Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Antonio Balmón: "El govern no està darrere l'espionatge amb Pegasus"

  • El vicepresident executiu de l'AMB defensa un sistema de seguretat amb visió metropolitana
  • Antonio Balmón defensa que la seguretat "no és tan sols la policia" i defensa "polítiques de convivència"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Antonio Balmón: "El govern no està darrere l'espionatge amb Pegasus"

El vicepresident executiu de l'AMB i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, confia que el govern central no està darrere del ciberespionatge a l'independentisme amb el programa "Pegasus" com ha transcendit a les darreres hores: "Tinc totes les garanties. Confio plenament en el que està dient el govern". El diari 'The New Yorker' ha publicat que el telèfon de l'actual president de la Generalitat, Pere Aragonès, i d'altres tres expresidents, van ser infectats pel sistema israelià de ciberespionatge Pegasus, un sistema al qual només tenen accés els estats. En una entrevista al Cafè d'Idees amb Gemma Nierga, Balmón defensa que al capdavant dels ministeris que podrien haver autoritzat suposadament l'espionatge, "hi ha hagut dos jutges acreditats", en referència a Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles.

Defensa un sistema de seguretat amb visió metropolitana

Antonio Balmón defensa que la seguretat "no és tan sols la policia" i defensa que el conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona disposi de "polítiques de convivència" i de buscar un sistema que en permeti campanyes concretes o millores, com ara en la il·luminació: "Que les operacions no acabin en un municipi i prou". Balmón espera que d'aquí a finals de mandat s'acordi un sistema de seguretat "comú amb visió metropolitana" que començaria en el proper mandat: "N'he parlat amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i hem quedat per d'aquí a uns dies per parlar-ne amb tècnics".

"Bonificar el tranport públic suposaria un crac econòmic"

El vicepresident de l'AMB està en contra de destinar diners a rebaixar el preu del transport públic i alerta que suposaria "un crac" econòmic per l'entitat Metropolitana del transport: "Ja està baix el preu del transport públic". Amb relació a la sentència que anul·la Zona de Baixes emissions de Barcelona, l'alcalde de Cornellà considera que la sentencia "no diu que no hi pot haver ZBE" sinó que posa en qüestió algunes coses "que s’han d’ajustar". Antonio Balmón critica el discurs polític que manté Ada Colau: "Hi ha discursos que no ajuden. Has d'anar amb discursos que no tinguin arestes".

"No hi haurà judici a Núria Marín"

Antonio Balmón diu que està tranquil amb el cas de suposada corrupció que ha esquitxat a l'Ajuntament de Cornellà: "Estic molt tranquil des del primer dia, són dos contractes per valor de 57.000 euros". Balmón diu que s’ha presentat tota la documentació al jutge, que tot ha estat fiscalitzat i que tot és "impecable". El cas arrenca com a peça separada d'un altre cas, del Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat, on està imputada l'alcaldessa Núria Marín, de qui Balmón diu que no anirà a judici perquè "els consells esportius no tenen res a veure amb els ajuntaments".