Enlaces accesibilidad
Desnonament

Els desallotjats de la nau ocupada de Badalona passen la nit al ras

Per
Bona part dels desallotjats han dormit entre mantes i fogueres davant l'immoble

Bona part dels desallotjats de la nau del Gorg a Badalona han passat la nit a la plaça del Cotonifici, just davant de l'immoble. Han dormit entre mantes i fogueres per fer front al fred. Les més de cinquanta persones que van abandonar el matí del dijous l’edifici on vivien des de feia anys no saben ara on aniran en els pròxims dies.

Els desallotjats no saben on aniran en els pròxims dies | Sergi Bassolas

"No tenim on dormir i ens quedarem aquí", ha explicat Ansoumani Kouyate, un jove provinent de Guinea Conakry. La majoria són persones immigrants que s’han vist obligades a viure al carrer. De fet, gran part dels qui vivien a la nau del carrer del Progrés provenen d’una altra nau de Badalona que es va incendiar a finals del 2020.

Els ocupants volien marxar de la nau

Riz Arman és de Nigèria i té 25 anys. En feia tres que vivia amb altres 100 persones a la nau que ara s’ha quedat buida. Arman ha dit que viu de la ferralla que hi troba als carrers. “Si hagués sabut que viuria així no hauria marxat del meu país”, ha afirmat.

Arman detalla que ells volien marxar de la nau, i que només demanaven tres mesos perquè ara mateix les temperatures són molt baixes com per passar la nit al carrer. Aquesta nit a la plaça l’han passat amb molt de fred, afirma. I ara no sap quant de temps estaran aquí, ja que ningú els ha dit res. “Només demanem un sostre per viure”, suplica. 

Els desallotjats han dormit entre mantes i fogueres per fer front al fred

Els desallotjats han dormit entre mantes i fogueres per fer front al fred Laura Vidal

La Guàrdia Urbana vigila que no hi hagi incidents

L'acampada té lloc en contra de la voluntat de l’ajuntament de Badalona. L’alcalde, Rubén Guijarro, va dir que no permetria aquest tipus d'assentaments. Tot i això, la Guàrdia Urbana els ha deixat passar la nit i només ha estat present al lloc per vigilar que no hi hagués incidents.

 La Guàrdia Urbana ha estat present al lloc per vigilar que no hi hagués incidents

La Guàrdia Urbana ha estat present al lloc per vigilar que no hi hagués incidents Laura Vidal

L'ajuntament també ha informat que Serveis Socials van atendre 10 persones dels ocupants i que els hi van oferir un centre municipal per passar la nit, però que aquests ho van rebutjar. La majoria dels desallotjats havia demanat ajuda a coneguts que viuen en altres naus o fins i tot en pisos. Però no troben, per ara, un espai on reallotjar-se.

-->