Enlaces accesibilidad
La sequera persisteix

Les reserves dels embassaments baixen per sota del 60%

  • Alguns embassaments com el de Darnius o Sau han perdut entre un 30 i 40 % de les seves reserves d'aigua
  • Si no plou, la neu que s'acumula al Pirineu és l'única esperança per revertir la situació a la primavera.

Per

Pantà de Sau, actualment al 44,9 % de la seva capacitat

El 2022 ha començat amb la vista posada a les reserves d’aigua en els embassaments de les conques internes de Catalunya. Actualment ja es troben al 59 % i tot fa pensar que continuaran buidant-se si no arriba un episodi de pluges més abundants durant les pròximes setmanes, fet que de moment no s’albira. Aquest és un indici més de la sequera que pateix àmplies zones de Catalunya, fruit d'un 2021 força sec.

 RTVE Catalunya

El pantà de Darnius, a l’Empordà, és un dels que més ha baixat en el darrer any, passant del 78 al 41 % les seves reserves d’aigua. El de Sau, també ha baixat més d’un 30 % i actualment es troba al 45 % de la seva capacitat. Altres embassaments com de la Baells està al 58 % i el de la Llosa del Cavall al 45, tots dos també han patit una baixada del 29 i el 25 % d’un any per l’altre.

 RTVE Catalunya

La neu del Pirineu, l’única esperança

Cal tenir en compte que al Pirineu, sobretot central i occidental, trobem gruixos de neu que oscil·len entre els 100 i 200 cm, fruit de les abundants nevades de principis de desembre i, en menor mesura, a les que han caigut aquests últims dies.

Un cop arribi la primavera, en dos mesos, amb l’arribada del desglaç, tota la neu dels cims de les muntanyes es desfarà i es traslladarà, en forma d’aigua, als rius i als embassaments. Per tant, molt probablement les reserves augmentin de cara als pròxims mesos, si més per tornar-les a deixar entre el 60 i el 70%.