Enlaces accesibilidad
Dansa

Sara Baras fusiona el flamenc amb el bolero a 'Alma'

Punts de Vista  

  • Sara Baras porta l'espectacle 'Alma' al teatre Tívoli de Barcelona
  • La bailaora ret homenatge al bolero, un gènere que li va ensenyar el seu pare
  • Baras torna a la capital catalana, però abans passa per 'Punts de vista'
     

Per
Punts de vista - Sara Baras torna a Barcelona amb 'Alma'

De la sensibilitat del bolero a la força del flamenc. El que de primeres pot semblar una mescla complicada, Sara Baras ho fusiona amb elegància a 'Alma' per oferir bellesa escènica en estat pur. La bailaora gaditana torna a la capital catalana amb un espectacle dedicat al seu pare, un amant dels boleros. Una proposta de dansa que vol acostar el flamenc a tots aquells que possiblement no hi estan tan avesats i que ha presentat a 'Punts de vista' amb Tània Sarrias.

'Alma' és d'aquells espectacles que passen molt poques vegades per casa nostra i que no podem perdre l'oportunitat de gaudir d'ells en directe. Sara Baras ens regala el seu talent i el de la seva companyia al Teatre Tívoli de Barcelona de l'1 al 19 de juny.

La bailaora Sara Baras presenta su nuevo espectáculo, 'Alma'

Sara Baras defineix 'Alma' com una abraçada del bolero des del flamenc, fent que les melodies suaus d'aquest gènere llatí es ressaltin amb els ritmes més viscerals del flamenc. És un homenatge al bolero, que és la música que li va ensenyar el seu pare, que tot i arribar a veure l'espectacle va morir el passat mes de gener. A 'Punts de vista' Baras ha destacat la importància del bolero en la seva vida.


Al programa també ha tingut temps de recordar; l'equip de Tània Sarrias ha recuperat unes imatges de la primera vegada de la bailaora a la televisió, al programa d'aquesta casa 'Nueva Gente', on va participar l'any 1989. Baras s'ha mostrat gratament sorpresa per unes imatges de petita que no havia tornat a veure.

De Barcelona a Nova York amb l'art del flamenc

Barcelona és una de les ciutats importants per a Sara Baras on ha presentat 10 espectacles en diferents temporades. La seva companyia va ser la primera companyia de dansa privada que va ser inclosa a la programació del gran Teatre del Liceu, obrint la temporada 2007-2008 amb 'Carmen'.

La 'Carmen' de Sara Baras está arrasando en Madrid, donde ya la han visto 80.000 personas.

El Ballet de Sara Baras es va fundar el 1998 i la bailaora és sens dubte el gran nom femení del flamenc contemporani. Els seus espectacles no només han passat per terres espanyoles; les cartelleres de LondresNova York o París també s'han rendit als seus peus. Al Théâtre des Champs-Elysées és l'artista que més vegades ha actuat en la història d'aquest emblemàtic teatre parisenc. Amb el seu espectacle 'Voces' va girar per tot el món.

Sara Baras arrasa en los escenarios con su espectáculo Voces

Tants anys sobre les taules, consoliden a Sara Baras com una de les ballarines i productores que més han contribuït a la difusió de l'art flamenc! Si voleu gaudir de la millor dansa espanyola, no podeu deixar de passar aquest pròxim mes de juny pel Teatre Tívoli de Barcelona.