Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jordi Puigneró nega una purga política als Mossos: "En cap cas"

  • El vicepresident del Govern de la Generalitat ha aclarit que tot i ser una decisió del conseller d'Interior, la decisió de la renovació tenia el suport del Govern
  • Jordi Puigneró: "El primer interessat a esclarir les declaracions de Villarejo hauria de ser l'Estat espanyol"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jordi Puigneró nega una purga política als Mossos: "En cap cas"

El vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha negat una purga a la cúpula dels Mossos d'Esquadra i critica l'actitud del Partit Socialista de Catalunya (PSC): "És més propi de Ciutadans". En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Puigneró ha assegurat que la renovació de la cúpula del cos policial català l'ha "recolzat" el Govern i donat el seu suport al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, tot i que considera que és la seva responsabilitat.

El vicepresident de la Generalitat s'ha mostrat sorprès per la decisió de l'oposició de demanar la seva compareixença al Parlament: "No ho entenc perquè ho demanen".

Demana una comissió d'investigació sobre les declaracions de Villarejo

Sobre les declaracions de Villarejo en què ha insinuat que el CNI va estar implicat en els atemptats a Barcelona i Cambrils 2017, Puigneró ha dit que estan demanant que s'obri una comissió d'investigació al Congrés: "El primer interessat a esclarir els fets hauria de ser l'Estat espanyol".

No li consta que s'hagin esborrat correus relacionats amb Laura Borràs

Amb relació a la possibilitat que el Centre de Telecomunicacions hagi esborrat els correus que han portat la imputació de Laura Borràs, Jordi Puigneró assegura que no li consta i que el Centre segueix el protocol que fixa la llei de protecció de dades: "Les còpies dels correus es guarden uns anys. Forma part de la política de protecció de dades".

Puigneró afirma que els Mossos d'Esquadra tenen els seus propis sistemes d'informació i una xarxa d'accés paral·lela.

"No se'ns ha volgut a la taula"

Jordi Puigneró puntualitza que no va criticar la taula de diàleg, sinó el fet que no es reunís "perquè si no es reuneix, evidentment no hi ha diàleg". Puigneró diu que Junts per Catalunya vol ser a la taula, que ho han demanat, però que no se'ls hi ha volgut. El vicepresident ha assenyalat al PSOE com qui ha vetat als representants de Junts i afirma que sense ells no es podrà resoldre el conflicte polític: "Si no volen parlar d'autodeterminació ni d'amnistia i només de beques és que no volen resoldre el conflicte".