10 dones han patit problemes i han hagut de ser intervingudes però podria haver-hi més afectades.

Són alguns del mig centenar de quadres de la col.lecció privada de la baronessa Thyssen que es podran visitar al monastir de Sant Feliu de Guíxols a partir de diumenge. És el nou Espai Carmen Thyssen que han inaugurat aquest midia. La mostra combina quadres de pintors catalans com Casas o Tàpies amb mestres internacionals com Gauguin o Delvaux.

Jordi Alba ha superat aquest matí les proves físiques i mèdiques prèvies a la signatura del contracte amb el Barça. El lateral esquerre de L'Hospitalet, que fitxa per 5 temporades, el presentaran aquesta tarda al Camp Nou en un acte obert a l'afició.

L'Audiència Nacional imputa Rodrigo Rato, l'ex-ministre Àngel Acebes i més d'una trentena de consellers de Bankia. És la conseqüència d'una querella d'UPyD que comportarà també que personatges com l'exgovernador del Banc d'Espanya hagin d'anar a declarar. A Barcelona, mentrestant, la fiscalia investiga les altes retribucions de directius de Catalunya Caixa, una entitat que ha rebut ajuts públics.

Artur Mas defensa el tercer plà d'ajustos de la Generalitat amb l'argument que el govern espanyol centrifuga el déficit a les autonomies. Mas insisteix que la sol.lució és el pacte fiscal.

L'ajuntament de Lleida es querella contra els propietaris de l'edifici esfondrat ahir. Creu que s'ha actuat amb negligència... La Paeria ha fet enderrocar més de 60 edificis del casc antic, en els últims anys.

Jordi Alba ja és a Barcelona a l'espera que demà el presentin com a nou jugador del Barça. Ara rep l'homenatge dels veïns de l'Hospitalet pels èxits aconseguits a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna.

L'euro per recepta centra la sessió de control al president Mas. Alícia Sànchez-Camacho li pregunta si farà marxa enrere amb la mesura si el Parlament dona suport a la proposta de resolució que el PP català presentarà entre avui i demà per eliminar-lo. Mas li respon que intentar canviar la llei del pressupostos seria una irresponsabilitat. El PSC també demana que no s'obligui els catalans a pagar doble.

L'Audiència Nacional admet a tràmit la querella presentada per UPyD contra 33 exmembres del consell d'administració de Bankia per estafa entre d'altres delictes. Entre els imputats hi ha l'expresident de l'entitat, Rodrigo Rato, José Luis Olivas, expresident de Bancaja i l'exministre Ángel Acebes que també va formar part del consell d'administració del grup bancari.

I avui estem una mica més aprop d'explicar com es va formar l'univers. El Centre Europeu de Física ha descobert una nova partícula que podria ser el bosó de Higgs, coneguda com la "partícula de Déu" i que explicaria com es forma la matèria de tot l'Univers. Científics de la Universitat Autònoma de Barcelona ha participat en la investigació.

Jordi Alba ja posa com a nou jugador del Barça. El de l'Hospitalet ha estat aquest migdia a les oficines del club i demà signarà contracte per 5 temporades. De la seva banda, l'Espanyol ha presentat el segon fitxatge d'aquest estiu, el migcampista Sergio Tejera

PPC i PSC demanen al Govern que no obligui els catalans a pagar doble. EURO PER RECEPTA.

Admesa la querella contra Bankia. IMPUTATS RATO, OLIVAS I ACEBES.

La "partícula de Déu". TROBAT EL QUE PODRIA SER EL BOSÓ DE HIGGS.

Jordi Alba torna a casa. DEMÀ EL PRESENTEN AMB EL NÚMERO 18.

La Generalitat podria anar al Constitucional si Madrid aprova la liberalització d'horaris comercials. Patronal, treballadors del sector i sindicats també hi son contraris. La Generalitat es queixa que s'envaeixen les seves competències, i els comerciants diuen que la iniciativa no portarà ni més vendes ni més llocs de treball.

