Enlaces accesibilidad
Hoioh Design

Muntar mobles també pot ser divertit

Notícies   Helvètica  

  • Hoioh Design produeix mobles sostenibles i per encàrrec
  • El seu objectiu és que els usuaris experimenten mentre els munten
  • Recupera els capítols d'Helvètica a RTVE Play

Per
Helvètica - Hoioh Design

Hoioh Design, entenen el seu estudi com un espai per al joc. Els seus creadors, la Zulema Josa, en Roger Llimós i en Luca Castigliori, elaboren mobiliari de fusta amb una personalitat molt distintiva i una identitat pròpia que fusiona el disseny, la utilitat i l'experimentació. Només has de donar un cop d'ull a les seves creacions per saber que han estat pensats perquè siguin molt més que mobles simples. Tenen formes arrodonides i diferents, les seves possibilitats són múltiples i fan que, fins i tot, la canalla s'hi pugui recrear a l'hora d'utilitzar-los.

Potser en un primer moment pots pensar que són difícils de muntar, però Hoioh Design s'ha volgut allunyar dels típics mal tràngols a l'hora de portar les seves peces a la forma final. Cansats d'aquells llibres d'instruccions llargs i complicats que mires una vegada i després tires a la brossa, Hoioh Design ha volgut minimitzar aquests llibres i l'han reduït a un requadre amb un codi QR. Això permet que, per part dels clients, es puguin consultar els passos en línia i fins i tot en forma de vídeo; i, per part de l'estudi, puguin actualitzar-los i millorar-los d'una manera sostenible. Sense gastar paper. A més, seguint amb el concepte del joc, després de fer servir el codi QR se'n pot fer un origami! Com explica en Luca, "ens encaixava molt bé tenir aquest element en el nostre brànding". Han portat a l'extrem, amb un altre element de joc, un pas a l'hora de muntar els mobles que, normalment, no té res d'entretingut.

Codi QR

Codi QR RTVE

Un plus de sostenibilitat

Per Hoioh Design, actualment, començar un projecte sense pensar en la sostenibilitat no és possible. "Ha d'estar a la base del que fem, la sostenibilitat és una necessitat". Per aquesta raó, el seu procés de producció és segons demanda i sense generar estocs per tal de no necessitar cap classe de centre logístic al darrere per fer els repartiments. També produeixen sempre localment, "a prop del consumidor final", i amb fustes certificades. Majoritàriament, el material que utilitzen és una fusta dura, resistent a la humitat i amb certificat ecològic.

Tamboret Hoioh Design
Tamboret Hoioh Design

Tamboret Hoioh Design RTVE

Reptes creatius

El seu primer projecte va ser dues parelles de tamborets i va néixer de la idea d'explicar les trobades en la mateixa morfologia d'un objecte domèstic. Cada tamboret està format pel mateix nombre de peces que són idèntiques i dintre d'aquests dos tamborets hi ha un espai buit on qui caben una altra parella de tamborets més petits. És una manera d'aprofitar al màxim l'espai d'aquest mobiliari i també de reduir el seu volum dins la llar.

Dues de les seves col·leccions més destacables són la Slide Hex: van néixer en el mateix moment i com a dues cares de la mateixa moneda. La Slide sorgeix de la pregunta de com es pot fer una cadira sense caragols. "Aquest era el repte", expliquen. Després de proves i errors van aconseguir-ho amb encaixos que llisquen per les peces de les cadires i permeten sostenir-les sense la necessitat d'un tercer element. Vist l'èxit de la seva forma, van voler fer una versió més eficient i elegant, però amb caragols que li donessin la força i la resistència necessària. El resultat és tan original com el d'aquí a baix: ecològic, sostenible, diferent i juganer.

Cadires Hoioh Design

Cadires Hoioh Design cropper

-->