Enlaces accesibilidad
Senderisme

Els pobles de Beget, Setcases i Queralbs: parades imprescindibles en la ruta Transpirinenca

  • En el recorregut que va de Maçanet de Cabrenys a la vall de Núria pots visitar els pobles de Beget, Setcases i Queralbs
  • El fotògraf i realitzador Álvaro Sanz continua l’expedició per la Transpirinenca amb la resta de l’equip
  • Pots seguir la gran aventura dels Pirineus a RTVE Play Catalunya

Per

Transpirinenca - Capítol 2: De Maçanet de Cabrenys a la vall de Núria

103 kilòmetres és la distància del recorregut de la ruta Transpirinenca que separa Maçanet de Cabrenys i la vall de Núria. El fotògraf i realitzador Álvaro Sanz continua l’expedició amb la resta de l’equip i durant l’aventura coneixem diversos pobles catalans que són tota una delícia per a la vista. Sens dubte, hi ha tres que no et pots perdre: Beget, Setcases i Queralbs.

Etapes de la ruta de la Transpirinenca

Etapes de la ruta de la Transpirinenca RTVE Catalunya

Etapes 6, 7 i 8 de la ruta Transpirinenca

Etapes 6, 7 i 8 de la ruta Transpirinenca RTVE Catalunya

Beget: un escenari medieval

El poble de Beget és un laberint de pedra i aigua construït al voltant de Sant Cristòfol, un temple icònic del romànic pirinenc. Perdre’s pels seus carrers i ponts és una meravella! Sabíeu que administrativament Beget és tota una raresa? Forma part de Camprodon, al Ripollès, però a la vegada és de l’Espai Natural de l’Alta Garrotxa.

El poble de Beget

El poble de Beget iStock

Setcases: tradició rural

En un entorn pirinenc i un paisatge d’alta muntanya es troba Setcases, un poble que ha mantingut elements d’arquitectura ancestral com els carrers estrets i irregulars. Són típiques les cases antigues bastides amb fusta i pedra vista amb teulades de pissarra. Si vas a aquest municipi de la comarca del Ripollès, pots visitar la plaça dels Estudis, l'Església de Sant Miquel i les Mines.

El poble de Setcases

El poble de Setcases iStock

Queralbs: pau en la Vall de Núria

Sabies que Queralbs, situat a la Vall de Núria, és un poble mil·lenari? La primera menció històrica de apareix a l’acta de consagració de la Seu d’Urgell, del 839, on el lloc anomenat Keros Albos és la ciutat al costat de Fustiniano, l’actual Fustanyà. Al municipi gironès destaca el Santuari de Núria, l’església romànica de Sant Jaume i el Castell de Queralbs.

Església de Sant Jaume de Queralbs

Església de Sant Jaume de Queralbs iStock