Enlaces accesibilidad
Senderisme

Els pobles de Dorve, Salardú i Vielha: parades imprescindibles en la ruta Transpirinenca

  • En el recorregut que va del Dorve al refugi de Conangles pots visitar els pobles Dorve, Salardú i Vielha
  • El fotògraf i realitzador Álvaro Sanz continua l’expedició per la Transpirinenca amb la resta de l’equip
  • Pots seguir la gran aventura dels Pirineus a RTVE Play Catalunya

Per

Transpirinenca - Capítol 5: De Dorve al refugi de Conangles

El fotògraf i realitzador Álvaro Sanz continua l’expedició per la Transpirinenca amb la resta de l’equip. En el recorregut que va de Dorve al refugi de Conangles, ubicat a Vielha, pots visitar aquests dos pobles. També et recomanem que passis per Salardú per conèixer l’Església de Sant Andreu.

Etapes de la Transpirinenca

Etapes de la Transpirinenca RTVE

Dorve

A prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i de l’Estany de Sant Maurici se situa Dorve, un petit nucli amb una vintena de cases. Destaca l’Església parroquial de Sant Bartomeu. Sabies que les primeres notícies que es tenen del temple daten del segle XVI?

Dorve, al Pallars Sobirà

Dorve, al Pallars Sobirà iStock

Salardú

La plaça Major del poble de Salardú és tan bonica! Seu a prendre alguna beguda mentre sents el so de l’aigua de la font que hi ha i mires les façanes de les cases que la voltegen. Una altra parada imprescindible és l’Església de Sant Andreu. Construït entre els segles XII i XIII, aquest temple romànic incorpora elements gòtics com les seves finestres gòtiques. Dins de l’edifici trobaràs una talla del Crist de Salardú i uns grans murals que estan molt ben conservats.

L'Església de Sant Andreu de Salardú

L'Església de Sant Andreu de Salardú iStock

Vielha

Aquest petit poble pirinenc està a prop de la popular estació d’esquí de Vaquèira Beret. Vielha és un exemple d’arquitectura aranesa. Façanes de pedra, teulats de pissarra i portes i finestres de fusta. Al nucli antic, podràs veure l’Església de Sant Miquèu, d’estil gòtic. I si vols conèixer la història i la forma de vida del Vall d’Aran no et pots perdre el museu dedicat a això. També pots visitar una antiga fàbrica de llana.

Vielha, a la Vall d'Aran

Vielha, a la Vall d'Aran iStock