Enlaces accesibilidad
La previsió

Cap de setmana estable i possible tongada de pluja i neu per dilluns

  • Cap de setmana de sol, núvols prims i boires matinals, amb matins més freds i inversió tèrmica, i temperatures frenades al migdia
  • Dilluns vinent, un nou canvi de temps, podria deixarà més pluges, sobretot al litoral i prelitoral, i neu al Pirineu

Per

Previsió del temps pel cap de setmana del  26 i 27 de novembre
Previsió del temps pel cap de setmana del 26 i 27 de novembre

Després del breu canvi de temps d'aquest divendres que ens deixarà el pas d'un front, darrere seu, durant el cap de setmana, l'anticicló guanyarà protagonisme.

Sol, núvols prims i boires matinals

Dissabte començarà amb densos bancs de boira a l'interior, sobretot a l'Altiplà Central. En general, però, el sol s'imposarà a tot arreu, amb el permís de bandes de núvols alts i mitgencs que aniran creuant durant el dia. El vent de tramuntana i mestral bufarà fort als dos extrems del territori fins a primera hora del matí, però després afluixarà. Diumenge es mantindrà la mateixa tònica de temps. Boires matinals, més probables al Baix Segrià. De nou, dominarà el sol, només amb pinzellades de núvols prims.

Matins més freds i inversió tèrmica

Després de l'entrada freda de divendres, durant el cap de setmana afluixarà el vent. Això permetrà que de durant la nit i matinada, la temperatura pugui baixar més. A més, hi haurà inversió tèrmica, és a dir, més fred a les fondalades que als cims de les muntanyes. Així doncs, a primera hora caldrà abrigar-se. El fred tocarà fons el matí de dissabte, amb glaçades en valls del Pirineu, Prepirineu i de la Catalunya Central. A prop de la costa, la temperatura quedarà per sota dels 10 ºC. Les mínimes de diumenge pujaran al Pirineu i Prepirineu, però a la resta els termòmetres no variaran gaire.

Temperatures mínimes previstes pel cap de setmana (ºC)

Migdies fresquets i agradables a la costa

Les poques hores de llum solar durant aquesta època de l'any, impedeix que la temperatura pugui pujar gaire. Per tant, tot i el sol, les màximes es quedaran frenades, al voltant dels 14 a 18 graus arreu. Només a la costa, de forma puntual, es fregaran els 20 ºC. Al migdia, gràcies al poc vent i al sol, l'ambient serà agradable.

Temperatures màximes previstes pel cap de setmana (ºC)

Pluja generosa i neu al Pirineu per dilluns

A partir de dilluns podria arribar un altre canvi de temps. La formació d'una borrasca davant la costa catalana, podria regar gran part del territori, sobretot el litoral i prelitoral.

A més, també nevaria al Pirineu per damunt dels 1.200 metres. Fins llavors, es podrien acumular gruixos de 30 cm de neu nova a la cara nord pirinenca.

Una inestabilitat acompanyada, a més, d’una nova glopada d’aire fred. A 1.500 metres d’altura, durant la setmana que ve, tindrem temperatures de 2 a 5 ºC. Valors molt baixos que faran que acabem el novembre i comencem el desembre amb un ambient força hivernal i canviant. Un pronòstic encara força incert que caldrà seguir amb detall els pròxims dies.

 Precipitació prevista per dilluns 28 de novembre (RTVE)