Enlaces accesibilidad
Estat de les pistes d'esquí

El Pirineu es prepara per una nevada abundant, fortes ventades i torb

  • El Pirineu es prepara per una entrada d'aire fred que portarà una nevada destacable a la cara nord, fort vent i torb
  • El canvi de temps inflarà els gruixos de neu actuals que oscil·len entre els 50 cm i més d'un metre a les estacions d'esquí

Per

Model centreeuropeu d'acumulació de neu (cm) prevista fins dissabte
Model centreeuropeu d'acumulació de neu (cm) prevista fins dissabte

L'abril arriba amb l'entrada d'una glopada d'aire fred tardana que deixarà un ambient hivernal al Pirineu, amb neu, vent i fred. Entre dijous, però sobretot entre divendres i dissabte la nevada serà destacable a la cara nord de l'àrea pirinenca, on s’acumularan gruixos superiors als 50 cm de neu nova. La nevada, tot i que menys abundant, també saltarà a la cara sud del Pirineu i al Prepirineu.

Model centreeuropeu d'acumulació de neu (cm) prevista fins dissabte

Un cap de setmana gèlid a la serralada, però també ventós, amb ratxes superiors als 100/120 km/h als cims, sobretot entre divendres i dissabte, fet que afavorirà el fenomen del torb a alta muntanya. Per tant, molta precaució perquè tot plegat farà elevar el perill d’allaus. Diumenge millorarà la situació meteorològica.

Ratxes màximes de vent previstes per divendres 1 d'abril (model centreeuopeu)

Ratxes màximes de vent previstes per dissabte 1 d'abril (model centreeuopeu)

Una bon tou de neu el que s’espera que s’afegirà a la que ja ha caigut aquests últims dies i al que n’hi ha a les estacions d’esquí, on actualment s'acumulen entre 50 cm i més d’un metre de neu. Però cal insistir que aquests gruixos s’inflaran els pròxims dies. També canviarà la qualitat de la neu, fins ara entre humida i primavera, però amb les nevades acabarà sent pols. Una nevada molt esperada, ja que probablement garantirà la temporada d’esquí per Setmana Santa.

Pistes d'esquí del Pirineu Occidental

Pistes d'esquí del Pirineu Oriental