Els bombers rescaten a Lleida un home i una dona atrapats en esfondrar-se una casa del casc antic de la ciutat. Preventivament s'ha hagut de desallotjar els veïns de sis inmobles més.

L'atur baixa al juny de 15 mil persones a Catalunya i 100 mil a Espanya. És la tercera baixada consecutiva... però la xifra d'aturats és un 12% més alta que fa un any.

Jordi Alba és a la llista de convocats pels Jocs Olímpics de Londres. Després de convertir-se en la revelació de l'Eurocopa, avui s'ha acomiadat del València... Demà arribarà a Barcelona, on dijous el presentaran com a jugador del Barça.

L'atur registrat baixa a Catalunya el juny de més de 15.300 persones. Els contractes a l'hoteleria, han permés aquest quart mes consequtiu de descens i situen el total de desocupats en 615.500. Al conjunt de l'estat les llistes d'aturats s'escurcen de quasi 100 mil. Feia 16 anys que l'atur no baixava tant un mes de juny. CÀMERA Bon dia tot i això, ara hi ha un 12% més de persones sense feina que fa un any.

Rescatades amb vida dues persones que han quedat atrapades aquest matí en esfondrar-se un edifici de cinc plantes al centre de Lleida. L'home de 45 anys i la dona de 29 han resultat ferits lleus. L'immoble s'hauria ensorrat en caure un mur de càrrega. Els veïns de les cases més properes han estat desallotjats per precaució.

La Generalitat, les associacions de comerciants i els sindicats catalans consideren que la iniciativa del govern espanyol per liberalitzar els horaris comercials és una invasió de competències. El govern espanyol vol canviar la llei per tal que els comerços de les zones turístiques obrin cada dia i per ampliar l'horari de la resta fins a 90 hores setmanals.

Un milió de persones celebra a Madrid el triomf de la selecció espanyola a l'Eurocopa. Un dels artífexs de la gesta, el blaugrana Jordi Alba, és la gran novetat en la llista de convocats per als Jocs Olímpics de Londres.

Les exportacions catalanes, malgrat el dur moment econòmic, arriben a rècords històrics, amb una facturació superior als 55 mil milions d'eurUs. Enmig, doncs, de la crisi que travessem, també hi ha dades positives com aquesta que avui hem conegut.

Bona afluència de públic en el primer dia laborable de les rebaixes d'estiu. La confederació de comerç calcula que la facturació arribarà als 800 milions d'euros.

Després de ballar entre el verd i el vermell l'Ibex 35 ha pujat un 0'3% i s'ha mantingut en els 7.100 punts

La venda de cotxes va caure a Espanya un 12% el més passat. Els concessionaris avisen que la situació és insostenible.

Aquesta tarda ha mort el pilot d'un dels helicòpters que treballava en l'extinció dels incendis que cremen a la comunitat Valenciana.

Els farmacèutics catalans diuen que han de dedicar força estona a informar els usuaris del copagament estatal dels medicaments

Al Parlament de Catalunya aquesta tarda s'ha constituït la comissió que ha d'investigar la gestió a les caixes catalanes que han rebut ajust públics.

La selecció espanyola celebra a Madrid l'Eurocopa que va aconseguir anit a Kiev davant Itàlia. El combinat de Del Bosque ha aterrat a les quatre de la tarda... Després els ha rebut el Rei a la Zarzuela, i ara recorre els carrers de la capital.

L'Espanyol ha tancat avui el traspàs de Javi Márquez al Mallorca a canvi d'una mica més d'un milió d'euros i el migcampista Sergio TEJERA

I al Tour, el britànic MARK CAVENDISH ha guanyat a l'esprint la segona etapa entre les localitats belgues de VISÉ i TOURNAI.

