Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Alícia Romero confirma que el PSC presentarà candidat a presidir la Mesa del Parlament

Per
Cafè d'idees - Alícia Romero: "ERC fa un front comú per tapar les seves febleses"

La portaveu parlamentària de PSC i Units per Avançar, Alícia Romero, confirma que el PSC presentarà candidat a presidir la Mesa del Parlament i descarta donar suport al candidat dels Comuns: "Volem optar a la presidència". Alícia Romero celebra la retirada de l'escó a Laura Borràs, tot i que diu que arriba tard: "Hem anat desprestigiant la institució des de fa temps".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Romero reconeix el mal resultat del PSOE a les municipals i autonòmiques de diumenge passat i creu que el president, Pedro Sánchez, ho ha reconegut implícitament en convocar les eleccions generals: "Hem perdut 400.000 vots, ho reconeixem i no ho escolto així a altres partits".

Sobre els resultats electorals a Catalunya de la resta de partits i la via de resoldre la pèrdua de vots de cara al 23J, Romero qüestiona la intenció del front unitari proposat pel president, Pere Aragonès: "Davant els resultats electorals adversos decideixen fer un front comú per tapar les seves febleses".

Romero assegura que el PSC ha sigut lleial al país recolzant als pressupostos i que han donat suport a allò que creuen coherent, si bé retreu al govern de Pere Aragonès que "costa molt dialogar i arribar a acords amb aquest Govern".

Romero acusa Junqueras de mentir

Romero acusa el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, de "mentir" ahir en aquest programa, quan va dir que els socialistes havien permès governar a Mariano Rajoy el 2016: "El PSC va dir no a Rajoy. Vam tenir una certa crisi amb el PSOE, Sánchez va renunciar a l'acta de diputat. Em sembla molt inviable que Sánchez pugui fer això".

Amb relació al candidat del PSC a les eleccions generals del 23J, Romero afirma que no serà Salvador Illa perquè "té un compromís amb Catalunya" i no descarta que repeteixi Meritxell Batet "o altres persones que es puguin postular".

Romero no descarta a Collboni com a alcalde

La socialista no descarta que Jaume Collboni sigui alcalde Barcelona i recorda que Ada Colau ho va ser fa quatre anys havent quedat segona i afegeix que ho va ser de manera legítima: "Qui aconsegueix majories en un consistori és qui és l'alcalde, capaç de trobar acords, de generar aliances".

Romero retreu a ERC que vulgui donar suport al candidat de Junts a Barcelona, Xavier Trias: "Em sorprèn que ara vulguin donar suport a Junts, potser per tapar-se les seves febleses. Amb Trias no arriben a 21".

Sobre les negociacions del líder del partit a Barcelona, Romero assegura que Collboni ha obert converses amb tots els grups i creu que descarta a VOX: "No està negociant amb Vox, però no ho pot confirmar".

NOTICIA [2447937,IMAGEN]

Per Romero, Díaz Ayuso fa "una política bastant trumpista"

La portaveu del PSC afirma que PP i Vox "són molt similars" en les seves votacions i pensa que hi ha mitjans de comunicació fan "trumpisme" contra el PSOE posant d'exemple el suport de Bildu al govern de l'Estat per "comparar" els socialistes amb ETA: "ETA ha desaparegut fa deu anys. És un ús trumpista de la comunicació".

Romero acusa Isabel Díaz Ayuso de fer una política bastant trumpista. "El Sr. Feijóo té a les seves files a Ayuso. Escampant mentides que alguna cosa queda".