Enlaces accesibilidad
Cinema

'Drive My Car', la pel·lícula basada en un conte de Haruki Murakami, ja disponible a RTVE Play!

  • Ja pots veure la pel·lícula 'Drive My Car' doblada al català a RTVE Play Catalunya
  • L'escriptor Haruki Murakami ha guanyat el Premi Princesa d'Astúries 2023 de Lletres

Per

Cinema de La 2 - Drive My Car

La pel·lícula 'Drive My Car' doblada al català ja està disponible al catàleg d'RTVE Play Catalunya. El film basat en un dels contes del llibre 'Hombres sin mujeres' del famós escriptor Haruki Murakami, Premi Princesa d'Astúries 2023 de Lletres, és considerada una obra mestra. El metratge és un drama ple de misteri i passió que ja ha seduït al públic de tot el món.

El protagonista de la pel·lícula és Yusuke Kafuku, actor i director de teatre, que malgrat no ser capaç de recuperar-se d'un drama personal, accepta muntar l'obra 'Tío Vania' en un festival d'Hiroshima. Allà, coneix a Misaki, una jove reservada que li han assignat com a xòfer. A mesura que passen els trajectes, la sinceritat creixent de les seves converses els obliga a enfrontar-se al seu passat i acaben sortint a la llum secrets de les seves vides.

4 nominacions als Oscar

La pel·lícula japonesa dirigida per Ryûsuke Hamaguchi va tenir la seva estrena mundial en el Festival de Cinema de Cannes de 2021, on va competir per la Palma d'Or i va guanyar tres premis, inclòs el de millor guió. La pel·lícula va rebre elogis generalitzats de la crítica, i molts la van declarar com una de les millors pel·lícules de l'any. Va obtenir quatre nominacions per a la 94a edició dels Premis Óscar: millor pel·lícula, millor director, millor pel·lícula internacional i millor guió adaptat i és la primera pel·lícula japonesa nominada a millor pel·lícula. Paral·lelament, en la 79a edició dels Globus d'Or, la pel·lícula va guanyar el premi a la millor pel·lícula en llengua no anglesa.

'Drive my car' disponible a RTVE Play Catalunya

'Drive my car' disponible a RTVE Play Catalunya

Premi Princesa d'Astúries per Murakami

La tradicional cerimònia dels Premis Princesa d'Astúries 2023 ha entregat el seu reconeixement a les lletres a l'escriptor Haruki Murakami (Kioto, 1949), l'autor més llegit i traduït al japonès. Adorador dels gats i els Beatles, ha seduït a milions de lectors de tot el món amb el seu univers únic.

Haruki Murakami, Premi Princesa d'Astúries 2023 de Lletres

Haruki Murakami, Premi Princesa d'Astúries 2023 de Lletres

El jurat ha destacat "la singularitat de la seva literatura, el seu abast universal, la seva capacitat per a conciliar la tradició japonesa i el llegat de la cultura occidental en una narrativa ambiciosa i innovadora, que ha sabut expressar alguns dels grans temes i conflictes del nostre temps: la solitud i la incertesa existencial".

El seu llibre més cèlebre és Tòquio Blues, que part de l'impacte nostàlgic d'aquesta cançó dels Beatles en el protagonista. En aquesta obra, que va causar un veritable furor juvenil al Japó, Murakami ja va dibuixar alguns dels temes clau que caracteritzen la seva literatura: com la solitud, la incertesa existencial, l'alienació, els ritus d'iniciació, el realisme màgic o les atmosferes oníriques.