Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Gonzàlez-Cambray evita concretar la resposta a la sentència del 25 % del castellà a l'escola

  • El conseller d'Educació dona per fet que hi haurà una "transformació" a la selectivitat al 2024
  • Josep González Cambray demana la retirada de les mascaretes dels centres el més aviat possible
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Cambray no deixa clar si acatarà la sentència del 25% de castellà

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González Cambray, ha explicat que des del Govern de la Generalitat respondrà al TSJC que ha rebut de la sentència del 25% del castellàa l'escola: "Lluitarem davant d'una sentència absurda". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Cambray no deixa clar si acatarà o no la decisió judicial, però ha detallat que, en qualsevol cas, donaran "resposta a la Llei d'educació de Catalunya" i amb un nou marc normatiu.

"La família de Canet de Mar no m'ha demanat parlar"

Amb relació amb la família de Canet de Mar, que va denunciar haver patit assetjament arran de la sentència sobre el 25% del castellà, el conseller González-Cambray ha dit que no li va semblar oportú parlar-hi: "He parlat amb el centre educatiu i amb la inspecció educativa. No discriminem mai ningú". El titular d'educació ha afegit que va contrastar que s'havia acompanyat a la família des del centre educatiu i que no li consta cap mena d'assetjament.

Hi haurà una "transformació" a la selectivitat

Josep Gonzàlez-Cambray diu que modificaran el currículum a primer de batxillerat de cara al curs vinent i l'any següent, 23-24, a segon de batxillerat. Ha dona per fet que hi haurà una "transformació" a la selectivitat: "Les proves d'accés a la universitat del 2024 ja hauran d'estar adaptades a aquest nou currículum".

Gonzàlez-Cambray explica que el 20% de l'horari sigui decidit per les escoles forma part d'un currículum basat en "cap on van els països europeus més avançats".

Retirar les mascaretes "el més aviat possible"

El conseller d'Educació diu que canvien el protocol per no "quarantenar" les aules i demana la retirada de les mascaretes dels centres com més aviat millor, en funció de les decisions sanitàries: "Seria una fantàstica notícia". González-Cambray ha recordat que han millorat les dades i que els protocols sanitaris han permès mantenir la presencialitat: "El 91% dels alumnes i el 94% del professorat han anat a l'aula".

Reclama transparència a Laura Borràs

Amb relació a la retirada de l'escó a Pau Juvillà, Josep González-Cambray critica la "retòrica" de les "jugades mestres" i reclama a la presidenta del Parlament, Laura Borràs explicar els fets amb absoluta transparència: "A partir d'aquí tothom ha de treure conclusions".