Enlaces accesibilidad
L'Hospitalet Experience

L'Hospitalet es dona a conéixer al món durant el MWC: cultura i música al Village

Per
El CEO del MWC, John Hoffman, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, inauguren 'l'Hospitalet Experience'
El CEO del MWC, John Hoffman, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, inauguren 'l'Hospitalet Experience'

L'Hospitalet de Llobregat acull un any més el congrés de telefonia mòbil més important del món, el Mobile World Congress. La ciutat alberga una infinitat d'expositors i de visitants d'arreu del món durant quatre dies. Per això, des de l'ajuntament de la ciutat i la GSMA, l'organitzadora del congrés, han engegat de nou l'Hospitalet Experience, una iniciativa per donar a conéixer la ciutat entre els visitants.

Aquest any, el Village ofereix nous espais immersius, gastronomia, música, i una forta aposta per la formació digital. La iniciativa del consistori, que se celebrarà en paral·lel al Mobile, posarà el focus en la formació a joves i gent gran. El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que ha presidit la inaguruació de l'espai, ha pronosticat que aquesta edició del Mobile Word Congress serà "espectacular".

Tecnologia per joves i gent gran

La tecnologia 6.0 serà la gran protagonista de L'H Experiencie. Així, a l'espai Workshop + Lab es duran a terme, d'una banda, xerrades enfocades a la creació d'espais segurs en l'ús de les noves tecnologies, així com formacions en competències bàsiques en l'ús dels telèfons mòbils per a gent gran.

D'altra banda, pel que fa als més joves, en aquest espai s'oferiran conferències centrades, per exemple, en l'ús responsable de les xarxes socials, la privacitat o les 'fake news'. En aquest sentit, l'alcaldessa ha destacat "l'ambició" de l'Hospitalet perquè grans i joves "tinguin la possibilitat de desenvolupar el seu dia a dia sense necessitat de recórrer a ningú".

En la mateixa línia, Hoffman ha afirmat que el MWC també va sobre "connectar a les persones desconnectades". Precisament, aquesta edició del Village també comptarà amb el 'TIC Truck', un contenidor de transport marítim reciclat que funcionarà com a punt de suport en els tràmits digitals per a aquelles persones que no tenen habilitats digitals o accés a internet.

Gastronomia i música

Pel que fa a la gastronomia, a l'espai habilitat a la plaça Europa també s'oferiran tapes de catorze bars i restaurants de l'Hospitalet. El Village d'enguany també compta amb una programació musical, amb diverses actuacions que repassaran tots els gèneres, com el pop, la rumba o el jazz. Amb tot, Hoffman ha apuntat que el Village "resumeix tot el que vol el Mobile".

Ampliació de Fira Gran Via

En l'acte d'inauguració del Village, Hoffman i Marín també han fet menció a les obres de construcció del nou pavelló de Fira Gran Via, que es preveu que acabin el 2026. Per la seva banda, l'alcaldessa ha afirmat que l'ampliació "permetrà que el MWC creixi tant com -GSMA- vulgui". Al seu torn, Hoffman ha celebrat la construcció del nou espai i ha destacat que l'ampliació serveixi per albergar altres congressos.