Enlaces accesibilidad
Carrera professional i família

Sílvia Abril: "Les meves jornades a les cinc de la tarda s'han d'acabar"

  • L’actriu Sílvia Abril fa malabars per conciliar la vida familiar amb la professional
  • La presentadora de ‘La Recepta Perduda’ assegura que, quan pot, s’emporta la seva filla Joana a tots els rodatges i platós
  • Pots veure l’entrevista de 'Noms Propis' a RTVE Play Catalunya

Per

Gravar el programa de ‘La Recepta Perduda’ pel territori català ha permès a l’actriu Sílvia Abril poder conciliar millor la seva vida professional amb la maternitat. Generalment, de dilluns a divendres la seva agenda està ocupada fins a les cinc de la tarda. “He aconseguit que respectin i entenguin que les meves jornades a les cinc de la tarda s'han d'acabar perquè comença la meva jornada com a mare i no me la vull saltar, en la mesura del possible.”, assegura la humorista a 'Noms Propis', programa disponible a RTVE Play Catalunya i presentat per Anna Cler.

L'actriu Sílvia Abril a Noms Propis

L'actriu Sílvia Abril a Noms Propis RTVE Catalunya

Faig malabars

Sílvia Abril ha començat el rodatge de la pel·lícula 'Alimañas', l’òpera prima de l’actor Jordi Sánchez, i ha de viatjar a Madrid uns dies. “Això ja m'agrada menys, però faig malabars”, diu. L’actriu intenta portar-se a la seva filla Joana a tot arreu sempre que pot: “Jo he estat 'mare cangur'. Sempre que he pogut, com que no m'he volgut perdre massa coses per la feina, me l'emporto, encara ho faig.” En els primers anys d’infància, la petita l’acompanyava als rodatges i als platós perquè sempre li ha agradat que vegi el treball que fan els seus pares. “M'agrada que vegi que els pares no desapareixen de casa per gust, o sigui, que és la feina”, confessa la intèrpret.

La Joana ja té 10 anys i els hi costa més que viatgi amb ells per l’escola. L’actriu explica que la seva filla és molt responsable i no vol arribar tard a classe. Malgrat que no pugui emportar-se-la sempre, Sílvia Abril té clar que tant a ella com a l’Andreu Buenafuente, el seu marit, els agrada reforçar el vincle que tenen els tres perquè saben que "un dia es farà gran i ja no la podrem gaudir.”

Ha de conviure que cada dos per tres aturin al papa o a la mama

La natura i casa seva són els espais on més reforcen aquest vincle familiar perquè els és molt complicat anar pel carrer i passar desapercebuts. Com porten que tothom els reconegui quan van amb la Joana? “Intentem normalitzar al màxim perquè ella no en té cap culpa, però ha de conviure que cada dos per tres aturin al papa o a la mama i que vulguin fer una foto. Intentem evitar-ho i ara amb l'excusa d'ella, la gent respecta molt.”, respon l’actriu.

Sílvia Abril, l’organització personificada?

A casa organitzo i faig i desfaig jo, no puc evitar-ho!”

Malgrat que Sílvia Abril confessa que és una mica despistada i alguna vegada s’ha oblidat de recollir la seva nena al col·legi, és molt organitzada! “Tinc excels perquè la Joana quan es renta les dents posa un gomet, quan fa el llit posa un gomet, quan despara taula posa un gomet... Tinc horaris també de les d'extraescolars. O sigui la meva vida és un Excel.”, diu entre riures. La humorista assegura que és una experta en càrrega mental: “A casa organitzo i faig i desfaig jo, no puc evitar-ho!”

Potser t’imagines a l’actriu més esbojarrada i a Andreu Buenafuente més seriós que ella, però a casa seva els rols s'intercanvien: “Jo em poso superresponsable i ell és el que treu el cap i...". Sílvia Abril comenta que han d'anar molt amb compte amb el que diuen, ja que hi ha frikades no pots fer "perquè hi ha algú que pren nota”.