Enlaces accesibilidad
Covid-19

Hipra defensa que la seva vacuna dona una resposta "més potent" que la de Pfizer davant òmicron

  • L’Agència Espanyola de Medicaments autoritza l’assaig de fase 3
  • La ministra de Ciència, Diana Morant, avança que es podrà fer servir com a dosi de reforç
  • S’espera que la vacuna de la farmacèutica de Girona surti al mercat després de l’estiu

Per
La vacuna d'Hipra entra la fase final per poder ser comercialitzada

Hipra defensa que la vacuna que està desenvolupant, i que aquest dimarts ha rebut l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments per engegar la tercera fase, dona una resposta "més potent" que la de Pfizer a la variant òmicron.

La directora d'I+D i Registres de la farmacèutic amb seu a Amer (Selva), Elia Torroella, ha concretat que els resultats dels assajos són "molt bons": "La vacuna és capaç de generar més anticossos protectors que la vacuna amb la qual ens comparem".

Fase final

La vacuna de la farmacèutica de Girona, Hipra, entra ja en la fase final per poder sortir al mercat. L'Agència Espanyola de Medicaments ha autoritzat finalment aquest dimarts la tercera fase dels assajos de la vacuna, previs a la seva comercialització.

Els assajos de la vacuna d'Hipra entren a la Fase 3 | Gemma Esteba

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va avançar aquest dilluns que era "qüestió d'hores" i va ressaltar que fins al moment la vacuna ha tingut "resultats molt satisfactoris" en les diferents fases de la seva recerca. "Els resultats han estat molt bons, dona una gran resposta d'immunitat enfront de la COVID-19, i presenta fins i tot bons resultats enfront d'òmicron", ha detallat.

Com a dosi de reforç

La ministra destaca que aquesta vacuna, en estar basada en una plataforma de recombinació de diverses proteïnes, "pot anar adaptant-se a les diferents variants".

Ara es testarà en 3.000 voluntaris d'una vintena d'hospitals. Servirà precisament per estudiar si funciona com a dosi de reforç. Si tot va bé, es podria començar a comercialitzar el segon trimestre d'aquest any.