Enlaces accesibilidad
Pobresa

Els Bancs dels Aliments llancen un crit d'alerta per la pujada de preus

  • Arrenca la tercera campanya 'Cap llar sense aliments' enmig de la reducció de productes per la pujada dels preus per la guerra
  • La demanda de persones necessitades s'ha disparat un 20% respecte a abans de la pandèmia

Por
El Banc d'Aliments es queda sense stock per la guerra

Crit de socors dels Bancs dels Aliments. L'encariment dels productes bàsics i l'augment d'usuaris els està deixant sense estoc. L'encariment dels transports i dels aliments, en part per la guerra a Ucraïna, ha provocat que en els darrers dos mesos s'hagin reduït 12% la distribució de productes a les entitats que abasteixen els més necessitats.

Crit d'alerta del Banc dels Aliments per la pujada dels preus | Marga Esparza

Alhora, també han patit un retard en la pròrroga d'un programa finançat amb fons europeus. Aquest programa, que servia sobretot per garantir la regularitat en el lliurament d'aliments, començarà aquest segon semestre, però entre desembre i maig els bancs d'aliments han hagut d'assumir ells mateixos el compromís per no interrompre el servei de distribució d'aliments.

En aquest context d'emergència social, dilluns es posa en marxa la tercera edició de la campanya "Cap llar sense aliments", impulsada per la Fundació La Caixa per recaptar donatius. D'aquesta manera es pretén pal·liar els efectes econòmics de la Covid que ha fet incrementar en un 20% el nombre de persones ateses a Catalunya.

Context d'emergència social

A Ciutat Vella, a Barcelona, més de 1.700 persones van a buscar aliments i productes de neteja dues vegades a la setmana a la Fundació Roure. Alhora que minven les donacions, els bancs dels aliments adverteixen que han de fer front a l'augment dels usuaris durant la pandèmia i la pujada dels preus.

Ell president del Banc d'Aliments a Barcelona, Lluís Fatjó Vilas, ha llançat una crida a la solidaritat advertint que "els fons europeus arriben aquest any amb un retard de sis mesos i també els està afectant l'augment dels preus".

Els ciutadans poden participar en la campanya a través de les entitats de Caixabank, als caixers automàtics i, pels que no siguin clients, també poden contribuir amb la banca en línia o amb el número de Bizum 38014. Els diners es quedaran a la demarcació on s'hagin dipositat.