Enlaces accesibilidad
Cinema

Gaudeix de les pel·lícules gratuïtes i en català de RTVE Play Catalunya!

Per
Gaudeix a RTVE Play Catalunya de 16 pel·lícules gratis
Pel·lícules disponibles a RTVE Play Catalunya

Si t'agrada veure pel·lícules doblades al català, aquí pots trobar un catàleg de films que estan disponibles a la plataforma RTVE Play Catalunya. L'accés és totalment gratuït i només cal que et subscriguis! En tens més d'una trentena per gaudir del millor cinema.

Tokyo Shaking

11 de març de 2011. El terratrèmol més gros que ha experimentat Tòquio desencadena el desastre de Fukushima. Alexandra acaba d'arribar al país procedent de França, per a treballar en un banc i inesperadament, ha d'afrontar aquesta crisi nuclear.

Formentera Lady

Samuel (José Sacristán), viu com un hippie a l'illa de Formentera des de la dècada dels setanta. La seva llibertat i tranquil·litat es veuen pertorbades quan apareix la seva filla Anna (Nora Navas) al costat del seu fill Marco. Samuel haurà de quedar-se a càrrec del nen… I aprendrà a fer alguna cosa que mai va fer abans: cuidar algú.

Hava, Maryam, Ayesha

Tres dones afganeses de diferents contextos socials s'enfronten al repte més important de les seves vides. Hava és una dona embarassada a la qual ningú importa, que viu amb el seu pare i amb la seva madrastra. Maryan, una intel·ligent reportera de televisió, està a punt de divorciar-se del seu infidel marit quan descobreix que està embarassada. Ayesha, una noia de 18 anys, accepta casar-se amb el seu cosí després d'haver quedat encinta d'un noi que desapareix sobtadament després de descobrir el seu embaràs. Les tres han de resoldre els seus problemes per si mateixes per primera vegada en les seves vides.

L'esdeveniment

França, 1963. Anne és una jove estudiant brillant amb un futur prometedor al davant. Però quan es queda embarassada veu com desapareix l'oportunitat d'acabar els seus estudis i escapar de les limitacions del seu entorn social. Davant la proximitat dels seus exàmens finals i conforme va creixent el seu ventre, Anne decideix actuar, encara que hagi d'enfrontar-se a la vergonya i al dolor, encara que hagi d'arriscar-se a anar a la presó per a fer-ho...

A temps complet

Julie fa un esforç titànic per a criar als seus dos fills als afores de París i conservar al mateix temps la seva feina en un hotel de luxe en el centre. Just quan aconsegueix una entrevista per al treball que feia temps que desitjava, esclata una vaga general que paralitza tot el transport públic i posa en risc el delicat equilibri que Julie havia construït. Comença llavors una carrera embogida contra el temps en la qual Julie no pot permetre's flaquejar.

Aisha

Una jove nigeriana cerca asil a Irlanda. Atrapada durant anys al sistema d'immigració, coneix l'expresoner Conor Healy. Però el seu futur a Irlanda és incert.

La pitjor persona del món

Julie és una noia de trenta anys i la seva vida és un desastre existencial. Sent que ha malgastat part del seu talent i el seu nuvi Aksel, un exitós novel·lista gràfic, la pressiona perquè contingui la seva energia i senti el cap. Una nit es cola en una festa i coneix Eivind, un jove encantador. Trigarà poc a trencar amb Aksel i embarcar-se en una nova relació amb l'esperança que la seva vida adquireixi una nova perspectiva. No obstant això, haurà d'adonar-se que ja és massa tard per certes opcions vitals.

The Royal Game

Viena, 1938. Els nazis s'acaben d'annexionar a Àustria i el notari Josef Bartok sap que està en perill. Mentre es prepara per fugir, és detingut per la Gestapo i tancat en un hotel reconvertit en presó. Només sortirà si col·labora amb els nazis, però Bartok no està disposat a cedir. Aïllat, la soledat comença a fer efecte fins que aconsegueix robar un llibre d'escacs, que serà el seu punt de suport per mantenir-se amb seny i convertir la resistència en un joc.

Drive My Car

Basada en un conte de l'escriptor Haruki Murakami, el protagonista de la pel·lícula és Yusuke Kafuku, actor i director de teatre, que malgrat no ser capaç de recuperar-se d'un drama personal, accepta muntar l'obra 'Tío Vania' en un festival d'Hiroshima. Allà, coneix a Misaki, una jove reservada que li han assignat com a xòfer. A mesura que passen els trajectes, la sinceritat creixent de les seves converses els obliga a enfrontar-se al seu passat i acaben sortint a la llum secrets de les seves vides.

Mamà Maria

Patience Portefeux treballa com a traductora d'àrab per a la policia de París. Tractant d'encobrir al fill de la dona que cuida a la seva mare, Patience s'involucra en un assumpte de drogues, tenint accés a un gran carregament de cànnabis. Simultaniejant el seu treball en la brigada antidroga, es convertirà en la famosa distribuïdora de droga, Mamà Maria.

