Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Parlament celebra aquest dimarts un nou ple sobre la situació sanitària a Catalunya, quan tots els indicadors de la pandèmia empitjoren. Aquest dilluns el risc de rebrot s'ha disparat 15 punts i s'apropa ja als 200, el que indicaria un risc molt alt i la velocitat de transmissió supera la barrera de l'1.

Des d'avui i durant 15 dies estan en vigor restriccions específiques per a Tortosa, Amposta, i Roquetes. El PROCICAT també ha aprovat mesures per millorar els anomenats grups bombolla en activitats extraescolars i colònies.

El Tribunal Constitucional estudia si admet a tràmit el recurs que l'ex president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar contra la sentència que l'inhabilita per any i mig. Torra demana a més que se suspengui de forma urgent l'execuió de la sentència. La inhabilitació de Quim Torra i la proximitat de l'1 d'octubre van ser els motius pels quals el govern central va vetar la presència del Rei Felip sisè en l'entrega de despatxos judicials a Barcelona. Un cop passat tot això el monarca tornarà a Barcelona, ho farà divendres vinent, juntament amb el president del govern central participaran en l'entrega de premis de la Barcelona New Economy Week que arrenca aquest dimarts. Ni el vicepresident en funcions de president Pere Aragonés, ni l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau assistiran.

En plana política el PDECAT i JxCat trenquen definitivament.

El Barça no incorpora cap nou jugador en tancar-se el mercat de fitxatges d'estiu.

Atents un dia més a les dades de la pandèmia, després de què aquest diumenge s'incrementessin en més de 2mil els casos de COVID19 detectats a Catalunya en només 24 hores. El nombre de morts supera els 13.400, després de 16 noves defuncions. A Barcelona la Guàrdia Urbana ha desallotjat només dissabte a la nit prop de 500 persones per fer botelló al carrer i ha interposat 42 denúncies.

De l'àmbit polític, el PDECAT reuneix avui el seu consell nacional per decidir com es presenta finalment a les eleccions. En plena pugna amb Jxcat per la marca electoral. Les bases de Junts per Catalunya han avalat aquest diumenge la doble militància fins a que arribin els comicis i han donat també suport a la via de la confrontació amb l'Estat.

Dels esports el Barça empata amb el Sevilla a primera divisió i l'Espanyol guanya el Sabadell a segona.

El FC Barcelona dominó y sometió a un novato Real Madrid en su primer encuentro como equipo de la institución blanca en la Liga Iberdrola. Laz azulgrana dieron el primer golpe con el primer disparo al que se atrevió Patri Guijarro

El govern presenta avui els cinc nous hospitals satèlits que es construiran a Barcelona, l'Hospitalet, Badalona, Sant Joan d'Espí i Lleida per atendre casos de covid. Amb un centenar de llits cada un d'ells es preveu que entrin en funcionament a principis d'any. Segons el Departament de Salut, la situació de la pandèmia a Catalunya és ara mateix d'estabilitat tensa.

El nou protocol d'actuació preveu la reducció a 10 dies de les quarentenes dels contactes de positius per COVID i que passat el periode d'aillament no sigui necessària una prova PCR. Els contactes estrets dels contactes no caldrà que facin quarentena.

Institucions, partits i entitats sobiranistes han volgut donar imatges d'unitat en la situació d'internitat política que viu Catalunya. La concentració dels CDR a Barcelona ha acabat amb aldarulls 15 detinguts per desordres públics, llençament d'objectes i crema de contenidors. A Girona també s'ha detingut una persona.

En clau esportiva, triple victòria ahir del Barça en futbol, basquet i handbol.

Es compleixen tres anys del referendum il.legal de l'1 d'octubre. Un aniversari que Catalunya afronta enmig de la incertesa política amb un president interí i unes eleccions a l'horitzó. L'oposició espera els comicis el més aviat possible. En la vessant judicial encara hi ha desenes de causes pendents als jutjats per l'1 d'octubre i s'esperen sentències com la del Major Trapero o la Mesa del Parlament.

Aquest primer d'octubre té lloc en un context de pandèmia. El Procicat ha implantat restriccions a Vic i Manlleu per frenar els contagis i ha prorrogat quinze dies més les que estan vigents a Barcelona i l'àrea metropolitana, Girona, Salt i alguns municipis de la Noguera. Catalunya rebutja les mesures impulsades pel ministeri per restringir la mobilitat als municipis de més de 100mil habitants.