Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jordi Ballart planteja il·legalitzar partits com Vox

  • L'alcalde en funcions de Terrassa prioritza refer el pacte amb ERC i obre una porta a incorporar Junts al govern municipal
  • Ballart, sobre el president Sánchez: "M'ha decebut molt. Havia de solucionar el problema a Catalunya i no ho va fer"

Per
Cafè d'idees - Jordi Ballart planteja il·legalitzar partits com Vox

L'alcalde de Terrassa en funcions, Jordi Ballart, creu que s'hauria de plantejar il·legalitzar partits com Vox: "Hi ha discursos que no es poden permetre de cap manera". En aquest sentit, Ballart reclama més contundència per part del sistema judicial i de la llei de partits en contra de les formacions que generen odi i intolerància: "Hi ha discursos d'odi i algun dia algun jutge hauria de dir alguna cosa, que no acabin amb el que s'ha aconseguit".

Ballart prioritzarà refer el pacte amb ERC

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Ballart ha assegurat que prioritzarà refer el pacte amb ERC i obre una porta a incorporar Junts al govern municipal, tot i que no descarta acords puntuals amb el PSC: "Tots els escenaris són oberts, podem governar amb 11 regidors".

L'alcalde en funcions de Terrassa diu que no hi ha una majoria alternativa a la que ell encapçala ell perquè qualsevol altra opció passaria un pacte amb Vox: "Hem de parlar de cordó sanitari i visualitzar la seva política de solucions fàcils a problemes complexes".

Ballart: "No parlem de la B40 ni del Quart Cinturó"

Ballart defensa la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa i Sabadell que connecti una via que enllaci amb Abrera i que enllaci amb la ronda Oest de Sabadell per no generar un problema a Terrassa: "No estem parlant del Quart Cinturó ni de la B-40 que hauria d'arriar fins a Granollers".

Ha retret a la Generalitat "no presentar-se" a la signatura de l'acord tancat amb el ministeri, després de molts mesos: "Vam arribar un acord el març. Ja ha passat el primer trimestre, ja veurem. Si no ses tanca l'acord abans de la legislatura, dubto que ho faci un govern del PP i Vox".

MEDIA[6892200,a]

L'alcalde en funcions de Terrassa es posa com a primera fita el manteniment de carrers, voreres, parcs infantils i jardins: "Necessitem un pla de xoc per posar la ciutat al dia". Ballart situa en segon lloc la neteja i diu que s'hi han fet millores i "cal un pas endavant en corresponsabilitat".

Ballart critica al PSC per haver perdut els "valors originaris"

Ballart critica al PSC de qui diu que ha perdut els "valors originaris" de les diferents famílies i que ha prioritzat pactes amb altres forces i captar els vots de Ciutadans: "No m'hi identifico en les seves polítiques, ni en com està tractant la qüestió catalana".

Retreu a Pedro Sánchez no haver aprofitat el govern de l'Estat per fer una proposta per solucionar la qüestió catalana: "Sánchez i el PSOE tenien la paella pel mànec, haurien hagut de fer una proposta. Sense urnes, legals i acordades, no serà possible resoldre-ho".

Amb relació al "front comú independentista" que reclamava el president de la Generalitat, Pere Aragonès, Ballart el posa en dubte després del pacte a Roses entre Junts i el PSC per desbancar a ERC: "El front comú ha sigut l'alcaldia de Roses, si aquesta és la unitat...".