Madame Curie

Marie Sklodowska-Curie, nascuda a Polònia i resident a París, va dedicar la seva vida a la recerca científica i a la lluita pel respecte a la igualtat entre homes i dones. Els seus descobriments en el camp de la radioactivitat a inicis del segle XX, van canviar el món per sempre. A mesura que descobreix elements radioactius prèviament desconeguts, aviat es torna terriblement evident que la seva recerca podria conduir a aplicacions en medicina que permetrien salvar milers de vides, però també a usos en la guerra que podrien destruir milions d'elles.

L'informe Auschwitz

Aquesta és la història de Freddy i Walter, dos joves jueus eslovacs que van ser deportats a Auschwitz en 1942. El 10 d'abril de 1944, després d'una planificació meticulosa i amb l'ajuda i la resistència dels seus reclusos, aconsegueixen escapar. Demacrats i ferits, travessen les muntanyes de retorn a Eslovàquia per trobar-se amb la resistència i la Creu Roja. Recopilen un informe detallat sobre el genocidi en el camp.

Incerta glòria

Al front d'Aragó, el 1937, Lluís, un jove oficial republicà, destinat a un lloc temporalment inactiu en un erm desert, coneix a una enigmàtica vídua de la qual s'enamora i que aconsegueix engalipar-ho per a falsificar un document que la converteixi en la senyora de la comarca. A partir d'aquest moment, la fèrria moral del soldat es desgasta progressivament fins que arriba a perdre-la per complet, quan la dona l'obliga a matar al seu millor amic a canvi de proporcionar-li els mitjans per a salvar la vida del seu fill.

Cartes a Roxane

París, 1897, en plena Belle Époque. Edmond Rostand és un dramaturg prometedor. Però tot el que ha escrit ha estat un fracàs i ara sofreix una paràlisi creativa total. Gràcies a la seva admiradora, la gran actriu Sarah Bernhardt, coneix al millor actor del moment, Constant Coquelin, que insisteix a interpretar la seva pròxima obra. I, a més, vol estrenar-la dins de tres setmanes. El gran problema per a Edmond és que encara no la té escrita.

El Palau Ideal

A la fi del segle XIX, Joseph Ferdinand Cheval és un carter que viatja cada dia per la regió de Drôme, de poble en poble. En un d'aquests viatges, coneix a la dona de la seva vida, Philomena. D'aquesta unió naixerà Alice. Per a aquesta nena que Joseph estima per sobre de tot, es llança a una aventura boja: construir-li amb les seves pròpies mans un increïble palau. Sense desistir, aquest home ordinari no abandonarà mai i consagrarà 33 anys per a construir una obra extraordinària.

Barcelona, nit d'hivern

Barcelona. Durant la màgica Nit de Reis, divertits i commovedors personatges viuen històries d'amor romàntiques, eixelebrades i a vegades, agredolces. Si vols veure aquesta pel·lícula en català nomès has de clicar a l'opció 'versió original'.

Martin Eden

Martin Eden és un noi humil de poble que es guanya la vida treballant com a mariner. Un dia, Martin defensa d'una agressió a Arturo, un jove de classe alta. Com a agraïment, aquest convida a Martin a la seva llar i a poc a poc li va introduint en el seu estil de vida. El jove coneix així els avantatges de l'educació, i veu això com una oportunitat per a progressar i convertir-se en l'escriptor que ha decidit que vol ser, mentre aprofita al màxim el temps entre luxes. Martin rebrà un impuls inesperat quan conegui a Elena, la germana d'Arturo, de la qual s'enamora a l'instant.

Retrat d'una dona en flames

Ens situem al 1770 a la Bretanya francesa. Marianne és una pintora que ha de fer el retrat matrimonial d'Héloïse, una jove que acaba de deixar el convent. Héloïse no accepta el seu destí com a dona casada i es nega a posar, per la qual cosa Marianne ha de treballar en secret. Es fa passar per dama de companyia per poder observar-la de dia i pintar-la de nit. La seva relació es torna més intensa a mesura que comparteixen juntes els últims moments de llibertat d'Héloïse abans de les seves noces.

Contra

En una ciutat alemanya, una jove de l'extraradi, immigrant musulmana, que somia amb ser advocada es matricula en la Facultat de Dret, però el primer dia de classe té un enfrontament amb un professor polèmic, conegut per ser provocatiu i per parlar fora de to. Obligat per la Universitat, el professor ha de preparar a la jove per a un concurs de debat nacional. Encara que cínic i arrogant, podria ser l'entrenador perfecte per a l'entusiasta estudiant, però abans hauran de ser capaces de superar els seus propis prejudicis.

Ondina

Ondina treballa al Senat de Berlín com a guia de desenvolupament urbà. És doctora en Història i viu en un petit apartament en Alexanderplatz. No obstant això, sota una aparença de vida urbana moderna s'amaga un vell mite: si l'home al qual mestressa la traeix, ella haurà de matar-li i tornar a l'aigua d'on va venir. Així, quan el seu amant Johannes la deixa per una altra, Ondina creu que no té elecció, però gairebé immediatament coneix a Christoph, un bussejador industrial, i s'enamora d'ell inesperadament.

