Enlaces accesibilidad

Laporta nega que el 'Cas Negreira' sigui corrupció esportiva

Per
Joan Laporta compareix per donar explicacions sobre el Cas Negreira
Joan Laporta compareix per donar explicacions sobre el Cas Negreira

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, rebutja de ple totes les acusacions de possible "corrupció esportiva" pel 'cas Negreira'. Pràcticament dos mesos després que esclatés el cas, l'esperada compareixença del president blaugrana ha estat per defensar la innocència del club i deixar clar que el Barça no ha comès cap irregularitat i "no ha fet mai cap actuació que tingués com a objectiu final adulterar la competició per a aconseguir algun tipus d'avantatge esportiu".

Joan Laporta nega irregularitats en el Cas Negreira

Laporta defensa la transparència dels pagaments

Laporta ha explicat que el Barça compta com la resta de clubs amb "l'assessorament professional" d'una persona amb "trajectòria de l'estament arbitral" i que aquest feia el seu treball "amb claredat i transparència". Així, ha defensat que "existien factures, pagades per transferència bancària".

El president blaugrana ha comparegut amb els 629 informes tècnico arbitrals, 43 CD's i 4 informes, amb els que ha reiterat que l'agència tributària "no ha pogut demostrar que s'hagi pogut afectar cap resultat". "No ho ha pogut demostrar perquè no era possible". Laporta ha conclòs que "no és un cas de corrupció esportiva" i que "en tot cas, el Barça seria la persona perjudicada".

Acte de "cinisme" del Reial Madrid

El president blaugrana també ha denunciat el que ha qualificat de "linxament públic i mediàtic" contra la institució pel 'Cas Negreira'. "Se'ns ha condemnat abans del judici", ha criticat, i demana a "institucions i mitjans de comunicació" respectar el "principi d'innocència". Laporta assegura el club que es reserva la reclamació dels danys i perjudicis ocasionats pel cas.

Laporta també ha tingut paraules molt dures pel Reial Madrid, a qui acusa de fer un "acte de cinisme sense precedents" en personar-se com a perjudicat en el cas. Pel president del Barça, el club de Florentino Pérez, ha estat "històricament beneficiat pels errors arbitrals" i espera que el judici serveixi per "desemmascarar-los".

En aquest mateix sentit, també ha qualificat l'actitud del president de LaLiga, Javier Tebas, de "irresponsable" i adverteix que no beneficia la competició. Considera que Tebas ha intentat "alimentar la polèmica", fins i tot, "aportant documents erronis". Ben al contrari, Laporta ha destacat "la prudència" amb la que ha actuat el Consell Superior d'Esports i la RFEF. També ha anat especialment amb compte a l'hora de referir-se a la UEFA amb l'esperança que finalment no sigui sancionat.