Guanya l'Eurocopa en golejar Itàlia per 4-0 i és la primera que fa triplet. LA SELECCIÓ FA HISTÒRIA.

Andrés Iniesta, escollit millor jugador de l'Eurocopa. SUCCEEIX XAVI HERNÁNDEZ.

El motor de la recuperació. RÈCORD D'EXPORTACIONS INDUSTRIALS.

Primer dia laborable de rebaixes. DESCOMPTES DEL 50% DE MITJANA.

Espanya es converteix en la primera selecció de la història que guanya un mundial i dues Eurocopes seguides. La selecció espanyola revalida a Kiev el títol europeu amb la golejada més àmplia en una final. 4 a 0 davant Itàlia amb un exhibició de joc que van arrodonir Silva, Jordi Alba, Torres i Mata.

L'èxit de la selecció espanyola s'ha basat una altra vegada en el model de joc del Barça. I un jugador blaugrana Andrés Iniesta ha estat escollit el millor del torneig. El manxec, que va ser també el millor de la final, succeeix en el palmarès d'aquest guardó a un altre blaugrana Xavi Hernàndez, que el va guanyar ara fa quatre anys a l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa.

Les exportacions industrials catalanes van batre rècords l'any passat. Tot i la crisi, van augmentar més del 13% i la tendència continua per aquest any. El sector de l'automòbil i el de la pell són els capdavanters. Al conjunt del sector, però, es continuen perdent llocs de treball.

Botigues plenes en el primer dia laborable de rebaixes amb descomptes que arriben al 70%. Avui dia fort, els comerciants esperen multiplicar per 4 les vendes d'ahir. En total calculen que facturaran uns 800 milions d'euros en aquesta campanya, si fa o no fa el mateix que l'any passat.

Entra en vigor a Catalunya el nou copagament farmaceutic amb un sistema que permet abonar la part que correspon a l'usuari un mes despres. A partir de l'u d'octubre el govern espera tenir a punt tot el sistema informatic per tal que els ciutadans puguin pagar directament l'icrement corresponent. El calcul és que un milio vuitcents mil catalans hauran de pagar un 10 per cent mes per medicament.

El Parlament de Catalunya aprovara a mitjans d'aquest mes de juliol la primera llei de l'Estat sobre dació en pagament. L'objectiu es aturar processos de desnonament i facilitar les formules de pagament a families que no poden fer front a la hipoteca.

Xavier Trias cumpleix el primer any com a alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i remarca que veu factible arribar a un acord amb el PSC en el govern de la ciutat. L'alcalde de Barcelona ha afirmat a l'Informatiu que fa un any va oferir als socialistes entrar al govern municipal i que van ser ells els qui ho van rebutjar.

Milers de ciutadans omplen botigues i grans superfícies comercials en el primer dia de les rebaixes d'estiu amb descomptes que van del 30 al 70 per cent. Els comerciants preveuen guanyar en tota la campanya, fins al 31 d'agost , uns 800 milions d'euros.

L'incendi agricola i forestal de Prats de Rei, on han cremat unes 1.000 hectàrees, ja es en fase de control. Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat el perimetre del foc i ara es centren en els punts calents de l'incendi per poder-lo donar per controlat del tot. Un cop l'incendi ha entrat en fase de control ha estat possible autoritzar als desallotjats tornar a casa seva.

Artur mas s'ha mostrat avui convençut que Europa exigira contrapartides a l'estat espanyol per un pr stec directe als bancs que considera que es "una bombona d'oxigen" per l'economia del pais. El president de la Generalitat ha instat a Mariano Rajoy a que prengui algunes decisions que no es poden ajornar mes.

Prop de mig milio de vehícles sortiran de l'area metropolitana de Barcelona cada cap de setmana d'estiu. Aquest dissabte ja hi ha hagut algunes retencions i Transit començara , les properes hores, el dispositiu de mobilitat especial destinat a reduir la siniestralitat a la carretera. I tot a punt tambe per les mesures especials de seguretat dels vehicles que viatgen al nord d'Africa en l'anomenat pas de l'estret.