Worth

Basada en fets reals. Kenneth Feinber és un prestigiós advocat de Washington D. C. que accepta l'encàrrec d'administrar el Fons de Compensació per a les víctimes de l'11 de setembre. En la seva lluita per la defensa dels interessos dels afectats entre l'embull burocràtic i política estatunidenca, descobrirà l'essència sentimental de la vida.

Els dies que vindran

Només fa un any que surten junts quan Vir i Lluís descobreixen que estan embarassats. Durant 9 mesos, seguirem l'aventura d'aquesta jove parella barcelonina, el gir enorme que donarà la seva vida, les seves pors, alegries, les seves expectatives i les realitats que, durant el seu embaràs, creixen davant ells.

The farewell

Després de descobrir que la seva estimada matriarca pateix un càncer de pulmó terminal, la seva família decideix que ella no ho sàpiga, i convoquen una reunió familiar a la Xina on s'espera que hi acudeixin tots els membres que l'han conegut al llarg de la seva vida. Encara que els pares de Billi, que viuen a Nova York, es neguen a participar en allò que per a ells és una farsa, la seva jove i tossuda filla posa rumb a la Xina per poder acomiadar-se de la seva àvia i, de passada, tornar a forjar els vincles perduts amb la família a causa de la distància.

La meva nena

Héloïse és mare de tres fills. Té una petita crisi quan la més petita d'ells, Jade, decideix que en complir els divuit anys, abandonarà la seva vida a França per a seguir amb els seus estudis al Canadà. A mesura que s'acosta el moment en què Jade continuï la seva vida lluny de casa, Héloïse veurà augmentar el seu estrès i no podrà parar de pensar en tots els moments viscuts al costat de la seva petita.

Rusc

En un poble molt unit de Kosovo, les famílies lluiten per a arribar a final de mes, ansioses per rebre notícies dels marits, pares i fills que van anar a la guerra. Quan les abelles de Fahrije deixen de produir mel, decideix treure's el permís de conduir i s'aventura a la ciutat per a vendre ajvar casolà en una botiga de comestibles local. La seva ingenuïtat i ambició posen a prova als habitants d'un poble conservador per naturalesa en el qual continuen vigents les nocions patriarcals i tradicionals de la societat.

Dating Amber

A la Irlanda dels anys 80, els millors amics Eddie i Amber, fingeixen ser parella per a allunyar els rumors sobre la seva orientació sexual que corren per l'institut. Eddie està ansiós per entrar en l'exèrcit com el seu pare, mentre que Amber somia amb mudar-se al centre liberal de Londres.

La plaça del Diamant

Pel·lícula basada en la novel·la de Mercè Rodoreda. L'acció transcorre a Barcelona, entre els anys 30, abans de la Guerra Civil, fins entrada la postguerra. La protagonista és la Colometa, una noia que veu esfondrar-se el món al seu voltant a causa de la guerra.

Estiu 1993

Frida, una nena de sis anys, afronta el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare. Lluny del seu entorn pròxim, en ple camp, la nena ha d'adaptar-se a la seva nova vida.

Benvolguts camarades

Lyudmila és membre del partit comunista local i una gran defensora dels ideals del règim. Durant una vaga laboral en una fàbrica de motors, veu com l'exèrcit, enviat pel Govern, dispara als manifestants i es produeix així una massacre. Aquest succés canviarà els seus ideals i els seus valors polítics per sempre. Amb la ciutat destruïda i agitada per les revoltes, molta gent resulta ferida o desapareguda, entre elles la filla de Lyudmila, cosa que l'obligarà a buscar-la entre el caos de la ciutat.

Nahid

Nahid narra el conflicte d'una jove dona divorciada que viu amb el seu fill en una petita ciutat al nord de l'Iran i desitja casar-se amb l'home del qual s'ha enamorat. D'acord amb les lleis del seu país, el pare té la custòdia del nen, però, no obstant això, el seu exmarit li ha garantit a ella el dret a la pàtria potestat del seu fill sota la condició que mai tornarà a casar-se. Lluitant per no perdre als seus dos sers estimats, ella haurà de valorar una tercera opció: un matrimoni temporal. Tanmateix, això la posa en una dificultat, ja que malgrat ser legal, no és una cosa ben rebuda per la societat que li envolta.

Només les bèsties

Una dona desapareix. Després d'una tempesta de neu, el seu cotxe és descobert en una carretera en direcció a un poble remot. Mentre que la policia no sap per on començar a investigar, cinc persones semblen estar lligades a la desaparició. I cadascuna d'aquestes persones té el seu propi secret a ocultar.

Fills del sol

Alí, un nen de 12 anys, i els seus amics, treballen per a sobreviure i ajudar a les seves famílies fent treballs en un garatge i cometent petits delictes per a aconseguir diners. En un gir dels esdeveniments, Alí rep l'encàrrec de trobar un tresor ocult sota terra. Per això recluta als seus amics, però abans de començar la missió han de matricular-se a l'Escola del Sol, una institució caritativa que intenta educar a nens sense llar, situada prop d'on es troba el tresor.