Enlaces accesibilidad
Música

Mor Joan Vinyals, víctima de la covid

Per
Músics - Joan Vinyals

El guitarrista de Barcelona Joan Vinyals ha mort a causa de la Covid-19 a l'edat de 63 anys, segons ha comunicat la seva família. Actualment, era el director musical de Santiago Auserón i també tenia el seu propi grup, la Joan Vinyals Band.

A més, exercia com a professor al Taller de Músics, va ser un membre clau en la fundació de l'Acadèmia Catalana de la Música (ATACAMOS) i president de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

Un músic eclèctic

Joan Vinyals va ser un dels millors guitarristes del panorama nacional. Havia acompanyat i enregistrat juntament amb artistes com Pau Riba, Los Rebeldes, Gato Pérez, The Driffters, Yoko Ono o Juan Perro. El guitarrista va protagonitzar un dels programes de 'Músics' de RTVE Catalunya a propòsit del seu darrer disc en solitari el 2017 "Res no és igual", amb el grup que liderava aleshores Joan Vinyals & 2Moons. Al programa, podeu veure una entrevista amb ell i escoltar algunes cançons que la banda va tocar en directe.

Vinyals era conegut per la seva versatilitat. Va ser compositor musical, guitarrista i productor. La seva gran sensibilitat i delicadesa a l'hora de crear i interpretar el va dur a recórrer els principals circuits nacionals i internacionals. L'últim disc en què va participar va ser 'Cantos de ultramar' de Juan Perro. D'aquest treball en va parlar amb Santiago Auserón al programa 'Són 4 dies' de Ràdio 4.

Són 4 dies- Entrevista Santiago Auserón i Joan Vinyals