Enlaces accesibilidad

"El Sostre Groc" activa una nova denúncia per abusos sexuals

  • 'El Sostre Groc' ha fet sortir a la llum casos nous d'abusos sexuals i ha activat una altra denúncia a l'Aula de Teatre de Lleida
  • El documental d'Isabel Coixet, participat per RTVE, ja està disponible a RTVE Play

Per
Somos cine - 'El techo amarillo', de Isabel Coixet (tráiler)

La Fiscalia de Lleida ha denunciat l'exprofessor i exdirector de l'Aula de Teatre de Lleida, Antonio Gómez, per presumptes abusos sexuals. Una acusació que es basa en testimonis nous d'alumnes que haurien patit tocaments durant les classes i que han gosat denunciar, arrel del documental "El sostre groc" d'Isabel Coixet.

La fiscalia també inculpa dues exdirectores del centre per estar-ne al cas i no haver impedit els abusos. En aquest cas, els delictes no haurien prescrit, com va passar en alguns que s'assenyalen al documental.

El sostre groc, d'Isabel Coixet, documental de denúncia participat per RTVE

'El sostre groc' explica i denuncia el cas de l'Aula de Teatre de Lleida a través de les seves protagonistes. L'any 2018, un grup de nou dones va presentar una denúncia contra dos professors pels abusos sexuals, patits durant els anys 2001 i 2008, quan elles eren adolescents. Per por, per vergonya o perquè van trigar molt de temps a entendre i pair el que havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit i es va arxivar. El que no sabien és que, malgrat tot, els seus testimonis estaven obrint una porta darrera la qual no estava tot perdut.

El documental es va estrenar al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i va rebre una ovació final i amb la platea dempeus, i també va rebre el Premi RTVE – Una altra mirada “per no mirar cap a una altra banda i per la seva valentia”. Igualment, va guanyar el Premi Gaudí al millor documental.

En una entrevista a Tània Sarrias al programa "Punts de Vista, Isabel Coixet explica que va descobrir aquests fets a través d'un article al diari i, tot i que en principi va pensar que faria una ficció, quan va conèixer les protagonistes va canviar d'idea.

Quan les vaig conèixer vaig sentir que la ficció que jo fes mai estaria a l'alçada del que jo estava sentint quan elles m'ho explicaven