Milers de gais i lesbianes de tot el món arriben a Barcelona per participar a la festa del Pride i per viure intensament els atractius d'una ciutat que veuen multicultural i oberta. Tot i que fan estades de menys d'una setmana, el turisme gai deixa aquests dies beneficis que ronden els 20 milions d'euros.

Ha acabat a Barcelona una trobada d'alguns del artífex del món del futur. Són personalitats en l'ambit de les programacions informàtiques o la simulació. Els experts ho tenen molt clar. D'aquí a 20 anys ja no portarem ordinadors portàtils ni tindrem pc de sobretaula a casa. Desapareixeran perquè el nostre dia a dia estarà envoltat de microprocessadors... A les parets, als lavabos, a cada racó de casa nostra... Només tindrem uns dispositius, cada cop més petits, i amb els quals interactuarem més fàcilment.

El president del govern Mariano Rajoy reitera que no hi haurà contrapartides econòmiques per a Espanya un cop hagi arrivat l'ajuda directa als bancs per part de l'Unió Europea. La comissio europea, de la seva banda, parla de condicions estrictes i exigeix a Espanya quer faci cas de les seves recomancions, entre les quals hi ha l'apujada de l'IVA.

El Ministeri d'Educació decideix que els universitaris tornin els diners de les beques si no aproven el 50% de les asignatures. A Catalunya la Generalitat apuja les taxes universitàries que poden arribar a pujar de més del 60%.

Els problemes en el sistema informàtic fan que els usuaris no hagin de fer efectiu, de moment, el diner del copagament sanitari. Es registrarà, però, el que deuen i s'els reclamarà més endavant.

Troben al parc de la draga de Banyoles un arc senser del periodo neolític en un optim estat de conservació. És la peça més antiga d'aquest període apareguda mai a Europa.

La selecció espanyola ja ha començat a preparar la final de l'Eurocopa de diumenge... Finalment el seu rival serà Itàlia, que ahir es va imposar a Alemanya per 2 a 1 gràcies a dos gols de Ballotelli. Els homes de Del Bosque s'entrenen a hores d'ara a l'estadi del Dinamo de Kiev.

Safisfacció del Govern espanyol per l'acord assolit ahir a la cimera europea. Desprès de 15 hores de reunió, els presidents espanyol i italià, amb el suport de França, aconsegueixen que els fons europeus vagin directament als bancs amb problemes, sense passar pels estats. D'aquesta manera no augmentarà el dèficit públic. El banc Central Europeu vigilarà d'aprop que es compleixin les condcions.

Les farmàcies catalanes no començaran a cobrar el nou copagament dels medicaments en funció de la renda fins l'agost com a mínim. Els problemes informàtics han obligat el govern català a prendre aquesta decisió, tal i com reclamava la patronal de farmàcia. L'import que s'hagi deixat de pagar el juliol, s'haurà d'abonar igualment els mesos següents.

45 dotacions terrestres i 8 d'aèries continuen treballant en l'extinció de l'incendi de Cabacés, al Priorat que està en fase de control. Tot i això les altes temperatures dificulten la seva extinció definitiva. De moment ja han cremat 120 hectàrees. Interior preveu que l'onada de calor acabi demà.

Itàlia serà la rival d'Espanya a la final de l'Eurocopa. L'equip va superar anit Alemanya per 2 a 1 amb una nova aposta pel futbol d'atac. Balotelli va avançar els italians amb dos gols a la primera part i només a l'últim minut Ozil va salvar l'honor alemany.

És l'arc neolític més antic trobat a Europa. I estava a l'assentament de Draga a pocs metres de l'estany de Banyoles. Fet de fusta de teix és el primer d'aquesta època que es troba sencer i amb unes excel·lents condicions de conservació. Després us es donem més detalls.